Reacties

Kip verliest veren achterwerk: Boer, wat zeg je van mijn rare kip? — 13 reacties

 1. Ik ben bang dat je kip gepikt wordt door andere kippen. En omdat het zo rood wordt, gaan de andere kippen nog meer pikken. Het lijkt op de foto alsof er nog meer verenloze huid zichtbaar is.
  Ik heb vroeger met mijn kippen ook eens een agressieve kip gehad die flink pikte en de veren op at. De andere kippen namen het over en op één na werden alle kippen steeds kaler.
  Onze kippen hoefden zich niet te vervelen, ze hadden voldoende leefruimte en afleiding maar soms zit het gewoon in ze. De 'pikorde'. Helaas hebben we onze kippen toen moeten laten afmaken. Ze werden zo kaal dat we ze niet de winter in wilden laten gaan met zo weinig veren en dus kans op bevriezing.

  Je zou op http://www.kippenforum.nl ook nog kunnen kijken voor advies.

 2. Ik ben het met VeggieMo eens, ik denk dat de andere kippen haar pikken en omdat het rood wordt, gaan ze nog meer pikken. Je kunt een veer onder een loep leggen om te kijken of ze misschien veerluis heeft. Dit zijn kleine witte stipjes die op de veerpen zitten.Plaats anders de foto op het kippenforum, er zijn daar behulpzame forumleden die je graag advies geven.

 3. Idd ze wordt gepest ... Neem een haan, die gaat politie agent spelen.
  Ik ben serieus, mijn ouders hebben er ervaring mee. Het werkt echt.

  • Wij hebben ook één zo'n kip.....maar ook een haan! Bij ons helpt dat dus niet:(

  • Ja, ik vind het ook heel gemeen zeg! En net als bij pesten op school, zie ik het de andere kippen nooit doen! Het gebeurt dus als wij het niet zien...

  • Wij kregen toen ook de tip om er een haan bij te zetten, maar het was nogal een groot ras en als ik denk dat de hele straat onze haan zouden horen en daar niet blij mee zouden zijn.

  • De dames waren ook al in de hele straat te horen als ze het op de heupen hadden.
   Onze buren hadden ook gevraagd of we het nachthok helemaal lichtdicht konden afsluiten want in de zomer begonnen ze rond een uur of vijf ook al gezellig met elkaar te tokken.

   Ja, idd een voordeel op het platteland als je buren niet heel dichtbij zitten. Heb je geen last van vossen? Dat is hier soms wel een probleem bij mensen die in het buitengebied wonen.

 4. We hebben in zoverre last van vossen, dat ze waarschijnlijk onze twee katten hebben opgevreten!!! Om de één of andere reden hebben ze de kippen nog niet gepakt. Maar bij de buren, zijn diverse ganzen doodgebeten.

 5. Mijn dochter (bijna afgestudeerd als dierenarts) zegt dat kippen zichzelf ook kaalpikken als ze broeden (zodat er meer warmte tot aan de eieren komt). Maar ik denk dat dat hier niet het geval is. En dat je bij zo'n grote kale plekken zeker moet opletten dat het niet een echte wonde wordt, en infecteert , omdat er dan ook heel snel door vliegen eitjes in gelegd worden met alle gevolgen van dien... het is dan natuurlijk ook ontzettend pijnlijk... Misschien kan je de kip tijdelijk apart zetten en kijken hoe het evolueert? Pikken kan overal maar blijkbaar toch vooral de kop.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>