Verduisterende Rolgordijnen: 6 Oplossingen voor een Vredige nachtrust

slapen in het donker met verduisterende rolgordijnenWist jij dat slapen in het donker de nachtrust bevordert?

En verduisterende rolgordijnen kunnen daarbij helpen.

Niets zo vervelend als verstoorde nachtrust

Toen onze kinderen nog klein waren, was er niets dat mij zo nekte als gebroken nachten. Tegenwoordig is dat geen probleem meer gelukkig.

Nu wordt mijn nachtrust vooral verstoord door het gesnurk van mijn man...

Maar ook de mate van licht in je slaapkamer speelt een belangrijke rol bij je nachtrust.

Danny vertelt waarom verduisterende rolgordijnen zo belangrijk zijn voor wat hij een 'vredige nachtrust' noemt.

slapen in het donker met verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen: Oplossingen voor een vredige nachtrust

Een goede nachtrust is van onschatbare waarde voor onze gezondheid en welzijn. Als je moeite hebt om in slaap te vallen of vaak wakker wordt door het ochtendlicht, dan zijn verduisterende rolgordijnen de ideale oplossing voor jouw slaapkamer.

In deze blogpost ontdek je waarom verduisterende rolgordijnen de beste keuze zijn voor een vredige nachtrust.

1. Donkere en ontspannen slaapomgeving

Verduisterende rolgordijnen zijn ontworpen om zoveel mogelijk licht buiten te houden. Hierdoor creëren ze een donkere en ontspannen slaapomgeving, perfect voor een diepe en rustgevende slaap. Met verduisterende rolgordijnen kun je jouw slaapkamer omtoveren tot een oase van rust, waarin je je volledig kunt ontspannen en opladen voor een nieuwe dag.

2. Bescherming van privacy

Naast het blokkeren van licht, bieden verduisterende rolgordijnen ook maximale privacy. Ze voorkomen dat voorbijgangers of buren naar binnen kunnen kijken, waardoor je ongestoord kunt genieten van jouw persoonlijke ruimte. Voel je veilig en comfortabel in je slaapkamer, wetende dat je beschermd bent tegen nieuwsgierige blikken van buitenaf.

3. Geluidsreductie voor een stille slaapomgeving

Verduisterende rolgordijnen hebben niet alleen voordelen op het gebied van licht, maar ze kunnen ook helpen om omgevingsgeluiden te verminderen. Het dikke en dichte materiaal fungeert als een geluidsisolator, waardoor storende geluiden van buiten worden gedempt. Een stille slaapomgeving bevordert een ononderbroken nachtrust en zorgt voor een betere slaapkwaliteit.

4. Energiebesparing en isolatie

Verduisterende rolgordijnen bieden niet alleen voordelen voor je slaap, maar ook voor je portemonnee. Ze helpen de temperatuur in je slaapkamer te reguleren, waardoor je energie kunt besparen. In de zomer houden ze de warmte buiten, terwijl ze in de winter de kou buiten houden. Dit kan leiden tot een vermindering van het energieverbruik, omdat je minder afhankelijk bent van airconditioning of verwarming.

5. Stijlvolle en veelzijdige raamdecoratie

Verduisterende rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en ontwerpen. Hierdoor kun je ze perfect afstemmen op de inrichting van jouw slaapkamer. Of je nu op zoek bent naar een moderne, klassieke of minimalistische look, verduisterende rolgordijnen voegen altijd een stijlvolle touch toe aan je interieur.

6. De perfecte nachtrust met verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen bieden een scala aan voordelen voor een vredige nachtrust. Ze houden licht buiten, beschermen je privacy, verminderen geluiden van buitenaf, helpen je energie te besparen en voegen stijl toe aan je slaapkamer. Met deze slimme raamdecoratie kun je genieten van een diepe, ontspannende slaapomgeving, waarin je je helemaal kunt opladen voor een nieuwe dag. Kies voor verduisterende rolgordijnen en creëer de perfecte nachtrust in jouw slaapkamer!

