Reacties

Scooter versus fietsen — 27 reacties

 1. Nee, je bent echt niet flauw. Wij moesten ook gewoon fietsen, eerst 8 km en daarna zelfs 12. Ik ben er nog blij om, want ik merk wel dat ik ben aangekomen nadat ik niet meer fietste. En ik denk dat als ik dat gewicht er eerder aan had gehad, dat de kans op het later kwijtraken nog minder groot was. Bovendien is het vaak gezellig om met anderen te fietsen, dan in je eentje op de scooter te zitten.

 2. Ik vind het trouwens belachelijk dat mensen daar zo vanuit gaan, want een scooter is ook niet bepaald goedkoop. Bij ons was het ook zeker niet standaard, voor elke 200 leerlingen die fietsten, was er misschien 1 met een scooter of een brommer.

 3. Mijn puberzoon moet ook( al jaren!) 10 km fietsen maar heeft gewoon zelf voor scooter en aanverwanten gespaard, toen hij 16 werd, vonden wij een prima oplossing :-)
  Soms heeftie geen geld voor de benzine en dan fietsie gewoon weer 10 km. geen probleem.

 4. Nee hoor, laat ze maar fietsen, niks zo gezond
  als dat!
  Hier ondertussen een zoon die kan autorijden, daar
  moet ik ook dikwijls tegen ingaan, die zou bij
  wijze van spreken naar het toilet gaan met de auto ;)
  Maar hij moet zelf de benzine betalen en dat helpt
  ook wel (soms) heb ik de indruk...
  liefs

 5. Oudste dochter fietst ook naar school, ca. 13 km. Geen enkel punt, goede conditie. Maar nu ze een ov-kaart heeft, fietst ze steeds vaker naar het station (15 min) en dan per trein en dan nog lopen... niet sneller dus. Ze heeft ook een tweedehands scooter, niet zoveel schik van hoor. In de winter valt er niet mee te rijden, glij je heel snel mee onderuit.

 6. Ik moest ook 13km fietsen naar de middelbare school. Wel mocht ik in de winter kiezen.... of een busabonnement of fietsen en het abonnementsgeld als zakgeld houden. Ik koos meestal voor het busabonnement omdat ik een heel lang stuk langs de snelweg moest fietsen in het donker en dat als pubermeisje best eng vond alleen.

  Groetjes Isabelle

 7. En als ze er zelf voor zou werken dan? Een scooter is ook een statussymbool en ze hebben hele leuke die niet harder gaan dan 20 km p/u.

  Ik heb altijd 8 kilometer (enkel) gefietst gedurende 6 jaar middelbare school. Als het plens-regende, heb ik het wel eens vervloekt hoor. Bij zware storm bracht mijn vader me soms met de auto. Dan vond ie het sneu ;)
  Tegenwoordig moet ik nog steeds soms door de regen (minder ver welliswaar), maar ik heb in goede kleding geinvesteerd, gelukkig. Scheelt een boel. Ik trek nu trouwens wél de regenbroek aan. Vroeger was dat zooo niet hip. Dus de hele dag in een natte spijkerbroek moeten lopen... als ik er nog aan denk... proest...En eerst mijn haar een half uur stylen, een kwartier doen over make-up en dan -hup- de stromende regen in... kun je je voorstellen hoe dat uitzag?

  Maar fietsen is idd gezond. Al heeft manlief zich onlangs ook een snorfiets gekocht om op benzine te besparen en na 8 uur werken valt 10 kilometer naar huis fietsen nogal eens tegen, vind ie....

 8. Ik fietste vroeger 20 km naar school - uurtje fietsen en ik was er. Ik vond het niet altijd leuk, best zwaar met slecht weer, maar... het is altijd goed voor mijn conditie geweest. En ik zou mijn kinderen geen 20 km laten fietsen, maar 10 moet best kunnen. Dus nee, ik vind het zeker niet flauw, juist heel goed!! (daarnaast vind ik scooters gevaarlijke dingen, zeker bij jonge tieners...)

 9. Kon al een paar weken niet meer reageren of lezen op je blog.. iedere keer kreeg ik een fout waarna mijn hele pc op hol ging.
  Gelukkig lukt het nu opeens weer wel.

  Tja wel of niet een scooter dat is natuurlijk heel persoonlijk, zelf zou ik er geen moeite mee hebben maar ik ben jou niet ;-)
  Gewoon doen wat je gevoel je ingeeft.

 10. @ Zena: haha, 20km/h is voor die gasten een eitje, dan gaan ze nog liever fietsen. Snelheid is een deel van dat statussymbool. Geloof me ik heb zoveel neefjes en nichtjes met scooters. ;)

  Moest zelf vroeger 3 km fietsen naar school en toen had ik er zo gezegd al flink de schijt in als het regende of er een oostenwind blies. Ik denk zeker dat het een deel karakter ontwikkelt.

