Reacties

Buiten wonen: hogere benzinekosten — 22 reacties

 1. Ik durf bijna niet te zeggen hoeveel onze maandelijkse dieselrekeningen zijn. Die zijn vooral door de man zijn beroep waardoor hij veel op de baan is, naar de fabrieken moet rijden om glas en naar klanten die soms nogal ver wonen. Onze gemiddelde maandelijkse factuur is rond de 1000 Euro per maand. Soms is het eens 800 Euro, maar soms ook 1200 Euro.
  Wij wonen in de stad en ik denk wanneer je kijkt naar mijn deel alleen dat het aan diesel 180 Euro per maand is. Ik doe veel te voet of met de fiets dan nog.

 2. Het precieze bedrag weet ik niet, maar hier rijd de man elke dag met de auto naar zijn werk, eerst naar Amsterdam( 100 km) en sinds een maand naar Alkmaar dat is de helft van het aantal kilometers. welheeft hij de kleinste en zuinigste auto, een kleine Suzuki en heb ik een grote gezinsauto, die we gebruiken voor de keren dat we met het hele gezin weggaan.vakanties etc etc, en ik gebruik hem natuurlijk om mee naar de zaak te rijden en als taxi voor de kinderen ;-)
  Ik tank ongeveer 1 x per maand ( buiten de lange ritten/vakanties etc) voor gewoon huis tuin en keuken gebruik en dan gooi ik er ongeveer 80-90 euries in.

 3. Is het dan niet goedkoper om naar de coop te gaan? Vroeger woonde we ook buiten en hadden geen auto. Alles moest op de fiets. Wij tanken maar 1 keer per maand maar hebben geen kinderen in huis dus geen vergelijk.

 4. Om eerlijk te zijn zou ik het niet weten. Als ik alleen naar de winkel e.d. ga, dan valt het mee. Het zit 'm bij mij vooral in familiebezoekjes, die wonen ook buitenaf en vaak ver weg, waardoor je er zo bijna een hele tank doorheen kunt jagen. Dan tikt het aan. Wel heb ik de auto zakelijk, dus voel ik het in mijn budget minder.

 5. Wij zijn vorig jaar in Duitsland gaan wonen, onder Megchelen, Achterhoek. Mijn man moet elke dag 70 km naar z´n werk rijden, dat is dus 140 km per dag en 700 km per week, met alle ritjes thuis is dat een tank diesel per week. Eigenlijk jammer van het geld, maar het weegt niet op tegen de ruimte en rust die we nu hebben.

 6. ik woon in de stad, doe buiten de stad zo veel mogelijk met ov en de fiets. Ook mijn 7 jarige is gewend te fietsen (alle afstanden tot 8km enkele reis). Weekboodschappen gaan in onze gezamelijke fietstassen en de krat voorop. Was altijd wel een hele trap zo'n krat voorop, dan ook nog een kind aan dat stuur, fietstassen achter vol en een buggy er aan. Ik was wel blij dat ze zelf goed kon fietsen.

  Ik heb wel een auto, een grote want in een kleine Suzuki voel ik me niet veilig. Ik tank gemiddeld 1x per 2 maanden, en dan een tank vol ± 80 euro.

  • Als je maar zo weinig benzine gebruikt, is je auto dan niet een hele dure parkeerplaatsvulling?

  • Je hebt helemaal gelijk, maar dit is een luxe die ik me graag permiteer. En die ik me ruimschoots kan permiteren.

 7. Ik ben al heeeeeeeeeel lang niets meer aan benzine kwijt, want ik kan me geen auto veroorloven.

  23 jaar geleden reed ik een Seat Marbellatje.
  die reed toen 1 op 22.
  Dat was in die tijd zo extreem zuinig dat niemand me geloofde.
  Ik moest wel om de dag tanken, want het tankje was erg klein en ik moest naast de 85 km naar en van mn werk vaak ook nog voor de baas op pad.

  in die tijd koste een liter nog 92 hollandse centen.
  En dat vonden we toch duur ;-)

 8. Niets,we hebben een auto van de zaak,een leasebak dus.

  De eerste maanden moesten we de benzine(diesel) voorschieten en dat was 400 euro per maand,alleen woon/werkverkeer,best veel eigenlijk,dat er dan nog zoveel auto's rondrijden!

  We hebben wel een bijtelling per maand en dat is 250 euro.

 9. Ik gebruik de auto 1x per maand voor de maandelijkse booschappen bij de supermarkt 1 km verderop.
  Verder gaan we 2-3x per jaar naar mijn schoonfamilie 200 km heen en 200 terug. Soms nog met 1 van de kinderen als we moeten rijden met sporten of als er eentje naar het ziekenhuis moet...

 10. We gebruiken de auto heel weinig. Mijn man en ik kunnen beide op de fiets naar het werk. Voor de 'grote' boodschappen en vakantie en af en toe familie bezoek maken we km.
  We tanken voor ongeveer 600 euro per jaar (of wel ca. 50 euro per maand) Het hebben van een auto is voor ons puur luxe.

 11. Wij zijn per maand zo'n 350 tot 400 euro kwijt aan dieselkosten. Dat is dus ook één van de redenen dat we dichter bij het werk willen gaan wonen.
  Helaas is het wonen daar een stuk duurder en zou het voor ons uit financieel oogpunt goedkoper zijn om hier te blijven wonen in ons destijds voordelig gekochte woning.

  • Mocht er ooit rekeningrijden komen, dan zijn we wel heel veel duurder uit dan nu. En buiten dat vinden we het gewoon niet duurzaam om zoveel brandstof te gebruiken. Brandstof dat in de toekomst ook nog eens veel duurder gaat worden.

 12. Niets, want geen rijbewijs en geen auto! Betekent natuurlijk ook dat ik niet in een dorp kan gaan wonen waar geen of weinig OV is. Ik fiets tot ongeveer 20 - 25 km enkele reis - dwz in de weekenden en 's avonds, ik zou er geen zin in hebben om dat bv. elke dag naar mijn werk te moeten fietsen (alhoewel dat waarschijnlijk ook wel zou wennen - meteen gratis beweging!)

  • Het lijkt me supergezond, maar dan is het denk ik wel fijn als er op je werk een douche is! Zelf breng ik altijd de kinderen hardlopend naar school. Dat kan ik mooi combineren. Maar thuis kan ik dan natuurlijk wel even lekker douchen.

 13. Dat is echt bijzonder minder energie, en je hebt een groter huis en nog ouder ook!
  Hoe doet ze dat toch? vraag ik me af. Ik begrijp donders goed dat vaker de auto pakken logisch is. Jullie conditie zal wel verbeterd zijn door het vele fietsen.

 14. In Nederland moet men al blij zijn dat ze de fiets als dagelijks vervoer middel kan gebruiken. Aanschaf en onderhoud ... Geen benzine kost.
  In sommige landen is dagelijks fietsen echt niet mogelijk.
  Woon je in de stad heb je het OV. En ook nog met een gezin ... Altijd handig is het niet.
  Buiten de stad moet je echt een auto hebben (vanaf 18 jr oud).
  Vanaf 14 jr oud halen veel jongeren hun rijbewijs voor brommer.
  Het kost geld allemaal en overal. Maar soms heb je geen alternatief!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>