Reacties

Help, mijn man is thuis! — 26 reacties

 1. Ik ben zo'n vrouw met een gepensioneerde man en het is meestal leuk. 's Zomers veel weg met de boot en 's winters onze eigen hobby's. Niet geheel onbelangrijk is dat we allebei een auto hebben en de uitstapjes niet altijd gezamenlijk zijn. Dan blijft het leuk!

 2. Ik ben het helemaal gewend dat Jan vaak in beeld is. Hij werkt in de ploegen, dus... Voor mij zal de overgang naar helemaal thuis niet zo groot zijn. Vandaag komt ie b.v. uit de nachtdienst, en dan is ie 4 dagen vrij. In het weekend werkt ie dan weer. Ik probeer zoveel mogelijk mijn eigen ritme aan te houden. De kids hebben zelfs nu toch ook behoefte aan regelmaat. En anders ik wel......

 3. Goddank heeft mijn man nooit vakantie ha ha.
  Nee, hij ziet zelf dagelijks tijdens zijn werk hoe vreselijk de meeste vrouwen het vinden wanneer de man thuis komt te zitten. Dus hij heeft zich nu al voorgenomen - voor over 20 jaar - dat hij wel gaat vissen of een andere uithuizige hobby neemt, om het huwelijk te redden. :-)

 4. Die gedachte heb ik momenteel ook, manlief heeft nog vakantie, de zoons zijn nog met hun vakantiebanen bezig en wij zitten op elkaars lip... Zal nog wat worden als we gepensioneerd zijn...

 5. Heerlijk als hij weer netjes naar zijn werk is opgezout. Er kan er maar een de baas zijn thuis, en schoonmaken met een Bundy op de bank werkt ook niet. Maar ik ben ook wel weer blij als hij thuiskomt. Al was het maar om de door mij gekochte lampjes op te hangen en de wc te ontstoppen (-;

 6. Ook al is mijn man thuis... alles blijft zowat hetzelfde... Wel zal er eens meer op de pc worden gespeeld of op de playstation maar dat is dan nog niet heel veel ofzo...

 7. Ik vind het heerlijk om mijn man thuis te hebben. Ook vroeger had ik er juist moeite mee wanneer hij na de vakantie weer aan het werk moest. Wij lopen elkaar nooit in de weg.

 8. Mijn man vindt twee weken met mij juist erg lang. Ik wil graag dingen samen doen en heb (te) veel plannen, dan moet hij weer zo veel in plaats van zijn gang te kunnen gaan.
  Hoe kijkt jouw man aan tegen twee weken voltijds in jouw gezelschap?

 9. Heerlijk om hem de hele dag thuis te hebben. Ik ben net zo'n type als jij in bepaalde strakke ritme's maar dan ligt het ook een beetje aan hoe je zelf bent volgens mij. Mijn strakke ritme gaat gewoon door ook al is hij thuis. Hij is nu b.v een hok aan het bouwen dus is hij de hele tijd aan het werk. Hij heeft geen hobby's maar daar merk ik niks van. Hij kan zich heel goed vermaken.

 10. Sja, mijn man werkt bij huis, dus ik ben eraan gewend. Heb dus een ritme waarin dat meegenomen is, m.a.w. weinig ritme, want er zijn hier altijd onverwachte dingen en vaak komt hij later binnen voor koffie omdat hij iets wilde afmaken...
  Andere kant is dat we 's morgens gezellig samen zijn en eens praten kunnen zonder die grote oren erbij, als de vakantie voorbij is dan ;-)
  Ik denk dat je elkaar wat vrij moet laten.

 11. In t dagelijkse leven hangt ie thuis op de bank en gedraagt ie zich alsof ie 80 is.
  Ik zelf krijg mn huishouden niet goed gedaan als hij thuis is de mannen laten alles slingeren.
  Betekend trouwens niet dat ik niet zielsveel van m hou.
  Maar goed als ik me aan rommel stoor moet ik er maar wat aan doen zeg ik ook als zij zich ergens aan storen 'Ga je gang en doe er wat aan'
  Gelukkig ligt dat pensioen nog ver weg maar tegen die tijd zoeken we een hobby voor hem... huisman misschien een idee?

 12. Als mijn man thuis is voel ik me soms wat geremd in mijn dagelijkse bezigheden maar we maken ook leuke uitstapjes, drinken samen koffie of gaan lekker lezen. Het is ook fijn dat we de auto tot onze beschikking hebben en samen ergens heen kunnen want zelf doe ik alles zonder auto. We laten elkaar verder erg vrij en gaan ook afzonderlijk op pad dus tja, veel nadelen zijn er voor mij persoonlijk niet.

 13. De ervaringen zijn duidelijk heel verschillend! Het is ook niet zo dat mijn man míj in de weg loopt, maar hij werkt op mij als Kryptoniet op Superman. Ik verlies er prompt al mijn krachten door.

  @Ecofabulous: ik had me ook al gerealiseerd dat ik zojuist gratis een prachtig format voor een nieuw tv-programma heb weggegeven! Hopelijk weet John Williams dit te waarderen.

 14. Oooh...wat een leuke vraag! Manlief werkt sinds een tijdje 4 dagen per week en dat is erg leuk en gezellig, maar ook omdat ik dan de grote auto kan gebruiken voor afstruinen van Kringloop etc.....wat bij hem de uitspraak ontlokte: 'ben ik meer thuis, ben jij steeds weg!'
  Mijn huishoudelijke taken moet ik trouwens wel bijna 'verdedigen'....hij neemt me zowat alles uit handen.....Een ander springt er waarschijnlijk een gat door in de lucht, ik vindt het niet altijd leuk. We hebben nl. ook nog een enorme tuin + moestuin + dieren te verzorgen.....en dat blijft dan liggen....voor mij....
  Maar al met al, als hij over een paar jaar helemaal thuis is gaan we daaraan met frisse moed en stevige afspraken beginnen en dan wordt het heel erg leuk en ik hoop ook dat we dan nog jaaaaaaren voortkunnen.

  En ook ik dacht aan een nieuw programma voor J.W.!

 15. Ik heb er ook moeite mee hoor, maar dat is niet beperkt tot de vakantie. Mijn vriend werkt onregelmatig en als hij overdag thuis is, dan is het echt moeilijk een ritme aan te houden. Overigens doet hij wel veel in huis, dus dat scheelt weer.

 16. Wat krijg ik een raar gevoel als ik lees dat sommige vrouwen het liefst de man zien vertrekken. Waarom trouw je dan uberhaubt? Alleen maar voor de zekerheid dat hij de poen binnenhaalt? Walgelijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>