VVV cadeaukaart en welke cadeaukaart is jouw favoriet? Update 2023

vvv cadeaukaart

Bij wijze van kerstpakket krijgt mijn man elk jaar een cadeaukaart die hij meestal gul aan mij geeft. Dit jaar was het een VVV cadeaukaart. Daarvoor was het afwisselend een cadeaukaart van de Bijenkorf en de Hema. Een VVV cadeaukaart vind ik wel een verbetering ten opzichte van de Irischeques van de VVV. Die moet je namelijk in 1 keer opmaken. Bij een VVV cadeaukaart kun je tenminste telkens een klein bedrag gebruiken.

Lees ook mijn post: VVV cadeaukaart besteden saldo controleren!

Anno 2023 ontelbaar veel cadeaukaarten

Anno 2023 zijn er echt ontelbaar veel cadeaukaarten. Er zijn er meer dan 100. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is een cadeaukaart van. Zelfs supermarkten hebben hun eigen cadeaukaarten! Maar ook winkels als Karwei hebben cadeaukaarten. En je kunt ze ook op steeds meer plekken kopen. Dat maakt cadeaukaarten een laagdrempelig cadeau.

Er zijn zelfs cadeaukaarten voor cadeaukaarten!

Als je niet weet welke soort cadeaukaart je toch eens zult geven, dan kun je dus ook een cadeaukaart geven waarmee iemand zelf een cadeaukaart kan kiezen.

Welke cadeaukaarten zijn het populairst?

Uit onderzoek blijkt dat een cadeaukaart die je op meerdere plekken kunt uitgeven het populairst is. Dat snap ik ook wel, want die zijn natuurlijk het meest praktisch. Niet elke bioscoopbon is bijvoorbeeld overal inwisselbaar! Dat is afhankelijk van de soort bioscoopkaart....

Mijn favoriete cadeaukaart

Mijn favoriete cadeaukaart is toch wel de cadeaukaart van de Hema. Die komt bij mij namelijk altijd wel van pas. Het is dan ook een cadeaukaart die ik vaak vraag voor mijn verjaardag. Als het gaat om een cadeaukaart géven ben ik ook geneigd om er eentje van de Hema te geven.

Over de VVV cadeaukaart

Mijn man kreeg een mailtje dat hij zijn VVV cadeaukaart nog niet online had geactiveerd. Het was goed dat hij dit bericht kreeg, want het was nooit bij ons opgekomen dat die kaart het anders niet zou doen! Eerlijk gezegd vind ik het een beetje raar.

Wakker geschud, besloot ik de VVV cadeaukaart eens beter te bekijken. Opgelucht las ik dat hij onbeperkt geldig is. Maar minder leuk was wat daar onder stond:

'3 jaar na activatie wordt er jaarlijks een bedrag in rekening gebracht voor het aanhouden van het saldo.'

Ik besloot eens te kijken wat de Consumentenbond over cadeaukaarten zegt. Op hun site las ik dat cadeaubonnen minimaal 3 jaar geldig moeten zijn. En er staan nog meer interessante dingen over cadeaukaarten op hun site.

VVV bon kopen?

Net zoals andere cadeaukaarten kun je de VVV cadeaukaart op veel plekken kopen. Zo kun je ze onder andere kopen bij de Jumbo, en er is een speciale website vvvcadeaubonnen.nl waar je ze ook online kunt kopen.

Gelukkig kun je de VVV cadeaukaart op diverse plekken besteden.

VVV bon Mediamarkt?

Helaas accepteert de Mediamarkt de VVV bon niet. Op hun website staat vermeld:

'Sinds 1 juni 2016 worden er geen VVV bonnen meer geaccepteerd bij MediaMarkt.'

Lekker dan. De Mediamarkt is namelijk beslist een fijne winkel om zo'n VVV bon uit te geven vind ik.

VVV bon Hema

Een VVV bon bij de Hema uitgeven kan gelukkig wel. Op Twitter verklaart een Hema medewerker:

'De VVV cadeaukaart wordt bij al onze vestigingen geaccepteerd en is te gebruiken als betaalmiddel op ons gehele assortiment. De VVV-giftcard, de online cadeaukaart, is helaas niet te gebruiken in onze webshop. '

VVV bon H&M

Helaas, met een VVV bon kun je NIET terecht bij de H&M. Zij accepteren namelijk alleen hun eigen cadeaukaarten.

VVV bon deelnemerslijst

Omdat het dus duidelijk niet zo is dat je overal je VVV cadeaukaart kunt uitgeven is een VVV bon deelnemerslijst wel zo handig. En die is er gelukkig. Je vindt de VVV bon deelnemerslijst op vvvcadeaukaarten.nl/besteden. Ze hebben zelfs hun best gedaan om het zoeken makkelijker te maken, kijk maar:

vvv bon deelnemerslijst

Hier is ook nog een gratis printable deelnemerslijst op alfabetische volgorde!

Is een VVV cadeaukaart eigenlijk wel een goed cadeau?

Omdat het aantal winkels waar je een VVV bon kunt uitgeven eigenlijk best tegenvalt, vind ik een VVV cadeaukaart helemaal niet meer zo'n goed cadeau! Ergens zadel je de ontvanger op met een irritant probleem! Die moet nu op zoek naar een plek waar de VVV-cadeaukaart geaccepteerd wordt. En dat is dus niet op zoveel plekken als je misschien zou verwachten.

Hoewel ik blij ben te kunnen vertellen dat je de VVV bon wel kunt gebruiken bij C&A!

Zie ook mijn slimme hack voor een cadeaukaart van bol.com!

Leestip

Wat is jouw favoriete type cadeaukaart?

