Gordijnroede Xenos van 4,95 gekocht!

gordijnroede Xenos
Tataaa! Mijn Xenos gordijnroede ad 4,95

We wonen inmiddels ruim twee jaar op het platteland, en ik heb eindelijk een gordijnroede!

Eentje om precies te zijn.

Uitzicht bewaren versus warmte van gordijnen

Al twee jaar lang worstel ik met zoveel mogelijk van het uitzicht genieten versus een verlangen naar de huiselijkheid en warmte van gordijnen. Voeg daarbij nog een echtgenoot die al mijn voorstellen op het gebied van raamstoffering afkeurt, en het schiet niet op!

Gordijnroede Xenos

Maar nu heb ik dan toch eindelijk een gordijnstang hangen. Ik kocht hem bij de Xenos voor 4,95. Ik had al heel lang een oogje op die roede, vanwege haar ranke gestalte en vriendelijke prijsje.

Afgelopen week hakte ik eindelijk de knoop door, en kocht ik er één. Niet meer dan een, want ik wilde eerst kijken of het mooi stond. En of het ons zou lukken de gordijnstang aan de muur te monteren. Want handig zijn we hier in huis geen van allen.

Maar het is dus gelukt. En ik vind het een mooie gordijnroede! Deel 1 van mijn masterplan Hoe Voorzie Ik Mijn Ramen Van Gordijnen is dus gelukt.

Nu moet ik er dus nog twee gordijnroedes bijkopen.

Nu nog een gordijn kopen!

Nu dient zich de volgende vraag aan: wat voor gordijn zal ik kopen? Voor de zomer neig ik naar simpele witte gordijnen. Maar bij de Xenos heb ik ook van die mooie romantische gordijnen gezien met vogeltjes er op. En ik wil gordijnen met lussen.

En omdat ik verder zo braaf ben geweest en alle muren neutraal wit heb, vind ik dat ik voor de gordijnen best helemaal los mag gaan. Aan de andere kant: ik wil ook weer niet dat het te druk wordt.

Inmiddels heb ik hele mooie Xenos gordijnen gekocht om aan de roedes te hangen!

Gordijnstang Action 2023

Goed nieuws: onderstaande gordijnstag van de Action lijkt op de Xenos gordijnroede! Hij kost bovendien maar 6,95 en is verkrijgbaar in diverse varianten. Je kunt hem langer en korter maken: 120 – 210 cm.

gordijnstang action

Gordijnroede Action ook zilverkleurig

Deze Action gordijnroede is ook in zilverkleur verkrijgbaar!

Leestips

Update over de Xenos gordijnroedes 2023

De Xenos gordijnroedes hangen nog steeds! Wel is er bij één roede dat puntje afgebroken. Maar dat zie je bijna niet. Ik vind het nog steeds aan uitstekende aankoop.

Wat zouden jullie doen: neutrale effen gordijnen, of romantische met bloemetjes en vogeltjes? Wat heb jezelf: effen of met een patroon?

Similar Posts

18 Comments

 1. In ons nieuwe huis hebben wij nog geen gordijnen behalve boven omdat we die overgenomen hebben.
  We wonen nu in het voorlaatste huis in een doodlopende straat dus eigenlijk vinden we gordijnen niet nodig wegens de minimale passage hier. En er is ook nog eens een oprit voor het huis dus geen gepasseer langs het raam.
  Maar gordijnen geven ook wel meer gezelligheid en minder licht dus ik weet niet of het er ook van gaat komen hier.
  Misschien gewoon gordijnen om ‘s avonds in de winter dicht te trekken…
  En ik zou kiezen voor niet te druk. Neutraal één kleur (denk ik).

  1. Omdat wij op het platteland wonen, zijn gordijnen vanwege inkijk ook niet echt nodig. Maar wat je zegt: ze geven wel meer gezelligheid.

   Neutraal en in één kleur lijkt mij ook de verstandige keuze, maar ik vind dat zo saai!

 2. Wij hebben overal effen gordijnen, behalve op zolder. Die is heel strak / modern en daar komt een gordijn met een ingeweven patroon (wel effen in kleur dus)

  Gordijnen horen voor mij bij de basis en die heb ik graag neutraal.

 3. ik zou kiezen voor beide, wij hebben hier in de woonkamer bedrukte hangen en in de slaapkamer effen. Na verloop van tijd verruilen we ze zodat de kamer er weer heel anders uitziet

 4. Wij hebben met een patroontje onder en boven. Het is maar net wat je verder in huis hebt staan. Bij ons is het allemaal vrij rustig en dan stoort zo’n patroon niet. Qua kleur past het ook allemaal mooi bij elkaar dat houdt het ook rustig.

 5. Wij hebben een vrij druk ingericht huis dus effen gordijnen. Behalve in de slaapkamer, die is weer heel rustig ingericht en daar hebben we eehm…, bloemetjesgordijnen… Staat leuker dan het lijkt als ik het zo typ… :-)

 6. Als je bloemetjes of kleurige gordijnen gaat kiezen zou ik heel goed kijken naar de bestaande kleuren in je kamer ; een mix hiervan , dat terugkomt in je gordijnen staat altijd goed. Bovendien zou ik voor een stevige stof kiezen, dat hangt mooier. Linnen is natuurlijk helemaal prachtig.

 7. Onze gordijnen hebben een patroon. Ze zijn in rood/bruine tinten met hier en daar wat goud er op. Staat mooi bij de rest van de kamer.
  Onze overgordijnen zijn tot op de grond. Dat vind ik erg mooi. Ze zijn eigenlijk voor de sier. Want ze gaan nooit dicht. Als we ze dicht doen hangen ze voor de radiator en dan werkt die niet meer.
  Wij hebben ook dunne vouwgordijnen voor de ramen. Die gaan ‘s avonds een stuk naar beneden, dan is er ook geen inkijk meer.
  Zonder gordijnen vind ik het kaal.
  Al onze gordijnen komen bij de Leenbakker vandaan. Die is niet duur en je hebt er behoorlijk uitzoek.

  Succes met het uitzoeken!!

  1. De vouwgordijnen zijn niet goedkoop, maar dat ging ook niet met onze joekels van ramen. (ons breedste raam is 3.30 meter breed) Ze zijn gemaakt met dunne, neutrale vitragestof. Van binnen kun je er doorheen kijken naar buiten. Ze nemen daardoor ook weinig licht weg.

 8. Ik heb bij IKEA deze gekocht
  ALVINE SPETS
  Gordijn met kantwerk, 1 paar, ecru
  IKEA FAMILY prijs € 9.99 / st.

  De gordijnen met kantwerk laten daglicht door, maar gaan inkijk tegen.
  Ik vind ze zo gezellig en ze zijn niet te druk in mijn ook best kleur rijke kamer.
  veel plezier met uit zoeken meid, wat je ook kiest door dat er gordijnen komen zal je kamer er toch anders uit gaan zien. en dat is toch ook weer heel leuk.
  groetjes adrienne

 9. Mooi! Ik kan me helemaal voorstellen dat een gordijn de gezelligheid binnenhoudt. En je kan hem natuurlijk ook altijd open laten. Zelf heb ik laatst ook nieuwe gordijnroedes gekocht, een hele investering, maar het is het meer dan waard. Prachtig strak modern design.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.