Mijn nieuwe puzzel: Gibson Story Time

puzzel

Puzzelen en ik, wij staan een klein beetje op gespannen voet.

De ondraaglijke zinloosheid van puzzelen

In de eerste plaats omdat ik nogal een nitwit ben, en puzzel op basis van trial and error. Ik vergeet bovendien mijn errors, en herhaal die gerust zo’n 10 keer. Maar de grootste oorzaak is wel mijn Innerlijke Calvinist, die ik voortdurend in mijn hoofd hoor als ik puzzel:

‘Wat is dit een ongelooflijk zinloze bezigheid. Dit gaat echt helemaal nergens over. Een puzzel maken, die je daarna weer uit elkaar haalt en opruimt. Je hebt niet eens een nuttig eindproduct!’

Maar ondanks die kritische stem, die ik stiekem gelijk geef, beleef ik toch plezier aan het puzzelen. Terwijl ik puzzel luister ik naar muziek, overdenk ik de dag en mijn leven in het algemeen. Puzzelen is een rustig moment in mijn dag geworden. Ik heb er zelfs een tijdstip voor gereserveerd: van 19 tot 19.45! (Om kwart voor acht ga ik altijd samen met mijn man een serie kijken.)

Via mijn puzzels ben ik in allerlei pittoreske winkels!

Bovendien word ik helemaal blij van de prachtige plaatjes van Gibson puzzels. Ik ben vooral dol op puzzels met pittoreske winkels erop. Dit keer koos ik voor een puzzel van een boekwinkel. En terwijl ik hem maak, is het net alsof ik zelf in een boekwinkel ben.

Geweldig!

Praktische informatie

Deze Gibson puzzel Story Time XL kost 25,95 bij bol.com. Maar ik kocht hem bij de lokale spellenwinkel voor 17,95! De versie met 1000 stukjes is overigens maar 16,95 bij bol.com.

Screenshot 2021 05 14 at 10.55.27

Similar Posts

20 Comments

 1. Mooie puzzel! Herken volledig wat je zegt over het stemmetje van de ‘zinloosheid’ van puzzelen. En toch zie ik het als iets productiefs, gezien de rust die het me geeft :)

 2. Och het hoeft niet altijd wat op te leveren, de rust van de tijd nemen om te puzzelen geeft zoveel meer. En ja het is een mooie om te zien…s6 ermee
  Fijn weekend

 3. puzzelen is echt een straf voor mij. Toen de kinderen klein waren puzzelde ik met hen hele makkelijke puzzels en zelfs daar was ik slecht in.
  Grappig dat jij voor veel dingen die je doet vaste tijden aanhoudt.
  Ik houd daar ook wel van.

 4. Als ik al een puzzel begin, dan word ik vanzelf aan de kant gedrukt door de kinderen.

  Love As always
  Dimario

 5. Puzzelen is nooit mijn ding geweest, misschien omdat ik het een tijdje moest van de oogarts ( iets met samenwerken van de ogen).
  Wel leuke herinneringen aan het puzzelen van de moeder van beste vriendin.
  Als er een puzzel op tafel lag, wisten we al bijna zeker dat er die avond aangebrande aardappels waren…..ze kon gewoon niet stoppen.
  Het plaatje is prachtig.
  Ik ben gek op mooie boekwinkels.
  In deze omgeving Heinen ( den Bosch) en boekhandel Oisterwijk ( in Oisterwijk dus).
  Nu maar hopen dat ze deze tijd beide overleven.
  En heel eerlijk…ook ik maak me schuldig aan snel even een boek bij bol bestellen…
  groetjes, Franca.

  1. Ik snap wat je zegt. Ik hoop ook dat de boekenwinkel in een dorpje verderop het overleeft. Maar het valt me op dat het aanbod soms best erg beperkt is, en dan bieden ze aan een boek voor je te bestellen… En tsja, dat doe ik dan vaak net zo lief even zelf thuis.

 6. Puzzelen is denk ik goed voor je brein. Je brein is blij als er een stukje past. Goede ontspanning dus!
  Zelf puzzel ik digitaal. Ik heb een gratis site ontdekt waar duizenden puzzels op staan.
  Je kunt bij elke puzzel zelf instellen welke vorm de puzzelstukjes hebben en hoeveel stukjes je wilt, tot 300 stukjes. Het is jammer dat je dan niet zo goed samen kunt puzzelen. Maar het scheelt wel puzzels kopen en opslaan!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.