Het belang van slapen in het donker

Dankjewel Danny. Door je artikel realiseer ik me dat mijn slaapkamer totaal niet donker is. En dat is niet omdat ik geen goede gordijnen heb. Nee, ik heb zo'n dakraam met een ingebouwd rolgordijn. Dat kan ik met een magneet omhoog en omlaag trekken.

Maar in de praktijk doe ik dat nooit, omdat ik zo graag via het zolderraam naar de lucht kijk.

En omdat onze slaapkamer op zolder is, hoef ik me niet druk te maken over inkijk.

Hoogstens van de vogels.

Onze slaapkamer is in de zomer eigenlijk te licht!

Nu realiseer ik me echter dat die open 'gordijnen,' zeker in de zomermaanden, eigenlijk geen goede gewoonte zijn.

Het wordt laat donker, en vroeg licht. En doordat ik het 'gordijn' in het dakraam niet gebruik, is het zeker in de zomermaanden, vrij licht in onze slaapkamer.

Op gezondheid.be schrijven ze dat 'te veel licht in de slaapkamer' het slaapritme verstoort en de kwaliteit van je slaap vermindert. Heel concreet: je valt minder snel in slaap, slaapt korter en minder diep in een lichte slaapkamer!

Leestips: Action gordijnroede en Slaapkamer inspiratie en gordijnen wassen.

Vergelijkbare berichten

23 reacties

 1. Ik kan ook het beste slapen in een donkere slaapkamer. Gelukkig hebben we rolluiken. En als we tijdens warme zomernachten het raam open laten, draag ik een slaapmasker waardoor het toch nog donker is voor mijn ogen.

 2. Dat ligt er natuurlijk ook aan hoelang je wil slapen. Ik sta meestal tussen 5 en 6 uur op, lekker vroeg, dan heb je wat van de dag. Als ik dan tussen 10 en 11 in de avond ga slapen is het donker genoeg

 3. Ik heb geen last van het licht, maar word in de ochtend vaak wel even wakker van de fluitende vogels. Daarna val ik meestal zo weer in slaap.

  Love As Alwyas
  Dimario

 4. Een tijdje terug verwisselden we pas de gewone gordijnen voor rolgordijnen. Wat een verschil in donkerte.Had ik jaren eerder moeten doen

 5. Ik kan niet slapen in een volledig donkere kamer, dat beklemt me echt. Ik heb dus gordijnen waar een beetje licht doorheen komt, net genoeg om niet volledig donker te zijn. Wat wel lukt als het echt licht is (zoals bij een van mijn dochters als ik ga babysitten, daar zijn nog geen gordijnen) is zo'n slaapmaskertje. Dat is wel volledig donker maar kan ik makkelijk even optillen.

 6. Wij hebben in Slaapkamer 2 grote rol gordijn. Allemaal verduistering. En woon kamer ook twee rolgordijn. Balkon ramen 2 kleine rolgordijn. En 2 lange smalle ramen Luxaflex. Fijn weekend.

 7. Ik merk ook dat ik veel beter slaap wanneer het echt donker is in de kamer. Wanneer ik vroeger op moet voor mijn werk vind ik het niet zo erg als er wat daglicht naar binnen schijnt. Dan voelt de overgang naar wakker worden minder heftig.

 8. Wij hebben ook witte rolgordijnen in de slaapkamer tegen de zon,het kan echt heet worden daar,plus verduisterende gordijnen,ook in de kamer en keuken heb ik allemaal verduisterende gordijnen gekocht,omdat de zomers heter worden,en dan zul je juist zien dat deze zomer toch minder zonnig is.Maar dan heb ik ieder geval maatregelen getroffen.

 9. Van mij mag de slaapkamer zo donker mogelijk zijn, maar helaas staat er vlakbij een lantaarnpaal die net naar binnen schijnt waardoor het mij net te licht is helaas...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.