Similar Posts

55 Comments

 1. Ik krijg niet graag cadeaubonnen en zal er ook nooit geven. Nadeel aan een cadeaubon is dat je het gekregen geld niet kan besteden in een winkel naar keuze en dat bij sommige cadeaubons er ook nog een uiterste geldigheidsdatum op staat.Ik geef gewoon liever geld dan kan de ontvanger het uitgeven waar en wanneer hij wil....

 2. Ik krijg het liefst een cadeaukaart van H&M. Hoewel ik het eigenlijk toch een inspiratieloos cadeau vind, ben ik ook van mening dat het fijn is dat je het geld dan in elk geval daar opmaakt. Als ik geld krijg, ben ik namelijk geneigd het tussendoor uit te geven aan andere dingen (bijvoorbeeld boodschappen, als ik even snel een paar tientjes nodig heb). En dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn van de gever.

 3. Die van Bo.lcom. Mijn man kon dit jaar bij zijn kerstpakket kiezen wat hij wilde. Dat werd deze bon en ik heb er al een boek voor uitgezocht. Meestal koop ik boeken. Mijn man krijgt boeken van zijn werk als hij iets nodig heeft. Wij kopen alleen informatieve boeken of kookboeken. Ik heb een boek gekocht over voeding en gezondheid.

 4. Cadeaukaarten voor cadeaukaarten?!? Het moet niet gekker worden ;) Zelf ben ik inderdaad altijd erg blij met een Hema-kaart. Nog meer dan andere kaarten. Ook favoriet is H&M (of was dat een kaart die ik kreeg bij een retourzending?). Niet handig: Fonq (want ik kan er te weinig mee). En van de VVV vond ik het nadeel dat niet iedereen erbij aangesloten was? Maar misschien is dat iets van jaren terug. Wel ná de Iris-cheque overigens.

 5. Ik vind een cadeaukaart krijgen altijd wat leuker dan geld, er is toch over nagedacht en dit maakt het persoonlijker. Het leukste vind ik een cadeaukaart van een kledingwinkel, hier maak je mij altijd blij mee.

 6. Ik kreeg eens voor mijn verjaardag een cadeaukaart van de Ikea. Ik vond dat eigenlijk wel heel leuk. Dan had ik weer eens een excuus om naar de Ikea te gaan, want dat blijft toch een leuke winkel vind ik.

 7. Het liefste krijg ik als het dan toch een kaart moet zijn een bol.com cadeaukaart. Het assortiment bij bol is zo groot dat ik er altijd wel iets mee kan doen (in de praktijk kies ik bijna altijd een boek uit trouwens). :)

 8. Wat gek dat je moet gaan betalen om je saldo te behouden na 3 jaar en wat apart dat je hem nog moet activeren. Dat zouden voor mij redenen zijn om geen vvv cadeaukaart te kopen. Zelf vind ik een bol cadeaukaart handig. Je kan er zoveel verschillende producten mee kopen en het wordt nog thuisbezorgd ook.

 9. Als iemand mij een cadeau cart voor verjaardag of zo wil geven dan vind ik een boekenbon of kruidvat bon erg leuk, omdat ik graag boeken lees en bij kruidvat ook altijd wel luchtje etc koopt.
  Dit jaar kreeg Euroman met de kerst van werkgever een bon naar keuze, we hebben voor een bol.com gekozen

 10. Ik ben dol op cadeaukaarten, ik heb al eens een diner cadeaukaart gehad, of een van een parfumerie, maar IKEA is tof om te krijgen. MIjn man kreeg deze vvv cadeaubon in zijn kerstpakket. Echt een mega verbetering dat je het bedrag niet in eens hoeft op te maken.

 11. Ik heb onlangs nog zo'n vvv cadeaukaart gekregen, blij dat hij nu niet meer in 1x op hoeft. Hij wordt vast en zeker binnen 3 jaar besteed, maar goed om te weten van die 'betaalregel'

 12. Ik ben niet zo'n fan van de VVV kaarten. Heb zelf ook liever Hema, Kruidvat of Intratuin ofzo. Daar geef ik altijd meer geld uit dan de bedoeling is dus dan zijn cadeaukaarten fijn hihi.

 13. Ik doe ook regelmatig een cadeau-kaart cadeau. Die van de HEMA is er een die ik graag zou krijgen, of van IciParis of Douglas. De restaurant kaart is ook super leuk, maar helaas kun je die op zo weinig echt leuke plekken inleveren....

 14. Ik vind het altijd fijn om cadeaukaarten te krijgen! Man kreeg er ook een voor kerst met ook een flink bedrag. Daardoor was de gewenste nieuwe tv ineens een stuk dichterbij!

 15. Eerlijk gezegd ben ik een beetje klaar met cadeaukaarten. Met name vanwege de houdbaarheidstijd en de communicatie daarover.
  Maar als je mij een cadeaukaart wil geven doe er dan maar een van de Action of De Hema.

 16. Ik wist helemaal niet dat ze nog bestonden. Toevallig opperde vandaag nog iemand om het cadeau te doen, omdat je de VVV bon bijna overal kan uitgeven

 17. Wat bizar dat je voor het behouden van je saldo op de VVV-kaart moet betalen. Te erg voor woorden. Zelf vind ik een cadeaukaart die je bij meerdere winkels kunt besteden wel het fijnste.

 18. Ik krijg liever geen cadeaukaarten. Ik geef ze zelf ook nooit tenzij iemand er echt om vraagt. Ik vind het leuker om geld te geven en dat op een leuke manier te verpakken.

 19. Ik wil ze niet krijgen en schaam mer ervoor zoiets te geven. Dan geef ik liever niets of anders gewoon geld. Een cadeaukaart is geld met een beperking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.