Reacties

Benzinekosten berekenen 2024 — 22 reacties

 1. Nou, ik geloof dat ik toch wel een bezuiniging zie hoor, bij jullie in de benzinekosten.
  Ik zag dat ik het afgelopen jaar heel weinig kilometers had gemaakt (auto moet weer voor onderhoud, dus vandaar dat ik keek), maar ondanks dat pak ik nu toch ook wel nóg vaker de fiets.

 2. Ik rij sinds enkele weken een elektrische auto en ik ben nog even aan het zoeken naar de actieradius en het verbruik van deze auto.

  Met m'n benzine-auto keek ik altijd op een app om de goedkoopste benzinepomp in de buurt te vinden. Je kunt natuurlijk prima inschatten hoever je nog kunt rijden en dan de goedkoopste plek daarvoor kiezen. Dat is al een besparing op zich. Als je niet de keuze hebt om minder km's te maken (bijv door werk), dan is het wat het is.

  Ik moet met m'n km's vooral bedenken dat ik thuis goedkopere elektra heb dan op locatie, dus kan ik het beste thuis laden. En dat luistert met elektra iets nauwer dan met benzine. Maar so far so good :)

 3. Hier rijden we sowieso al weinig kilometers met de auto. Of we echt besparen weet ik niet. Binnenkort moet de auto naar de garagist voor onderhoud en dat zal ook weer kosten.

 4. Ik reed sowieso alleen het hoognodige met de auto. Maar dat is wel veel. Mijn kleine autootje is wel heel zuinig en rijd 1 op 15 of zo. 2x per week heen en weer naar mijn werk (50 km per dag). Een keer per 10 dagen mantelzorg naar moeder (250 km per keer) en dan nog de mantelzorg-tripjes naar ex (50 km per keer). Dus ja, ik ben wel duurder uit maar ik kan er niet op bezuinigen (vind ik). Met de trein zou ik overigens nog steeds duurder uit zijn

 5. Om eerlijk te zijn weet ik niet goed wat ik per maand kwijt ben aan benzinekosten. Maar ik gebruik mijn auto echt alleen als het heel slecht weer is, of als de afstand te ver is om op mijn elektrische fiets te overbruggen. Even op mijn rekening gekeken en de ene maand is het 60 euro, de andere maand niks. Valt dus reuze mee. :)

 6. Wij gebruiken de auto ook zo min mogelijk. In januari voor het laatst getankt. Maar ik heb makkelijk praten, alles is hier op fietsafstand. Ik denk wel dat je bezuinigd hebt hoor... met die hoge prijzen zou je duurder uit geweest moeten zijn. Kun je sommige ritjes combineren? Scheelt ook brandstof...

 7. Ik heb nooit een auto gehad en mis 'm dus ook niet. Het meeste loop ik, daarna komt de fiets en dan af en toe de trein. Voor een goede vergelijking trein-auto zou je naast de brandstofkosten ook de afschrijving, onderhoud, verzekering, wegenbeslatsing en parkeerkosten mee moeten tellen. Dan blijkt dat de brandstof maar een kwart van het totaal is. Maar omdat mensen al een auto hebben, vergeten ze die kosten en komt de trein er slechter uit.

 8. Sinds ik een klein jaar geleden een elektrische fiets kocht zijn mijn benzinekosten gehalveerd. Bij autokosten moet natuurlijk ook het onderhoud en de bandenslijtage mee gerekend worden.
  Naar steden ga ik met de trein, want als je met de auto komt moet je ook nog een keer peperdure parkeerkosten betalen.
  Met de trein rijd ik in B sowieso aan halve prijs, omdat ik een groot gezin heb / had. Als ouder rij je dan levenslang aan halve prijs. Dus de trein is heel vaak veel goedkoper.

  • Wauw, wat een prachtig effect van je elektrische fiets Gerd! Mag ik vragen wat je nu dan met de elektrische fiets doet wat je voorheen met de auto deed?

 9. Wij zijn wel echt veel minder auto gaan rijden. sinds we E bikes hebben.
  En dat is inmiddels al 7 jaar.
  De auto gebruiken wij om onze kleine vriendjes te halen.
  Is de grootste post.
  Familie in Alkmaar.
  En onze vakanties en fietstochtjes in NL.
  Als we eens ergens anders willen fietsen als in de omgeving van Den Haag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>