Boekenbon verzilveren bij Bol.com. Not. – Update 2021!

boekenbon verzilveren bij bol.comEen boekenbon verzilveren bij bol.com?

Dat is niet zo makkelijk als je denkt!
In 2012 wilde ik betalen met een boekenbon bij bol.com
Maar dat ging anders dan verwacht…

Boekenbon verzilveren bij bol.com

Handenwrijvend nam ik plaats achter de computer en surfte naar Bol.com, want ik had een boekenbon van 10,- . Een papieren boekenbon om precies te zijn.

Boekenbon verzilveren bij bol.com

En ik ging die boekenbon verzilveren bij bol.com Lekker bij bol com kopen zonder geld uit te geven : )

Boeken zijn duur, en een luxe die ik mij weinig permitteer. Dankzij de bibliotheek lijd ik hier nauwelijks onder, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet leuk is om zo nu en dan een boek te kopen! Na uitgebreid waren- en gewetensonderzoek koost ik voor Sylvia Wittemans nieuwste boek Tot dusver niets aan de hand. Weliswaar was dit met 12,50 nog steeds boven budget, maar nou ja.

Boekenbon verzilveren bij bol.com? Dat gaat zomaar niet mevrouwtje!

Ik ging met mijn winkelwagentje naar de kassa, en klikte op: ‘Cadeaubon, Cadeaukaart of coupon inwisselen’. Zorgvuldig tikte ik met mijn pink de code van mijn boekenbon in, enkel om het volgende treurige bericht te krijgen:

De volgende gegevens ontbreken of zijn onjuist: De ingevoerde code is niet gevonden.

‘Zeker een typefout gemaakt,’ dacht ik nog, en probeerde het boekenbon verzilveren bij bol.com opnieuw. Dit keer met mijn wijsvinger. Maar ook na vier pogingen bleef Bol.com stug volhouden dat ze mijn code niet herkenden.

6 stappen!

Ik begon nattigheid te voelen, en googelde: ‘boekenbon bij Bol.com’. Op het eerste gezicht leek het resultaat hoopvol, want bovenaan de pagina stond optimistisch: Betaal nu ook met je boekenbon en VVV cadeaubon. Precies wat ik wilde!

Maar toen zag ik wat daarvoor moest doen: maar liefst 6 stappen zijn er nodig om een ordinaire boekenbon in te wisselen bij Bol.com, waaronder een kopie maken, een aanvraagformulier uitprinten, en dat in een voldóende gefrankeerde envelop versturen. Vooral dat laatste schokte mij, want ik frankeer altijd onvoldoende. En dan staat er ook nog in de kleine lettertjes, dat als je bon in ‘het proces’ kwijtraakt, en je hebt géén kopie, je het wel kunt vergeten.

Wat ik zo raar vind aan dit alles, is dat Nederlands grootste internetboekhandel, niet de bekendste boekenbon accepteert! Maar gelukkig is donderdagmorgen mijn vrije ochtend, en ga ik met mijn papieren boekenbon naar een échte boekenwinkel, en koop daar mijn boek!

Lees ook mijn post VVV cadeaukaart besteden saldo controleren.

P.S. Heb je een cadeaukaart van bol.com? Klik dan op de link en ontdek mijn slimme lifehack om hem nooit meer te vergeten!

Boekenbon verzilveren bij bol.com anno 2021

Het is inmiddels 9 jaar later. Hoe zit het nu met een boekenbon verzilveren bij bol.com? Om te beginnen kan dit volgens bol.com niet meer sinds 2018:

‘Vanaf 28-02-2018 is het niet meer mogelijk om de papieren VVV bon of de papieren Nederlandse Boekenbon om te wisselen bij bol.com.’

Dus blijkbaar is het ergens tussen mijn poging om een papieren boekenbon bij bol.com te verzilveren in 2009 mogelijk geweest, maar sinds 2018 dus niet meer. Het goede nieuws is dat je een boekenbon cadeaukáárt wel kunt gebruiken bij bol.com!