  Je dochter kan natuurlijk altijd zelf gaan werken en sparen voor een scooter als ze het echt graag wil. Ik weet niet hoe het OV bij jullie geregeld is, maar met uitermate slecht weer kan ze ook de bus pakken?
  Ik vind dat Kniepertie een leuk alternatief geeft. Heeft ze toch iets van dat statussymbool waar ze als jongere aan hecht, is ze mobiel en ze heeft er de rest van haar leven nog iets aan. Kom je haar toch een beetje tegemoet zonder jezelf voorbij te lopen.

 11. 10 kilometer vind ik ook niet zoveel hoor. Als jouw dochter echt denkt dat ze er een nodig heeft kan ze die toch zelf gaan verdienen d.m.v. een zaterdag/vakantie baan? Als ik haar was werkte ik niet eens voor die scooter maar voor het rijbewijs waar je nu al heel vroeg mee kan beginnen en onder begeleiding al kan rijden.
  Groet Cola.

 12. Zo'n gezonde dochter wil vast geen eens een scooter. Onze zoon ging ook vaak op de fiets om de buskosten uit te sparen. En dat was meer dan 20 km. Maar er waren meer die dat deden dan is het ook minder zwaar.

 13. Je bent helemaal niet flauw of ouderwets of wat je dochter er ook van maakt. Het is alleen maar heel goed om te fietsen en vroeger was het heel normaal om naar school te fietsen en nog begeurt dat. Niemand is daar ooit slechter van geworden. Met een goed regenpak kom je een heel eind. Wij moesten vroeger 16 km heen en 16 km terug fietsen , Voor de winteer zou je desnoods een abonnement op de bus kunnen doen voor als het heel slecht weer is . Oftewel fietsen is gezond voor lijf en leden .

 14. Kan me goed voorstellen dat je je dochter voorlopig nog niet op een scooter wilt zien. Mijn zoons hebben er nooit één gewild, maar die woonden dan ook dichtbij school (tot voor kort).

  Ik moest vroeger 10 kilometer fietsen naar school. Dat lukte me alleen in de zomermaanden. In de winter was het gewoon te zwaar vanwege astma. Dan ging ik met de bus.
  Groetjes, VeggieMo

 15. Mijn kids fietsen 5 km heen en 5 km terug en daar slijten ze echt niet van. Goed voor hun conditie!!

  Ik vind een scooter best wel mooi (als ik vergelijk met brommers), maar ik vroeger (toen ik tiener was) wel begrepen dat je met nattigheid en glad weer zo onderuit ging, dus... Helaas voor mijn kinderen, ze mogen zo'n ding ook niet. Ik vind het trouwens ook geldverspilling.

 16. 10 kilometer, twee keer een half uurtje...precies dat advies geeft men aan tieners voor bewegen per dag. Heel gezond voor een jonge(zelfs voor een oudere) meid.
  En goed voor haar conditie en figuurtje(daar zitten meisjes toch ook over in?)
  Maar...Ze mag wel een goed regenpak, en lekker warme handschoenen...om het weer te trotseren.

  Groet, Creanda

 17. Ik woon in een zeer multicultureel deel van de hoofdstad en over fietsen bestaan er hier vele vooroordelen. Vanuit het thuisland bestaat de opvatting dat je alleen fietst als je geen geld hebt voor een auto. Uit armoede dus. Gezinnen bellen liever de snorder, de illegale taxi dus. Fietsen doe je alleen op de sportschool en dan heet het 'spinning'. Toen een vrouw aan haar Surinaamse buurvrouw vroeg waarom ze niet fietste, dat je op 5 km afstand ergens veel sneller kwam dan met de bus, kreeg ze als weerwoord dat je van fietsen platte billen kreeg, en dat wilde ze niet:-) Ach, het zal in de komende eeuw wel veranderen, immers onze grootouders verboden ons ook dingen die wij nu wel doen. Of bezwoeren ons dit of dat nooit te doen. Maar nog steeds ben ik verbaasd als ik scholieren de metro zie pakken voor de dagelijkse schoolgang, ongeveer 500 meter verderop. Groet, Hsm.

 18. Hier fietsen de kinderen / jongeren zo'n 18 km naar school en 's winters met de bus (en ook dat niet allemaal volgens mij).

  Er zijn er wel een paar met een scooter, maar zeker niet allemaal.

  Enne... de jongeren met scooter rijden alleen naar school, de fietsers rijden gezellig in een groepje...

 19. Fijn laten fietsen, er zijn al genoeg mensen met overgewicht door te weinig beweging. Nichtje van 17 is voortdurend aan 't lijnen, maar rijdt intussen wel met snorfiets naar school omdat ze zoveel transpireert en anders kletsnat op school aankomt .....

 20. lekker laten fietsen! ik fiets zomers 25 km naar mijn school. en in de winter 8 km naar de bus. en dat nu voor het 5e jaar.
  groetjes jane

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder