VVV cadeaukaart en welke cadeaukaart is jouw favoriet? Update 2023

vvv cadeaukaart

Bij wijze van kerstpakket krijgt mijn man elk jaar een cadeaukaart die hij meestal gul aan mij geeft. Dit jaar was het een VVV cadeaukaart. Daarvoor was het afwisselend een cadeaukaart van de Bijenkorf en de Hema. Een VVV cadeaukaart vind ik wel een verbetering ten opzichte van de Irischeques van de VVV. Die moet je namelijk in 1 keer opmaken. Bij een VVV cadeaukaart kun je tenminste telkens een klein bedrag gebruiken.

Lees ook mijn post: VVV cadeaukaart besteden saldo controleren!

Anno 2023 ontelbaar veel cadeaukaarten

Anno 2023 zijn er echt ontelbaar veel cadeaukaarten. Er zijn er meer dan 100. Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is een cadeaukaart van. Zelfs supermarkten hebben hun eigen cadeaukaarten! Maar ook winkels als Karwei hebben cadeaukaarten. En je kunt ze ook op steeds meer plekken kopen. Dat maakt cadeaukaarten een laagdrempelig cadeau.

Er zijn zelfs cadeaukaarten voor cadeaukaarten!

Als je niet weet welke soort cadeaukaart je toch eens zult geven, dan kun je dus ook een cadeaukaart geven waarmee iemand zelf een cadeaukaart kan kiezen.

Welke cadeaukaarten zijn het populairst?

Uit onderzoek blijkt dat een cadeaukaart die je op meerdere plekken kunt uitgeven het populairst is. Dat snap ik ook wel, want die zijn natuurlijk het meest praktisch. Niet elke bioscoopbon is bijvoorbeeld overal inwisselbaar! Dat is afhankelijk van de soort bioscoopkaart….

Mijn favoriete cadeaukaart

Mijn favoriete cadeaukaart is toch wel de cadeaukaart van de Hema. Die komt bij mij namelijk altijd wel van pas. Het is dan ook een cadeaukaart die ik vaak vraag voor mijn verjaardag. Als het gaat om een cadeaukaart géven ben ik ook geneigd om er eentje van de Hema te geven.

Over de VVV cadeaukaart

Mijn man kreeg een mailtje dat hij zijn VVV cadeaukaart nog niet online had geactiveerd. Het was goed dat hij dit bericht kreeg, want het was nooit bij ons opgekomen dat die kaart het anders niet zou doen! Eerlijk gezegd vind ik het een beetje raar.

Wakker geschud, besloot ik de VVV cadeaukaart eens beter te bekijken. Opgelucht las ik dat hij onbeperkt geldig is. Maar minder leuk was wat daar onder stond:

‘3 jaar na activatie wordt er jaarlijks een bedrag in rekening gebracht voor het aanhouden van het saldo.’

Ik besloot eens te kijken wat de Consumentenbond over cadeaukaarten zegt. Op hun site las ik dat cadeaubonnen minimaal 3 jaar geldig moeten zijn. En er staan nog meer interessante dingen over cadeaukaarten op hun site.

VVV bon kopen?

Net zoals andere cadeaukaarten kun je de VVV cadeaukaart op veel plekken kopen. Zo kun je ze onder andere kopen bij de Jumbo, en er is een speciale website vvvcadeaubonnen.nl waar je ze ook online kunt kopen.

Gelukkig kun je de VVV cadeaukaart op diverse plekken besteden.

VVV bon Mediamarkt?

Helaas accepteert de Mediamarkt de VVV bon niet. Op hun website staat vermeld:

‘Sinds 1 juni 2016 worden er geen VVV bonnen meer geaccepteerd bij MediaMarkt.’

Lekker dan. De Mediamarkt is namelijk beslist een fijne winkel om zo’n VVV bon uit te geven vind ik.

VVV bon Hema

Een VVV bon bij de Hema uitgeven kan gelukkig wel. Op Twitter verklaart een Hema medewerker:

‘De VVV cadeaukaart wordt bij al onze vestigingen geaccepteerd en is te gebruiken als betaalmiddel op ons gehele assortiment. De VVV-giftcard, de online cadeaukaart, is helaas niet te gebruiken in onze webshop. ‘

VVV bon H&M

Helaas, met een VVV bon kun je NIET terecht bij de H&M. Zij accepteren namelijk alleen hun eigen cadeaukaarten.

VVV bon deelnemerslijst

Omdat het dus duidelijk niet zo is dat je overal je VVV cadeaukaart kunt uitgeven is een VVV bon deelnemerslijst wel zo handig. En die is er gelukkig. Je vindt de VVV bon deelnemerslijst op vvvcadeaukaarten.nl/besteden. Ze hebben zelfs hun best gedaan om het zoeken makkelijker te maken, kijk maar:

vvv bon deelnemerslijst

Hier is ook nog een gratis printable deelnemerslijst op alfabetische volgorde!

Is een VVV cadeaukaart eigenlijk wel een goed cadeau?

Omdat het aantal winkels waar je een VVV bon kunt uitgeven eigenlijk best tegenvalt, vind ik een VVV cadeaukaart helemaal niet meer zo’n goed cadeau! Ergens zadel je de ontvanger op met een irritant probleem! Die moet nu op zoek naar een plek waar de VVV-cadeaukaart geaccepteerd wordt. En dat is dus niet op zoveel plekken als je misschien zou verwachten.

Hoewel ik blij ben te kunnen vertellen dat je de VVV bon wel kunt gebruiken bij C&A!

Zie ook mijn slimme hack voor een cadeaukaart van bol.com!

Leestip

Wat is jouw favoriete type cadeaukaart?

55 Comments

  1. liesbet
  2. VeggieMo
  3. Marielle
  4. Marrian
  5. Wietske
  6. Eke

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh