Reacties

Weekboodschappen op basis van de aanbiedingen — 70 reacties

 1. Ik probeer ook wel steeds meer op de boodschappen uitgaven te letten. En ook inderdaad eerst in de voorraadkast goed kijken. Hier staan bijvoorbeeld nog aardig pakken rijst in. Dus daar gaan we nu maar aan beginnen. En ook doe ik mee met de geld terug acties om zo ook op de boodschappen te kunnen besparen.

  • Geld terug acties doe ik bijna nooit, omdat ik het zo'n enorm gedoe vind om dat geld terug te krijgen. Maar het is natuurlijk wel slim om te doen!

   Succes met de rijs!

 2. Kasboekjes bijhouden deed ik toen ik net op mezelf woonde. Maar toen moest ik met mijn studenteninkomen ook echt op mijn geld letten. Na een jaar of zo zat de routine er in en hoefde het niet meer.
  We hebben ook nog wel eens een periode contact geld opgenomen voor de wekelijkse boodschappen. Dat stimuleerde wel dat we geld overhielden.
  Nu doen we dat ook niet meer. We geven de ene week 20 euro meer uit, en de andere weer 20 euro minder. Ik merk niet dat we nu duurder uit zijn in de supermarkt.
  Met geld terug acties doe ik niet mee, want dan moet je van alles invullen over jezelf en daar heb ik dan weer geen in in. Ik wil of direct boter bij de vis, of ze houden het maar. Te vaak een product in de aanbieding zien betekend voor mij ook dat het zeker normaal te duur is voor wat je ervoor krijgt.

  • Een kasboek kan inderdaad een goede manier zijn om jezelf als het ware op de rails te zetten, en als het dan goed loopt is het niet meer nodig. In mijn geval heb ik een beetje het gevoel alsof we aan het ontsporen zijn, om de vergelijking even door te trekken ; )

   En ik wil kijken wat er aan de hand is.

 3. Boodschappen zijn echt duurder geworden, ik verbaas me er iedere keer weer over.Maar als ik met dochterlief boodschappen doe ben ik sowieso meer kwijt;)
  Ik let niet echt op aanbiedingen eerlijk gezegd, haal wat ik nodig heb en wat ik nog in huis heb.Had eerst een budget, maar dat werkt voor mij niet;)Dan hevelde ik toch weer geld naar de boodschappen rekening;).

  • Dat is niet het effect dat je wenst inderdaad Sunny Mama! Bij mij werkt het wel, want ik baal dan dat ik dat bedrag moet gaan noteren in mijn kasboek, en dan koop ik het maar liever niet.

 4. In de koelkast probeer ik de kort houdbare producten altijd vooraan te leggen. Dan voorkom je in ieder geval dat je teveel weggooit. Ik heb wel meer het idee dat boodschapen richting kerst duurder zijn.

  • Dat probleem heb ik meestal niet. Met vijf kinderen in huis blijven producten zelden te lang liggen. Ze krijgen meestal de kans niet om over de datum te gaan ; )

 5. Ik kan het meestal redelijk goed inschatten hoeveel mijn rekening zal bedragen in de supermarkt.
  Wat het beste werkt voor mij is een boodschappenlijstje maken en mij daar ook effectief aan houden, zo weet ik dat ik zeker geen overbodige dingen heb gekocht en dat alles opraakt vooraleer de vervaldatum bereikt is.

  • Een boodschappenlijstje maken doe ik ook wel, maar vervolgens heb ik de neiging om me lekker te laten inspireren door de supermarkt, en het lijstje meer voor de sier te gebruiken.... : (

 6. Ik merkte inderdaad dat wij per week ook duurder uit waren dan normaal. Ik ben toen bonnetjes gaan bijhouden en dan elke keer op schrijven hoeveel we aan wat kwijt zijn. Mijn vriend dacht namelijk dat we elke veel geld kwijt waren aan avondeten. Maar dat viel best mee. Nu mijn vriend 7 weken doordeweeks niet thuis is kunnen we wel een hoop besparen. Ik ben nu gemiddeld 40 euro per week minder kwijt aan eten haha!