VVV cadeaukaarten kun je ook niet verzilveren bij bol.com maar daarvoor bieden ze een oplossing. Op de website van de VVV kun je een VVV cadeaukaart in 3 stappen om zetten naar een bol.com cadeaukaart!

Samenvattend

Een papieren boekenbon verzilveren bij bol.com kan niet. Je kunt wel betalen bij bol.com met een plastic boekenbon cadeaukaart. Aangezien de papieren boekenbon al in 2012 een plastic cadeaukaart is geworden zal dit voor weinig mensen een probleem zijn. Een boekenbon verzilveren bij bol.com is dus een stuk makkelijker geworden dan in 2012! Mits hij niet van papier is.

Heb jij toch nog ergens een papieren boekenbon liggen? Dan zou je het eens kunnen proberen bij je lokale boekwinkel. Ik hoor graag of ze hem nog accepteren!

Leestips

Wat vind jij van de verdwijning van de papieren boekenbon?

Similar Posts

50 Comments

 1. Ja dat wist ik toevallig (uit ervaring) ook. Ik wou een VVV-bon inwisselen bij Bol.com. Hetzelfde verhaal, ik heb het ook niet gedaan, te moeilijk!
  Bij de Hema toen maar iets gekocht met de VVV-bon; ondergoed, niet zo leuk eigenlijk
  Jacqueline

 2. Toevallig had ik dezelfde ervaring als jij, ik was er toen gauw zat van en ben naar de boekhandel in de stad gegaan en hem daar ten gelde gemaakt, maar ik vind het wel een heel gedoe van bol.com en niet echt klantvriendelijk.

  1. Hoi Johanna, Bol.com is inderdaad duur, maar dat wordt weer goed gemaakt doordat ze ook tweedehands veel aanbieden. Ik zoek altijd op beslist.nl naar de goedkoopste boekhandel, en dan staat Bol.com inderdaad onderaan. Maar tweedehands zijn ze vaak wel voordeliger.

 3. Ik dacht dat dit toch algemeen bekend was. Het is zelfs pas sinds kort dat de andere bonnen met de omweg ingewisseld kunnen worden. Kon eerst helemaal niet. En komt omdat de andere boekhandelverenigingen Bol niet wilden accepteren als lid. Nou dat hebben ze geweten, Bol is alsnog de grootste boekhandel en meer geworden.

  1. Wel flauw dat de andere boekhandelverenigingen Bol.com niet wilden accepteren. Dat wist ik niet. Maar achteraf inderdaad ook niet erg slim!

 4. De Boekenbon is sinds enkele maanden als pasje verkrijgbaar. Met dit pasje kun je wel direct betalen bij Bol.com, door de code in te voeren bij ‘Cadeaubon, Cadeaukaart of coupon inwisselen’.

  Je kunt het tegoed volgens mij voor alle soorten producten inwisselen, en het niet gebruikte tegoed blijft gewoon geldig!

 5. Papier gaat er allemaal uit en wordt vervangen door plastic. Nog jammer dat je die passen nog niet kunt hergebruiken.

  Love As always
  Dimario

 6. Heb geen ervaring met wat je schrijft, maar ben er ook el blij om.
  Vergelijkbaar is een kortingscode invullen, bij sommige websites met je echt zoeken waar je deze kunt invullen.
  Net of ze je het niet gunnen. Hans

 7. Totaal geen last van. Neem geen enkele bon aan. Voor mij is het geld met een beperking. Geef dan maar geld zonder beperking. Ik geef ze ook niet. Zou me er voor schamen. Geef gewoon een boek, doe moeite voor een ander.

  1. Niet met je eens. Er zijn mensen die vele honderden boeken hebben, dan doe je al snel een miskoop voor die persoon. Daarom is een bon handiger.

 8. Duidelijk om te lezen, ik heb toevallig een vvv bon en dacht deze eerst te gebruiken bij bol, maar heb nu hier bij mijn boekenwinkel de zevende zus gereserveerd, wel na eerst te vragen if ik deze bon in kan leveren. Was een goed idee dus.

