Hema bh zonder beugels met beugel effect?

hema bh

Ik draag altijd een Hema bh.

Zelfs al heeft de Hema als nadeel dat je daar niet ter plekke een bh kunt passen. Maar mijn cup B kan ik bij de Hema meestal goed slagen voor een bh.

Ze hebben echt bh's in allerlei soorten en maten. Van sportief en no nonsense, tot bh's met veel kant en een meer sexy uiterlijk. Ook mijn sport bh is van de Hema. Op de site van de Hema vind je grote cupmaten bh's non-padded bh's, padded bh's, push-up bh's, sport bh's padded tiener bh's, bh's zonder beugel, borstvoedings bh's, mama bh's en ook wel van die klassieke bh's die oudere dames vaak dragen.

De maten van Hema bh's

Hieronder de tabel voor de maten en mogelijkheden voor een bh bij de Hema. Zoals je ziet is het aanbod heel breed:

Hema bh
Bron: Hema

Wel valt op dat maat 65 ontbreekt. Mijn jongste dochter werkt voor een lingerieketen, en vertelde dat er regelmatig meisjes komen met een maat 65 voor hun bh.

Meetlint om in de winkel je maat te ontdekken

Vind jij het lastig om te weten welke bh-maat je hebt? In de Hema hangen papieren meetlinten die je kunt gebruiken om jezelf ter plekke even op te meten. Bijkomend voordeel is dat het meetlint is afgestemd op hun bh's. Met andere woorden: de maten op het meetlint kloppen met de maten van de bh's van de Hema.

Hema bh zonder beugel gekocht

Ik koop alleen bh's met een beugel. Ik heb het idee dat die beter steunen namelijk. Maar nu liep ik laatst door de Hema en zag daar een mooie zachtroze bh met-zonder-beugels. Een bh dus zonder beugels, maar met hetzelfde effect. 'Fabulous cleavage' stond er veelbelovend bij.

Aangezien je bij de Hema bh's terug mag brengen als ze niet goed zitten, besloot ik deze Hema bh zonder beugel eens te proberen. Mijn ervaringen vind je op mijn review blog! N.B. Ik heb deze bh teruggebracht naar de winkel...

Mijn favoriet

Mijn favoriete bh van de Hema is hun bh van spacer foam. Ik heb er 3 in het zwart, en eentje in het wit. Ik draag deze bh in maat 75B. Hij zit keurig en ondersteunt goed. Het enige nadeel aan deze bh vind ik de bandjes: die zijn niet zo sierlijk.

Maar omdat hij verder zo goed zit, neem ik dat dan maar voor lief. Ook het materiaal van deze bh vind ik erg goed: microvezel, dus ademend. Dat vind ik superbelangrijk voor ondergoed. Ik zou het leuk vinden als deze bh er in meer kleuren zou zijn. Op dit moment kost hij 10,- wat ik niet duur vind voor zo'n goede bh.

Lees ook mijn posts over de vraag bh met of zonder beugel en over de Hema klantenpas.

Wat bepaalt voor jou of je een bh koopt of niet?

Similar Posts

40 Comments

 1. Kom ik weer.. Maar de beste bh's heb ik toch in Engeland gekocht en wel bij het saaie, maar degelijke Marks & Spencer. Ze zitten zo goed dat ik echt bh's kopen uitstel tot ik weer in Engeland ben (of ik moet echt hoge bh nood hebben, dan ga ik ook nog wel eens naar de hema of een speciaalzaak).
  Ik heb een soft-bh maar dan wel met een beugel. Hij zit heel zacht, zelfs de beugel. Maar ... geeft totaal geen ondersteuning. Mijn oplossing is om er dan een strak hemdje overheen te dragen, waardoor het hemdje weer wat ondersteuning geeft.
  Veel hangt of staat (pun intended...?) met de grote van je buste, natuurlijk. En je leeftijd. Onder de 20 kom je ook met grotere cupmaten nog wel weg met zonder bh of beugel. Boven een bepaalde leeftijd, als de zwaartekracht langzaam aan het winnen is ... dan hangt (...euh) het er van of of je al Wilhelmina wil spelen.
  Serieus: kijk eens naar die foto's van de oude koningin Wilhelmina. Die bobbels, dat is niet haar buik. Echt. Dat was van voor de bh.
  Ik koop mijn bh's op 3 types: comfortabel en dagelijks, kleurig omdat het mooi is, en sexy. Gek genoeg heb ik nog maar één bh gevonden die in alledrie de categorieën hoort.

  1. Er zit een kleine mini marks in Amsterdam, en er wass sprake van dat ze naar een plek tegenovert de bijenkorf zouden gaan, maar dat weet ik niet zeker. de NLse versie van Marks is ook niet hetzelfde.
   Gelukkig kan ik eventueel wel online bestellen, natuurlijk.

  2. Zowel in Den Haag als in Amsterdam, maar zelfs langs sommige snelwegen zit al weer een M&S.

 2. Bij de Hema kan ik geen bh's kopen. Daar verkopen ze mijn maat niet :(. Ik koop dus eigenlijk al mijn bh's online. Wel bij een webwinkel waar ik kan retourneren (liefst gratis), want de maten verschillen toch nog wel erg vaak. Ik heb nu voornamelijk bh's van B*Full en die zitten perfect! Een tijd lang heb ik Marlies Dekkers gehad, maar na mijn zwangerschappen zitten die echt niet meer mooi. Op zich niet zo erg, want dat was een dure hobby!

 3. Ik draag beiden, maar het is lastig, want de meesten doe zeer aan mijn schouders en nek, maar bij Triumph slaag ik best goed, en Ulla Popken ook een aantal keren zonder beugel, bij Triumph ga ik voor de beugel voor onder mijn jurken etc. Dat trekt toch net iets mooier op.

  X

  1. Triumph beschouw ik ook als een goed merk. Alleen schrikt daar de prijs me vaak af. Je bent zo 40,- kwijt voor een bh, en dat vind ik best veel. Ook al weet ik dat er nog veel duurdere bh's zijn.

 4. Jammer dat je hem toch terug hebt moeten brengen als hij lekker zat. Ik ben er wel benieuwd naar! Misschien toch maar eens een keer gaan kijken.

 5. Ik kan geen bh met beugels meer dragen sinds mijn borstkanker die sluiten niet goed meer aan ,nu ga ik naar een speciaalzaak want er moet een zakje in zitten .Dat zijn ook mooie tegenwoordig maar die zijn wel duur gemiddeld zo tussen de 50 en 85 euro .

 6. Ik heb wel bh's met beugels.. Voor ondersteuning aangezien ik best een grote cup heb.
  Ik ga toch even kijken of dit misschien ook wat is. Thanks voor de tip!

 7. Ik heb ook wel eens zulke BH's gehad van de HEMA. Toen moest ik vaak door scans in het ziekenhuis en mocht ik mijn BH aanhouden! Haha, dat is dan wel weer een groot pluspunt.

 8. Ik ben er wel benieuwd na. Ik koop zelf ook meestal met beugel De bh's die ik van Hema altijd droeg zijn vervangen door een ander soort. Minder fijn!
  Dus misschien deze eens gaan proberen.

 9. Ik ben vooral voor een bh waar de beugel niet zomaar uit kan komen. Hahaha... je kunt ze dan echt gelijk weggooien. En ik moet een beugel in mijn bh. Anders kan ik er niks mee. ;)

  1. Dat is helaas een veelvoorkomend probleem: een beugel die uit de bh steekt. En die dingen kunnen lelijk prikken en hele wasmachines ruïneren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.