Reacties

Bibliotheekabonnement 49,50 per jaar — 25 reacties

 1. Bij ons kost het basis abonnement €37.50 hier mee kan je 8 titels lenen, alles valt hieronder dvd etc Je kant kosteloos boeken van de andere bieb laten komen.
  Helaas gaat onze bieb aan het einde van het jaar dicht,en moet ik 6 km verder fietsen

 2. De vorige keer klaagde de biebmevrouw ook al over alle veranderde regeltjes en de nieuwe systemen die niet werkten. Geloof dat de bieb, net als bejaardenhuizen en scholen ook al last hebben van allerlei verander-managers. Bij ons is het 40,00 en dan mag je geloof ik 20 boeken lenen per keer, reserveren van alle biebs in zeeland is gratis.

 3. Voor 25 euro mag je 20 boeken per jaar lenen.
  Voor 35 euro kun je onbeperkt gedrukt materiaal lenen.
  Voor 60 euro kun je ook onbeperkt dvd's lenen.
  Tot 18 jaar alle boeken gratis.
  Al met al niet duur zie ik wel!

 4. Bij ons is het abonnement ong. 40 euro. Hier mag je 7 boeken voor lenen, tijdschriften hebben ze in de grootste bieb niet om mee temogen nemen naar huis. En voor dvd's betaal je nog een euro. Maar in onze provincie scheelt het ook nog in welk deel je ervan woont, want zo'n superabonnement bestaat wel in onze provincie maar niet in ons deel. En reserveren kost ook nog steeds een euro.

  • Dat is best mager! Een relatief duur abonnement, met weinig diensten. Bij het alles-in-een abonnement zijn dvd's gratis en reserveren ook.

  • En met die 7 boeken bedoelde ik nog per 3 weken en die mag je 2x extra verlengen (tenzij ze gereserveerd zijn) zonder bijkomende kosten. En in de zomermaanden zijn het er 10 boeken en dan voor 6 weken. Was misschien een beetje onduidelijk geschreven, want zo heel duur vind ik het niet. Alleen dat reserveren geld kost, vind ik weer wat minder. Dus zet ik ze op een verlanglijstje, die je digitaal kunt aanmaken, en dan even kijken als je gaat of er boeken bij zitten die aanwezig zijn.

 5. Ik betaal 45,50 per jaar
  gratis onbeperkt aantal materialen lenen per jaar (wel tien maximaal thuis)
  gratis onbeperkt lenen sprinters (leentermijn één week)
  gratis onbeperkt lenen cd's en dvd's
  gratis reserveren binnen aangesloten bibliotheken
  reserveren voor € 1,00 in Utrechtse bibliotheken
  gratis internet
  gratis Nooit meer te laat-service

  Er is ook een klein abbo maar dan mag je maar 20 titels per jaar lenen. Ik moet soms al keuze's maken en dingen maar eerder terug brengen om onder de 10 te blijven dus dat is niks voor mij.
  Ik gebruik het reserveren heel vaak, ideaal. Ik kan gewoon op internet boeken zoeken en meteen reserveren op mijn pas.

 6. Je hebt verschillende typen abonnement: 2,50 per jaar voor alleen de kaart waarbij je per boek extra 2,50 betaalt, 45 euro voor lenen van 7 boeken voor drie weken met opgeld voor DVD's, en een nog duurder abonnement waarbij je materialen onbeperkt mag lenen. Reserveren kost 1 euro in de regio en 4 euro erbuiten, verlengen 0,30 cent voor drie weken.
  Omdat mijn boeken meestal van buiten de regio moeten komen (grote steden en universiteitsbieben), kost me dit nogal wat. Daarom ga ik per komende vervaldatum over naar een 2,50 abonnement waarbij ik los per boek bijbetaal. Mocht ik over de grens van 45 euro kosten per jaar gaan, dan mag het abonnement alsnog worden overgezet naar een normale. Ik doe dit eens een jaar en kijk hoe het bevalt. We hebben nog ongeveer 3000 boeken thuis staan waarvan de helft ongelezen, daar wil ik eerst eens een gat in slaan. En we lenen ook wel van en aan familie en vrienden. Onze bieb heeft een hele afdeling romannetjes, chicklit en detectives. Daar ben ik wel op uitgelezen eerlijk gezegd.

 7. Ik betaal 29,20 per jaar (eerste 3 maanden waren gratis). Ik kan dan in ieder bieb in Duh Haag terecht. Ze kunnen boeken voor me reserveren (kleine vergoeding), ik kan boeken geleend bij filiaal 1 terugbrengen bij filiaal 2. Ik kan 8 boeken lenen, 8 cd's/dvd's dat soort zooi. In totaal dus 16 titels per keer.

  De kinderen kunnen gratis lid worden. Vanaf 18 jaar en voor ouderen is er een aangepast tarief.

 8. Ik had al jaren het grote abonnement van de bieb en tot volle tevredenheid. Ik had wel altijd heel veel boeken in huis en reserveerde ook heel veel boeken.
  Van die boekenbon stond inderdaad in de brief die je gekregen hebt ,maar ik ben het er niet meer eens. Ik heb dus € 20,- teveel betaald en ga nog een boekenbon claimen.
  P.s. ik zou als ik jou was ook protest aantekenen.

