Boekenbonnen uitgeven bij Bol.com. Not.

Handenwrijvend nam ik plaats achter de computer en surfte naar Bol.com, want ik had een boekenbon van 10,- en die ging ik er eens lekker door heen jagen.

Boeken zijn duur, en een luxe die ik mij weinig permitteer. Dankzij de bibliotheek lijd ik hier nauwelijks onder, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het niet leuk is om zo nu en dan een boek te kopen! Na uitgebreid waren- en gewetensonderzoek koost ik voor Sylvia Wittemans nieuwste boek Tot dusver niets aan de hand. Weliswaar was dit met 12,50 nog steeds boven budget, maar nou ja.

Gewone boekenbon werkt niet bij Bol.com!

Ik ging met mijn winkelwagentje naar de kassa, en klikte op: ‘Cadeaubon, Cadeaukaart of coupon inwisselen’. Zorgvuldig tikte ik met mijn pink de code van mijn boekenbon in, enkel om het volgende treurige bericht te krijgen:

De volgende gegevens ontbreken of zijn onjuist: De ingevoerde code is niet gevonden.

‘Zeker een typefout gemaakt,’ dacht ik nog, en probeerde het opnieuw, dit keer met mijn wijsvinger. Maar ook na vier pogingen bleef Bol.com stug volhouden dat ze mijn code niet herkenden.

6 stappen om een boekenbon in te wisselen bij Bol.com

Ik begon nattigheid te voelen, en googelde: ‘boekenbon bij Bol.com’. Op het eerste gezicht leek het resultaat hoopvol, want bovenaan de pagina stond optimitisch: Betaal nu ook met je boekenbon en VVV cadeaubon. Precies wat ik wilde! Maar toen zag ik wat daarvoor moest doen: maar liefst 6 stappen zijn er nodig om een ordinaire boekenbon in te wisselen bij Bol.com, waaronder een kopie maken, een aanvraagformulier uitprinten, en dat in een voldóende gefrankeerde envelop versturen. Vooral dat laatste schokte mij, want ik frankeer altijd onvoldoende.

En dan staat er ook nog in de kleine lettertjes, dat als je bon in ‘het proces’ kwijtraakt, en je hebt géén kopie, je het wel kunt vergeten.

Wat ik zo raar vind aan dit alles, is dat Nederlands grootste internetboekhandel, niet de bekendste boekenbon accepteert! Maar gelukkig is donderdagmorgen mijn vrije ochtend, en ga ik met mijn papieren boekenbon naar een échte boekenwinkel, en koop daar mijn boek!

Lees ook mijn post VVV cadeaukaart besteden saldo controleren.

Wist jij dat gewone boekenbonnen niet geldig zijn bij Bol.com?

10 Responses to Boekenbonnen uitgeven bij Bol.com. Not.

 1. Ja dat wist ik toevallig (uit ervaring) ook. Ik wou een VVV-bon inwisselen bij Bol.com. Hetzelfde verhaal, ik heb het ook niet gedaan, te moeilijk!
  Bij de Hema toen maar iets gekocht met de VVV-bon; ondergoed, niet zo leuk eigenlijk
  Jacqueline

 2. Toevallig had ik dezelfde ervaring als jij, ik was er toen gauw zat van en ben naar de boekhandel in de stad gegaan en hem daar ten gelde gemaakt, maar ik vind het wel een heel gedoe van bol.com en niet echt klantvriendelijk.

  • Hoi Johanna, Bol.com is inderdaad duur, maar dat wordt weer goed gemaakt doordat ze ook tweedehands veel aanbieden. Ik zoek altijd op beslist.nl naar de goedkoopste boekhandel, en dan staat Bol.com inderdaad onderaan. Maar tweedehands zijn ze vaak wel voordeliger.

 3. Ik dacht dat dit toch algemeen bekend was. Het is zelfs pas sinds kort dat de andere bonnen met de omweg ingewisseld kunnen worden. Kon eerst helemaal niet. En komt omdat de andere boekhandelverenigingen Bol niet wilden accepteren als lid. Nou dat hebben ze geweten, Bol is alsnog de grootste boekhandel en meer geworden.

 4. De Boekenbon is sinds enkele maanden als pasje verkrijgbaar. Met dit pasje kun je wel direct betalen bij Bol.com, door de code in te voeren bij ‘Cadeaubon, Cadeaukaart of coupon inwisselen’.

  Je kunt het tegoed volgens mij voor alle soorten producten inwisselen, en het niet gebruikte tegoed blijft gewoon geldig!

Leave a reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.