 7. Ik woon als studentzijnde in een appartement samen met mijn vriend. Hij heeft het vrij ruim, maar ik niet. Daarom bewaar ik de bonnetjes altijd. Eens in de zoveel weken inventariseer ik hoeveel wij hebben uitgegeven per week. Soms is het wat meer omdat voorraden op zijn, maar toch is het vaak wel het zelfde (acceptabele) bedrag.

  • Ik ben er ook niet goed in Lies. Daarom heb ik me voorgenomen het 1 maand vol te houden. Dat is te overzien. En dat is hopelijk lang genoeg om inzicht te krijgen.

 8. Aan de ene kant lijkt mij zo een kasboek handig. Ik hou het niet bij, maar probeer wel aan mijn budget te blijven. Soms gaat er 40€ door en soms 70€. Daar zit dan wel drinken bij voor 2/3 weken. :)
  Je hebt trouwens een lekker menu gemaakt, dat eerste klinkt zalig. :)

 9. Ik houd het niet specifiek bij, maar probeer wel altijd een beetje op te letten wat we in huis halen of eerst kijken wat er nog ligt. Zonde om bepaalde producten te moeten weg gooien.
  Nu rond de feestmaanden is het vaal duurder. Een keer gourmetten, wat lekkers op een tafel een flesje wijn enz....

 10. Bij mij gaat het de laatste weken juist erg goed. Ik houd best wel wat over. Afgelopen weekend waren mijn boodschappen duurder door de gourmet en 's avonds de hapjes.
  Het kasboek houd ik al een paar maanden niet bij. Voelt vreemd, maar op zich gaat het goed. Of ik in het nieuwe jaar weer ga 'schrijven' weet ik niet.

 11. Vroeger heb ik een hele lang tijd een kasboekje bijgehouden. Maar ik overweeg al een tijdje om er terug mee te beginnen. Ook ik heb het gevoel, dat alles steeds duurder en duurder lijkt te worden.
  Elke maandag kijk ik de folder van AH in en noteer de bonussen.
  Vaak gebeurt het dan, dat ik mijn weekmenu aanpas aan wat er in bonus staat.

 12. Dit probleem ken ik maar al te goed. Bij mij en me moeder thuis wil je echt NIET in de keukenkasten kijken! Het lijkt inderdaad er op dat alles sneaky duurder wordt...

 13. vind het ook duurder geworden hier. Heb de laatste tijd ook aardig wat uitgegeven en dat moet echt minder. Maar had weinig voorraad meer. Nu financiele tegenvaller en moet er even flink bezuinigd worden.
  Schrijf het niet op,maar houd me meestal aan het lijstje wat ik nodig heb. Als manlief gaat of kinders mee ben je denk ik meer kwijt. Veel let ik op afgeprijsde artikelen en dan alleen van de produkten die ik normal koop en niet de duurdere. Afgelopen week was er hier een aanbieding met rozijnen, terwijl een grotere verpakking verhoudingsgewijs goedkoper is. dan neem ik die dus ipv de aanbieding. Soms even rekenen.
  Groet, Wilma

  • Dat gevoel van 'het moet echt minder' herken ik Wilma. Dat heb ik nu dus ook.

   Slim om de grote verpakking rozijnen te nemen, en niet klakkeloos te vallen voor de aanbieding.

 14. Ik houd ook altijd precies bij wat ik uitgeef aan de boodschappen. Ik weet van heel veel dingen ook ongeveer de prijs. Mijn weekmenu baseerd ik op de vleesaanbiedingen, dat scheelt soms en hoop geld. Toch merk ik dat ik ook meer kwijt ben dan een jaar geleden. Sommige producten zijn het laatste jaar verhoogd.

