Reacties

Cadeau- en boekenbon versus Cadeaukaart — 19 reacties

 1. Ik vind het allemaal leuk want ik koop graag boeken. In onze lokale boekenwinkel krijg je voor het restant bedrag (mits het 5 euro haalt) gewoon een nieuwe bon zodat je die de volgende keer kunt uitgeven.

  Een cadeaupas vind ik wel beter, dat werkt gewoon eerlijker want al koop je 15,= de winkel krijgt met die bon toch 20,= binnen. Dat is niet eerlijk. En die pasjes zijn ook wel handig. :)

  Ook als je eventueel straks kleedgeld gaat geven of je kind iets voor zichzelf wilt laten kopen bij de C&A, dan kun je zo'n pas opladen en meegeven ipv bankpasjes uitlenen of geld geven. Ik zie er het positieve wel van in dus.

 2. Mijn moeder is berucht om het kwijt maken van dit soort bonnen... is ook een groot nadeel ervan... En als je er een hebt leuren waar je ze wel of niet kunt inwisselen... En je kan ze niet online gebruiken... Geef dan gewoon geld in de envelop, vind ik!

 3. Zo'n kaart klinkt handig! Ik heb zelf het liefste Iris cheques. Die kun je bijna overal kwijt en geven we ook regelmatig uit voor verbouwingsdingen, of zelfs toiletartikelen. Boekenbonnen zou ik ook niet speciaal vragen; ik lees meestal uit de bieb...

 4. Ik heb 2 VVV bonnen, in totaal
  70,=. Vroeguh kon je het nog bijna overal besteden, maar tegenwoordig is het echt zoeken...
  Een pas vind ik wel handiger dat kan je nl. makkelijk in je portomonee doen, nu heb ik een envelop met die 2 bonnen in mijn tas en in elke winkel vraag ik 'Accepteren jullie VVV bonnen...????

 5. Ik vind beide leuk om te krijgen. Contant geld vind ik zelf minder leuk om te krijgen. Ik stop dat dan in een potje om te bewaren tot ik iets leuks weet, maar dan is ondertussen de glazenwasser of collecte langs geweest en is het geld aangebroken en pin ik het weer niet terug ;)

  Groetjes kasboekvrouw

 6. Wij kregen laatst een Diner-bon erg leuk maar je kunt hem maar bij bepaalde restaurants kwijt.
  De restaurants die er bij aangesloten zitten zou ik zelf nooit uit kiezen..

  Heb de bon dus maar weer aan iemand anders cadeau gedaan.

 7. Mijn voorkeur is toch de cadeaukaart, dan kan de ontvanger lekker zelf iets uitzoeken. En geld vind ik altijd zo onpersoonlijk, zo lastminute. Ik geef altijd een cadeaukaart in een leuke omslag die je heel goed zelf kunt maken.

 8. De mooiste cadeaubon is natuurlijk gewoon een eurobriefje. Kan je overal inwisselen en wat je te weinig besteedt, krijg je gewoon weer uitbetaald. Risico is dat zulke cadeaubonnen tussen het gewone geld geraken en op die manier als cadeautje verloren gaan.

  Marina

 9. Ik vind boekenbonnen nu ook wel geweldig leuk! Ik ben 'n echte boekenwurm! En ik koop al mijn boeken nieuw. Als je weet waar ze te kopen, dan kan de prijs ook nog meevallen. Naar de bib ga ik echter nooit. Zo'n boek waar honderden mensen ook in hebben zitten blaren nadat ze in hun neus gepeuterd hebben ofzo ... Neen, dank je!

 10. Euro's verdwijnen maar al te gemakkelijk in de huishoudportemonnee. Met een bon of kaart heb je dat minder. Hoewel.. de Hema kaart die mijn man met Kerst kreeg, is opgegaan aan linnengoed. Heel bruikbaar, maar als extraatje had hij liever een spannende detective gekocht.

 11. Eerder zou ik misschien een boekenbon gezegd hebben, omdat ik vaak boeken kocht. Inmiddels heb ik bijna al mijn boeken opgeruimd, want ik lees ze maar één of twee keer en dan staan ze te verstoffen. Daar geef ik dus geen geld meer aan uit,want na een tijdje verkoop ik ze weer en altijd met zwaar verlies. Tegenwoordig leen ik van de bib of een vriendinnetje en neem de bacteriën etc. maar voor lief. Als ik boodschappen doe zitten er ook bacteriën aan het wagentje. Dus nu zou ik zo'n kaart zeggen. Ik heb er eens één van de hema gehad en vond het wel leuk. Manlief mag op zijn werk altijd uit verschillende kerstpakketten kiezen of vvv bonnen en hij kiest altijd het laatste. Kunnen we ietsk open wat we echt willen hebben en het nuttig besteden.

 12. Ik vraag al jaren aan mijn beide kinderen om mij een cadeau-abonnement te geven (lees regelen).
  Als goedgeaard bezuingister heb ik de abonnementen al een poos de deur gewezen. Maar toch is het een heerlijk, stiekum beetje, luxe gevoel als er helemaal voor jou een leuk of inspirerend tijdschrift gewoon bij je thuis op je deurmat valt.
  Bij een cadeau-abonnement loop je als ontvanger niet het risico dat je toch ineens vast zit aan een abonnement. Het stopt vanzelf en dat was dan dat!
  Ook erg leuk om door de jaren heen van tijdschrift te wisselen. En sommige zijn ook zo móói', die bewaar je wel!
  Aangezien ik over niet al te lange tijd weer jarig hoop te worden ben ik alvast weer een beetje gaan scharrelen op het net naar een leuk tijdschrift. Of wordt het nog eens een jaartje de Happinez? Dat zijn niet de goedkoopste tijdschriften maar wel erg prachtig.. (jaaa óók voor op mijn koffietafel ahum) Maar omdat mijn kinderen het abonnement samen geven kost het ze maar heel weinig per persoon. Ik laat het abonnement wel door hen zelf regelen zodat het ook echt als een cadeau voelt als het eerste exemplaar door de brievenbus valt.

 13. Je kunt jezelf ook een abonnement kado geven (tenminste, ik geef zo regelmatig m'n man = mezelf een abonnement kado) inderdaad géén gedoe met te laat opzeggen!!!

 14. Als onze kinderen boekenbonnen of VVV bonnen krijgen, ruil ik deze om voor contant geld, zelf houd ik de bonnen als doorgeefcadeautje, of maak ze zelf op! Opsparen is ook leuk, en dan ineens b.v. als je op vakantie gaat even langs de boekhandel en een dikke stapel uitkiezen!

 15. Het geven van een cadeaubon is al even ongeïnspireerd als het krijgen van zo'n bon. Lekker gemakkelijk voor de gever. Je hoeft je niet te verdiepen in wat de krijger leuk vindt of aanspreekt. Een alternatief voor de envelop met geld. De krijger van zo'n bon doe je er ( vaak echt) geen plezier mee, om nog maar niet te spreken van de winkelier die echt ( volgens voorbeeld ) geen 20 euro voor de 20 euro bon krijgt. Langzamerhand verstikken we in alle plastic cadeau/debit kaarten. Bijna iedere winkelketen heeft z'n eigen cadeau/debit kaart. Daar worden we pas blij van....

 16. Ik heb mijn laatste cadeaubon goed besteed maar vaak vind ik het niet zo handig. Nou valt een bon nog mee. Ik heb hier nog een Pluim liggen. Dát is pas waardeloos. Daar hebben ze echt niks wat ik wil hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>