 9. Onze bibliotheek draait op vrijwilligers (alleen maar) en daardoor is het abonnement erg goedkoop (16,50 per jaar). Je mag 5 boeken per keer lenen, en verder onbeperkt, ik vind twintig boeken per jaar wel érg weinig voor de bedragen die ik langs zie komen, belachelijk!
  Kinderen zijn helemaal gratis. Verder lenen ze geen DVD's etc. uit, wel luisterboeken. Daarvoor gelden dezelfde regels als bij de boeken overigens, geen extra tarieven. Je mag de boeken drie weken houden en kosteloos twee keer verlengen. Al met al vind ik dat deze bibliotheek wel érg goedkoop is, ik ga ze nog eens een compliment geven. De contributie is ook al jaren niet verhoogd. Ik heb zelf een jaar (of langer) als vrijwilligster gewerkt bij de bibliotheek, één avond in de week, en toen was het voor mij zelfs gratis om boeken te lenen. En boeken die afgeschreven waren mocht ik gratis meenemen...

 10. Waar ik woon (in Londen) is the bibliotheek helemaal gratis en dat is altijd zo geweest. Dat gaat op voor het hele land. Stel voor (in moeilijke tijden zoals nu) om een bescheiden betaling in te voeren en je schopt een heilig huisje in. Er staat wel een boete op boeken die te laat wworden terug gebracht.
  Zoals te begrijpen is gaan er links en rechts bibliotheken dicht en, tot ergernis van mensen die hier gewend zijn in stilte te kunnen lezen of studeren, komen er activiteiten voor kinderen en worden er in veel gevallen cafeetjes bijgevoegd waarvoor de boeken plaats moeten maken. In sommige gevallen komen er actiegroepen in beweging die bereid zijn, tegen een gereduceerde bijdrage van de gemeente, een zelfstandige ondernemening te starten en in die gevallen hebben ze dan het recht om van het publiek een betaling te ontvangen.

  • Hoi Annemieke,

   leuk om jou hier weer tegen te komen! Wat luxe dat de bibliotheek gewoon helemaal gratis is! Toch kan ik best begrijpen dat er abonnementsgeld gerekend moet worden om bibliotheken in stand te houden, en dat heb ik er graag voor over.

 11. Ik betaal 46,50 per jaar en dan mag ik 200 boeken, dvd's tijdschriften etc lenen. Ik mag ze twee keer verlengen. Iets reserveren kost 0,20 en ik mag net zoveel dingen meenemen per keer als ik wil, tot ik aan het maximum uitleentotaal van 200 kom.
  Ik vind het niet duur. Die 200 uitleningen zijn voor mij iets aan de hoge kant. Ik zou ook een goedkoper abonnement kunnen nemen voor 35,50 dan kan ik 100 dingen lenen. Maar helaas maar één keer verlengen. En dat verlengen vind ik erg handig en ook dat scheelt me weer geld.

  VeggieMo

 12. Er is inderdaad een wirwar aan abonnementen zeg! Wat dat betreft snap ik wel dat de bibliotheek hier het simpeler wilde maken. Alleen had ik het wel netter gevonden als ze gewoon de huidige abonnementen eerst hadden laten 'verlopen'. Dus wanneer het abonnement verlengd moet worden, het nieuwe introduceren.

 13. Ik val onder hetzelfde regime als Moneypenny, alleen heb ik een "klein abonnement". Mag dus in een jaar maar 20 boeken lenen, anders wordt het (nog) duurder. Ik vind het belangrijk om een bibliotheek in stand te houden / te subsidieren - maar het kost wél veel geld!

 14. Ik ga zo wel nog meer onze bieb waarderen hoor ;-), ben het overigens met je eens Vlijtig Liesje, ik vind dat ze het netjes moeten oplossen en gewoon je abonnement laten aflopen en dán pas over laten gaan in een nieuwe. Dat is toch niet meer dan logisch??

 15. Ik heb de 'duurste' variant van 50 euro maar aangezien ik toch zeker 50 boeken per jaar lees en die allemaal zou kopen (wat ik ooit wel deed als ik zo in mijn boekenkasten kijk ... zucht) bespaar ik natuurlijk gigantisch, zelfs met het duurste abonnement.

 16. Ik betaal 65 euro per jaar voor mijn man en mij (2 passen), onbeperkt lenen van alles, leentijd 6 weken, 3 maal verlengen, online alles kunnen regelen, gratis reserveren.
  Vooral die 6 weken vind ik erg fijn.

 17. Ik ben soort-van gestopt met dat hele bibliotheek-concept. Hield er eigenlijk vooral aan vast vanwege mooie jeugdherinneringen. Met zes broers en zussen op woensdag met papa naar de bieb, die er dan altijd een zéér stressvol uurtje op had zitten: wie heeft wat geleend en vooral wáár is dat dan gebleven? Vond ook dat het gewoon bij de opvoeding hoorde, de bieb. Maar na 10 jaar van veel te hoge boetes (en dan praat ik niet eens over de bedragjes ónder de tien euro), heb ik me er bij neer gelegd dat ik een hopeloos geval ben. Daar helpt geen online verlengen of wat-maar-ook aan.... Ik haal nu alle boeken, strips, kinderboeken bij de diverse kringlopen in de buurt. Neem voor een tientje een stapel mee waar menig bibliothecaresse pijn in haar rug van zou krijgen. Voordeel: ik mag ze houden! En ik hoef er niet zuinig mee te zijn. Ook niet verkeerd met vier kinderen die bij voorkeur lezen op de meest vreemde plekken/ manieren (boomhut, in bad, boven op het dak van de schuur, in de hangmat, op zijn kop). En dat énkele boek dat we persé willen hebben dat marktplaatsen we wel!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>