 15. Wij hebben dat ook een hele poos gedaan en waren toen meestal tussen de 35 en 50 euro per week kwijt voor 2 volwassenen en 1 peuter. Helaas werden we wat te druk en is het er bij ingeschoten... snel weer mee beginnen inderdaad, dan houden we weer wat over haha. :D

 16. Ik houd het op de AH website bij wat ik nodig ga hebben. Ik stop het in het virtuele karretje wat ik wil gaan kopen die week, en dan moet je wel een tijd aangeven zodat AH dan alles voor je optelt en je weet hoeveel euro's je kwijt bent. Echter ik bestel het meestal niet via AH, maar weet zo precies wat ik kwijt zal zijn in de winkel. Ik haal ook wel eens bij Lidl en dan ben ik soms dus iets goedkoper uit, dus AH is dan soort van begroting van de boodschappen die week dat ik van te voren weet wat ik maximaal kwijt zal zijn. Dus is de suiker op, dan gooi ik de suiker in mijn kar en zie dan in 1 oogopslag hoeveel ik dan zal moeten afrekenen bij de 'echte' winkel. En zo gooi ik elke dag weer wat in mijn virtuele kar en als ik boodschappen heb gedaan, gooi ik alles er weer uit en begin opnieuw.

 17. Een kasboek is echt niks voor mij. Wel ben ik bewust van prijzen. We doen vaak een keer in de week boodschappen bij de Lidl. De rest doe ik graag in de aanbieding shoppen. Helaas een Jumbo in de buurt, dat is dan wel weer jammer met weinig goede aanbiedingen.

  • Dat hoor ik vaker over de Jumbo: dat ze weinig leuke aanbiedingen hebben. Zou dat zijn omdat ze 'de goedkoopste' zeggen te zijn? Misschien denken ze dat aanbiedingen dan overbodig zijn?

 18. Ik heb een boodschappenbudget en hou dat bij op papier. Steeds als ik boodschappen heb gedaan wordt het afgetrokken van het beschikbare bedrag. Als dat bedrag te snel de 0,- nadert wordt ik steeds zuiniger tijdens het boodschappen doen ;-).
  Dit werkt goed voor mij.
  Ben een beetje een controlfreak dus ik hou het graag duidelijk en overzichtelijk.

 19. Ik vind dit jaar (bio) appels en peren duur. Maar seizoensgroenten zijn soms voordeliger. Ik merk wel,dat er regelmatig een paar cent bij een produkt komt.Een kasboek houd ik niet bij,maar let wel op aanbiedingen.

 20. Ik heb geen kasboek, ik koop gewoon wat ik nodig heb, en voor het weekend iets extra's, ik koop niet meer zoveel op voorraad, want ervaring leert dat ik het jaren later achter in mijn keukenkastje vind.

  • Eigenlijk heel simpel. Ik snijd het blad en de uiteinden er van af, en dan kook ik het. Oh ja, eerst snijd ik het nog in blokjes. Bleekselderij schijnt meer calorieën te kosten om op te eten, dan het oplevert : )

   Mijn moeder introduceerde het ooit omdat ze wilde afvallen. De kinderen zijn er niet zo dol op, maar ik vind het wel aardig. Bovendien was het in de aanbieding.

 21. Ik let heel erg op de aanbiedingen. Vooral die van aardappelen, groente en fruit. Biovlees koop ik met een 35% sticker. De laatste weken vakt het mij gek genoeg op dat ik minder kwijt ben aan voeding omdat we heel weinig vlees meer eten. Ik koop geen vleesvervangers maar maak die zelf en maak veel stoofpotten, pasta en rijstgerechten.
  Ik doe nu elke week weer 100 of 110 euro in mijn portemonnee en daar wil ik het mee doen. Dat is voor voeding en verzorgingsproducten voor vier volwassenen. De mannen zijn flinke eters.
  Heb jij misschien meer boodschappen nodig omdat je jongste kinderen hard groeien? Er is een periode dat ze blijven eten.

  • Dat laatste zou inderdaad kunnen verklaren waarom ik ineens zoveel duurder uit bent.

   De 35% stickers schrikken mij vaak af, omdat ik dan het gevoel heb dat het niet meer goed is. Onzin waarschijnlijk, maar ik kan dat idee niet goed afschudden.

 22. Toen we voorheen wel eens krap bij kas zaten, had ik een boodschappenbudget. Ik maakte er een sport van om onder het budget uit te komen. Hoewel ik nu geen strak boodschappenbudget meer heb, merk ik dat ik toch nog steeds probeer om binnen een bedrag te blijven. En dat ik wat vaker slim inkoop. Overigens doe ik mijn boodschappen bij de JUMBO die is standaard al goedkoper dan de AH.

  • Bij onze Jumbo hadden ze een tijdje een kassabon hangen met producten bij hun en bij de Albert Heijn. Dat vond ik heel effectief! Want dan zag je wel heel duidelijk dat de Jumbo goedkoper was.

 23. Ik kijk elke zondagavond op Yenom, een website die supermarkten vergelijkt. Ik heb 3 supermarkten in de buurt. Vrijwel alles dat ik nodig heb (behalve basisproducten als suiker of meel) is wel bij een van de drie in de aanbieding. Met een lijstje loop ik dan maandag de supermarkten af en leg mn voor basisproducten voorraden aan. Mijn uitgaven per week als alleenstaande liggen rond 25,-.

 24. Op maandagochtend bekijk ik altijd de aanbiedingen en aan de hand daarvan maak ik een boodschappenlijstje en een weekmenu. Ook houd ik in de gaten wat er in huis bijna op moet. In de winkel probeer ik nog zoveel mogelijk vlees e.d. met kortingssticker te kopen, dat vries ik dan thuis gedeeltelijk in.
  Het is mij ook opgevallen de laatste weken dat de boodschappen duurder zijn geworden! De pakken Wicky drinken zijn bijvoorbeeld opeens meer dan 20 cent duurder geworden, dat is toch niet normaal?

 25. Ik heb een tijdje een kasboek bijgehouden op de computer in Excel. De eerste dagen was ik heel fanatiek, maar nu doe ik het nooit meer aanvullen. Ik loop wel altijd te tellen als ik spullen in een mandje gooi, daarom zet ik soms veel dingen weer terug.

 26. Ik heb een aantal maanden bijgehouden wat we uitgaven en daar een gemiddelde per week van berekend. Dat heb ik naar beneden afgerond en ik probeer om iedere week dat bedrag aan te houden. De ene week zitten we er overheen en de andere er onder. Hangt ook van de extra boodschappen af (bier, wasmiddel etc.)
  Wel maak ik iedere week een weekmenu aan de hand van de aanbiedingen en probeer ik onze voorraadkasten en vriezer wat meer te legen.

  • Dat vind ik ook altijd een slimme methode Drie. Ik mik voorlopig op een maand volhouden, want in het verleden vond ik altijd erg lastig om consequent te zijn met het kasboek.

 27. Ik hou geen kasboek bij maar heb wel gemerkt als ik bv begin van de week pin en dan met contant geld betaal dat ik veel meer overzicht heb wat er nog over is of hoeveel je uit geeft dan als je steeds maar pint.
  Dan heb je het op een of andere manier niet zo in de gaten dat je toch veel geld kwijt bent.
  En ja dat is een hele goede eerst een een keer de voorraad opmaken daar kun je vaak als een week van eten als je creatief bent
  Ik let wel op aanbiedingen dat wel.Maar rij geen 3 kilometer voor een pak suiker wat sommige mensen dus wel doen . Want dan ben ik het ook weer kwijt aan benzine ;)

  • Contant geld heb ik overwogen, maar dat heeft bij mij de neiging om op geheimzinnige wijze te verdwijnen... Als ik het pin kan ik het in ieder geval nog traceren waar het heen ging.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder