7 verwarrende coronaregels + Huisvlijt Linkparty

Huisvlijt linkparty

Deze week werd ik heel blij, want volgende week donderdag gaan de bibliotheken weer open! Wat mij betreft terecht, want hoe bizar is het dat mensen wel naar de drukke Primark mogen, maar niet naar de (doorgaans) rustige bibliotheek?!

En zo zijn er nog wel meer coronaregels waarbij de logica ver te zoeken is.

7 verwarrende coronaregels

 1. Boekwinkels zijn inmiddels twee weken weer open, maar bibliotheken niet.
 2. Horeca is gesloten, maar veel mensen zitten op publieke bankjes rondom de terrassen alsnog hun kopje koffie to go te drinken.
 3. Gedragswetenschapper Marijn de Bruin van het RIVM in het NOS radio 1 Journaal: 'Zo mag je met vrienden bijvoorbeeld een rondje gaan fietsen en hoef je daarbij geen 1,5 meter afstand te houden. Maar als we met hetzelfde groepje koffie gaan drinken op het terras, dan moet ik wel weer die afstand houden.'
 4. Als je bijvoorbeeld naar de tandarts of kapper gaat wordt bij de balie gevraagd of je corona hebt. Ik vraag me altijd af wie dan zegt: 'Ja, ik heb corona.'
 5. Opa en oma mogen wel op bezoek komen, maar het hele gezin mag niet naar hen toe vanwege de regel: maximaal 2 mensen op bezoek.
 6. 'Ruud is bouwvakker. Hij werkt met veel collega’s samen op de bouwplaats. Dat is geen probleem. Ruud moet wel zoveel mogelijk afstand houden, maar als hij iets zwaars moet tillen, zien we dat door de vingers. Als Ruud in de pauze Dick en Ria langs ziet wandelen, spreekt hij hen aan. Samen staan ze gezellig te kletsen. En dat mag dus niet. Dan is Ruud in overtreding.' (Bron: Gelderlander)
 7. 'Hans gaat in de ochtend naar school, havo 3. Met dertig jongens en meisjes gaat hij van klaslokaal naar klaslokaal en vaak zit hij direct naast iemand anders. Nog altijd geen probleem, de scholen blijven open. Maar wil Hans na schooltijd even in het park blijven hangen met diezelfde klasgenoten: dat mag niet. Hij moet één vriend kiezen.' (Bron: Gelderlander)

De populairste post van week 18 van 2021 + de nummers 2 en 3

De meeste kliks kreeg de blogpost DIY: spijkerbroeken herstellen van het blog Budgetproof Mama.

Screenshot 2021 05 15 at 12.55.39

 • Op nummer 2 staat de post: 9x Inge’s favorieten HSP-proof producten van het blog Inge beleeft.
 • Op nummer 3 staat de post Hoe is het nu met... huisman Jos van Venrooij? van het blog Het Moederfront.

Ben je nieuwsgierig naar deze blogposts? Je vindt ze in de linkparty van vorige week.

Linkparty week 18 van 2021

Klik op de blauwe knop met de tekst Add Link en voeg de blogpost toe die je wilt delen! Let op: plaats de link naar je blogpost, niet de algemene link naar je blog, want dan kun je niet kans maken op de nummer 1 plek.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Deel deze leuke linkparty met anderen!

Vind je deze blog hop een leuk idee? Dan kun je hem heel eenvoudig delen op je blog. Kopieer en plak de code onder het plaatje en plak hem in een blogpost of in je sidebar!

Huisvlijt

Wat vind jij verwarrende/onlogische coronaregels?

Vergelijkbare berichten

9 reacties

 1. En dan zijn er ook nog mensen die de regels te pas en te onpas handhaven. Droe man buiten een boete. duizend man bij een voetbalfeest zien ze door de vingers.

 2. Vraag me af of de uitvoering van de regels niet verwarrender is.
  Het een in het extreme wordt gedoogt en kleine dingetjes worden aangepakt. Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.