Reacties

Boekenbon verzilveren bij Bol.com. Not. - Update 2021! — 50 reacties

 1. Ja dat wist ik toevallig (uit ervaring) ook. Ik wou een VVV-bon inwisselen bij Bol.com. Hetzelfde verhaal, ik heb het ook niet gedaan, te moeilijk!
  Bij de Hema toen maar iets gekocht met de VVV-bon; ondergoed, niet zo leuk eigenlijk
  Jacqueline

 2. Toevallig had ik dezelfde ervaring als jij, ik was er toen gauw zat van en ben naar de boekhandel in de stad gegaan en hem daar ten gelde gemaakt, maar ik vind het wel een heel gedoe van bol.com en niet echt klantvriendelijk.

  • Hoi Johanna, Bol.com is inderdaad duur, maar dat wordt weer goed gemaakt doordat ze ook tweedehands veel aanbieden. Ik zoek altijd op beslist.nl naar de goedkoopste boekhandel, en dan staat Bol.com inderdaad onderaan. Maar tweedehands zijn ze vaak wel voordeliger.

 3. Ik dacht dat dit toch algemeen bekend was. Het is zelfs pas sinds kort dat de andere bonnen met de omweg ingewisseld kunnen worden. Kon eerst helemaal niet. En komt omdat de andere boekhandelverenigingen Bol niet wilden accepteren als lid. Nou dat hebben ze geweten, Bol is alsnog de grootste boekhandel en meer geworden.

  • Wel flauw dat de andere boekhandelverenigingen Bol.com niet wilden accepteren. Dat wist ik niet. Maar achteraf inderdaad ook niet erg slim!

 4. De Boekenbon is sinds enkele maanden als pasje verkrijgbaar. Met dit pasje kun je wel direct betalen bij Bol.com, door de code in te voeren bij ‘Cadeaubon, Cadeaukaart of coupon inwisselen’.

  Je kunt het tegoed volgens mij voor alle soorten producten inwisselen, en het niet gebruikte tegoed blijft gewoon geldig!

 5. Papier gaat er allemaal uit en wordt vervangen door plastic. Nog jammer dat je die passen nog niet kunt hergebruiken.

  Love As always
  Dimario

 6. Heb geen ervaring met wat je schrijft, maar ben er ook el blij om.
  Vergelijkbaar is een kortingscode invullen, bij sommige websites met je echt zoeken waar je deze kunt invullen.
  Net of ze je het niet gunnen. Hans

 7. Totaal geen last van. Neem geen enkele bon aan. Voor mij is het geld met een beperking. Geef dan maar geld zonder beperking. Ik geef ze ook niet. Zou me er voor schamen. Geef gewoon een boek, doe moeite voor een ander.

  • Niet met je eens. Er zijn mensen die vele honderden boeken hebben, dan doe je al snel een miskoop voor die persoon. Daarom is een bon handiger.

 8. Duidelijk om te lezen, ik heb toevallig een vvv bon en dacht deze eerst te gebruiken bij bol, maar heb nu hier bij mijn boekenwinkel de zevende zus gereserveerd, wel na eerst te vragen if ik deze bon in kan leveren. Was een goed idee dus.

 9. Ik vind het niet zo erg, de verdwijning van de papieren bon. Zo'n pasje stop ik in mijn portemonnee en dat werkt toch handiger vind ik. Het is mij overigens nog nooit gelukt om iets te verzilveren bij bol. Ach ja, goede reden om dan de lokale winkels weer eens te steunen, als ik een bon heb;).

 10. Leuk eens te weten. Maar het moet wel uitkijken wat je koopt. Bij sommige zaken is dan nog goedkoper. Wel leuk eens te weten hoe moeten verzilveren. Fijn weekend.

 11. Oh... ik had laatst zo'n cadeaukaart (je weet wel die moderne variant van nu) van BOL, maar die deed het niet. Besteld met die code en toch achteraf een factuur ontvangen met betalingsherinnering. daar zou ik eigenlijk nog achteraan moeten gaan, maar wat een gedoe!
  Wist je trouwens dat je op Instagram via mijn account PakjeBoek ook goedkoop boeken kunt kopen? En 100% gaat naar het goede doel.
  Haha, even reclame maken :)
  Fijn weekend!

 12. Volgens mij was de papieren boekenbon maar een beperkt aantal jaar geldig. Dus ik ben bang dat je die inmiddels nergens meer kan besteden. Kan me inderdaad herinneren dat ik ook een keer heel erg gebaald heb dat het zo ingewikkeld was om die bij Bol te besteden.

 13. Wat een gedoe zeg! Maar wel goed dat je nu de lokale boekhandel hebt kunnen steunen. Ik heb hetzelfde met een cadeaukaart die ik online niet in een keer kan uitgeven omdat hij meer dan €50 waard is en je mag maar tot 50 verzilveren. Wat voor onzin is dat dan? Nu moet ik alsnog naar de winkel...

  • Tsjonge, dat is ook een stomme complicatie en regel inderdaad Mirjam. Ik heb nog nooit een cadeaubon gehad die zoveel waard was, maar dat is niet handig.

 14. Ik steun tegenwoordig zo veel mogelijk de lokale boekhandel. Bonnen geef ik daar altijd uit. Ik heb geen last van het verdwijnen van de papieren bon. Maar dat daar plastic voor in de plaats is gekomen vind ik niet zo handig, milieutechnisch gezien. Waarom niet gewoon een digitale code sturen die in een winkel gescand kan worden en online via het intikken van een code verzilverd kan worden zoals je nu ook op de plastic versie moet doen?

 15. Wat een handig artikel is dit! Als ik een boekenbon krijg,ga ik altijd naar Donner in Rotterdam. Lekker snuffelen tussen alle boeken. Veel leuker als online een boek kopen

 16. eigenlijk vind ik Bol.com een nare kolos...ik ben niet zo van die winkels die alles hebben..maar ik heb nog geen andere boekwinkel on line gevonden, die zoveel heeft, ikzit dus een beetje ineen dilemma

 17. Ik heb jaren geleden precies hetzelfde gehad met een papieren boekenbon bij de Bol, toen uiteindelijk wel gelukt, maar dat was wel via een paar gesprekken met de klantenservice. Sindsdien heb ik weleens een kortingscode gehad voor Bol en daar heb ik nog geen problemen mee gehad.

 18. Alle middelen worden zoveel mogelijk gedigitaliseerd. Dat maakt het voor bol.com waarschijnlijk ook makkelijker. Een boekenbon krijg ik niet zo vaak, maar wel fijn om te weten dat een VVV-bom redelijk makkelijk om te zetten is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>