Rijdende dierendokter

rijdende dierendokterOnze katertjes zijn inmiddels vijf maanden oud, en ik hoorde allemaal akelige verhalen over ‘sproeien’, waarbij katers overal een reukspoor achterlaten door te plassen. Daarom leek het me verstandig om op tijd een dierenarts te bellen om ze te laten castreren.

Ik vond hier in de buurt drie dierenartsenpraktijken waar ik naar toe zou kunnen, maar terwijl ik zat te googlen, stuitte ik op Rijdende dierendokter. Deze rijdende dierendokter legt huisbezoeken af.

Rijdende dierendokter: Wat kost een castratie van katten?

Ik rekende uit: als ik met de twee katertjes naar een dierenarts toe rijd, ben ik benzinekosten kwijt. Een keer voor het brengen, en een keer voor het ophalen na de ingreep. Bovendien moet ik dan twee van die reiskoffertjes kopen om ze in de auto te vervoeren. De goedkoopste reiskoffertjes schijnen rond de 8 euro te zijn, dus dat wordt 16 euro. De gemiddelde kosten van castratie zijn zo’n 50 euro. In totaal zou ik dan al 116 euro kwijt zijn aan de castratie en de koffertjes. De benzine reken ik dan nog niet mee.

Rijdende Dierendokter: 110 euro, incl. voorrijkosten

Dus vroeg ik de Rijdende Dierendokter een prijsopgaaf, die ik prompt kreeg: 110 euro voor de castratie, inclusief voorrijkosten. En dan heb ik het nog niet over het enorme psychologische voordeel: ik hoef de katten niet uit hun eigen omgeving te rukken, en bloot te stellen aan de stress van een autorit, en ik hoef de deur niet uit! De Rijdende Dierendokter komt met haar eigen ambulance aan huis, en verricht daar in haar diergeneeskundige handelingen.

Behandeling aan huis door rijdende dierenarts minder stressvol voor dier

Op haar website legt de rijdende dierendokter ook uit dat zo’n behandeling aan huis veel minder stressvol is voor een dier. Bovendien is het ook voor de dierenarts makkelijker om een dier te behandelen dat rustig is, en niet al helemaal opgefokt van de reis naar de dierenartspraktijk.

De castratie

Gistermiddag was het zo ver. Keurig op de afgesproken tijd, om 13 uur arriveerde de Rijdende Dierendokter. De katten kregen een narcoseprik, en werden in de ambulance ‘geholpen’. Daarna bleef ze tot ze weer helemaal wakker waren. En ik kon er zelfs pinnen.

Al met al vond ik de Rijdende Dierendokter een uitstekende ervaring, die het leven een stuk makkelijker maakte.

En met de katten gaat het uitstekend. Ze hebben gisteravond alweer een vogeltje verschalkt….

Hebben jullie veel dierenartskosten?

Similar Posts

8 Comments

 1. Nooit van gehoord, eens kijken of dat hier ook is! Onze kosten zijn op zich best hoog, omdat we 11 van onze dieren jaarlijks tenminste 1x moeten laten inenten. We sparen daar apart voor, net als voor het voer, dat al snel €50 in de maand kost.

 2. Ja, dat kan lekker oplopen.
  Hier op het ‘platteland’ is ook een dierenarts die langs komt. ‘s Ochtends doet hij het ‘grove werk’ (veearts, zeg maar) en ‘s middags voor honden etc.
  Hier een herder met twee keer flinke ontsteking (antibiotica) en een sterilisatie (daar moesten we haar wel voor wegbrengen) en een andere die (nog in N’land) een keer met spoed is geopereerd omdat er een stok van binnen de keel naar buiten stak. Pas had hij ook nog iets waar weer antibiotica voor nodig was.
  Een kostenpost is het wel ja.

 3. Ben heel erg benieuwd of ik u vanmorgen gezien heb bij de Hema aan het ontbijt. Kan dat? Lange rok. Volgens mij herkende ik u van een foto die u een keer geplaatst had.

  Groetjes

  Marian

  1. Hoi Marian,

   dat zou heel goed kunnen! Ik was daar inderdaad vanochtend. Donderdagmorgen is mijn officiële ‘Vrije Ochtend’ en dan drink ik graag koffie bij de Hema. Nu vraag ik me af wie jij was! Want het was behoorlijk druk vanochtend bij de Hema. Die ontbijtjes zijn een groot succes volgens mij.

  2. Waarschijnlijk heb je mij ook wel gezien was samen met mijn man en hij zit in een rolstoel. Als hij even in goede conditie is gaan we er even op uit en nemen we een ontbijtje bij de Hema (met 2 zakjes) of ook wel bij Ikea. Dit zijn leuke en goedkope uitjes. Toch leuk dat ik je vanaf een foto herkend heb. En lees je stukjes altijd. Geeft ontspanning.

   Vr.gr.

   Marian

  3. Wat gezellig zo’n uitje samen! En nu de Hema een goede lift heeft, is het Hema restaurant tenminste rolstoelvriendelijk. Want dat heeft geloof ik nog best een tijdje geduurd, voordat die lift er kwam…

   Ikea vind ik ook gezellig, maar best wel ver.

   Fijn dat mijn stukjes ontspanning bieden!

 4. Supertip, dankjewel!!
  Heb meteen gekeken en haar gemaild voor onze kleinste hond.
  Al een reactie gehad en ze is ‘n stuk goedkoper dan de dierenarts hier in ons dorp. Zelfs inclusief de voorrijdkosten.
  Nu moet ik zeggen dat hier de dierenarts echt idioot duur is ook maar ben wel blij met deze rijdende dokter.

  Groetjes..

  1. Wat leuk zeg! Ik heb natuurlijk geen ervaring met dierenartsen, maar ik was erg blij met de behandeling van de katten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.