 9. Ik vind het niet zo erg, de verdwijning van de papieren bon. Zo’n pasje stop ik in mijn portemonnee en dat werkt toch handiger vind ik. Het is mij overigens nog nooit gelukt om iets te verzilveren bij bol. Ach ja, goede reden om dan de lokale winkels weer eens te steunen, als ik een bon heb;).

 10. Leuk eens te weten. Maar het moet wel uitkijken wat je koopt. Bij sommige zaken is dan nog goedkoper. Wel leuk eens te weten hoe moeten verzilveren. Fijn weekend.

 11. Oh… ik had laatst zo’n cadeaukaart (je weet wel die moderne variant van nu) van BOL, maar die deed het niet. Besteld met die code en toch achteraf een factuur ontvangen met betalingsherinnering. daar zou ik eigenlijk nog achteraan moeten gaan, maar wat een gedoe!
  Wist je trouwens dat je op Instagram via mijn account PakjeBoek ook goedkoop boeken kunt kopen? En 100% gaat naar het goede doel.
  Haha, even reclame maken :)
  Fijn weekend!

 12. Volgens mij was de papieren boekenbon maar een beperkt aantal jaar geldig. Dus ik ben bang dat je die inmiddels nergens meer kan besteden. Kan me inderdaad herinneren dat ik ook een keer heel erg gebaald heb dat het zo ingewikkeld was om die bij Bol te besteden.

 13. Wat een gedoe zeg! Maar wel goed dat je nu de lokale boekhandel hebt kunnen steunen. Ik heb hetzelfde met een cadeaukaart die ik online niet in een keer kan uitgeven omdat hij meer dan €50 waard is en je mag maar tot 50 verzilveren. Wat voor onzin is dat dan? Nu moet ik alsnog naar de winkel…

  1. Tsjonge, dat is ook een stomme complicatie en regel inderdaad Mirjam. Ik heb nog nooit een cadeaubon gehad die zoveel waard was, maar dat is niet handig.

 14. Ik steun tegenwoordig zo veel mogelijk de lokale boekhandel. Bonnen geef ik daar altijd uit. Ik heb geen last van het verdwijnen van de papieren bon. Maar dat daar plastic voor in de plaats is gekomen vind ik niet zo handig, milieutechnisch gezien. Waarom niet gewoon een digitale code sturen die in een winkel gescand kan worden en online via het intikken van een code verzilverd kan worden zoals je nu ook op de plastic versie moet doen?

 15. Papieren boekenbon.. ik denk voor mijn tijd! Ik hou er wel van om eens in de zoveel tijd een nieuw boek te kopen

 16. Jemig, wat een goed. Heb nog een aantal van die bonnen liggen. Nog een reden om het uit te stellen (erg he)

 17. Wat een handig artikel is dit! Als ik een boekenbon krijg,ga ik altijd naar Donner in Rotterdam. Lekker snuffelen tussen alle boeken. Veel leuker als online een boek kopen

 18. eigenlijk vind ik Bol.com een nare kolos…ik ben niet zo van die winkels die alles hebben..maar ik heb nog geen andere boekwinkel on line gevonden, die zoveel heeft, ikzit dus een beetje ineen dilemma

 19. Ik vind het wel jammer en best flauw ook. Ik vind het wel erg goed van de VVV dat ze er een oplossing voor bieden!

 20. Ik heb jaren geleden precies hetzelfde gehad met een papieren boekenbon bij de Bol, toen uiteindelijk wel gelukt, maar dat was wel via een paar gesprekken met de klantenservice. Sindsdien heb ik weleens een kortingscode gehad voor Bol en daar heb ik nog geen problemen mee gehad.

 21. Alle middelen worden zoveel mogelijk gedigitaliseerd. Dat maakt het voor bol.com waarschijnlijk ook makkelijker. Een boekenbon krijg ik niet zo vaak, maar wel fijn om te weten dat een VVV-bom redelijk makkelijk om te zetten is.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.