Shampoo bar en conditioner geprobeerd

Tegenwoordig zie je steeds vaker shampoo en conditioner in de vorm van een stuk zeep. Het grote voordeel van zo’n ‘bar’ is dat je minder plastic hebt.

Ik heb nu zo’n 5 weken mijn haren gewassen met zo’n stuk shampoo en conditioner van Botma & Bennekom

Ik mis het gemak van een fles wel een beetje…

Maar zal ik eens wat bekennen? Ik mis het gemak van een shampoo fles wel een beetje… Zo’n stuk zeep zit al gauw onder de haren, en als je het ‘even’ neerlegt op de rand van de wasbak, en vervolgens een klein beetje vergeet, dan moet je het later praktisch van de wasbak afbikken. Niettemin ben ik al met al wel tevreden!

De haarzeep van Botma & Bennekom werkt minstens zo goed als de vreselijk dure Olaplex kappers shampoo en is aanzienlijk goedkoper.

Ik wil op deze manier dus best mijn steentje bijdragen aan het verminderen van plastic.

Botma & Bennekom haarzeep review

Lees nu mijn review van de Botma & Bennekom haarzeep.

Leestip

Shampoo bar ervaringen

Similar Posts

17 Comments

 1. Wat grappig, ik ben daar deze week mee begonnen. Het viel me op dat ik veeeeeel minder product gebruik. Ik heb een zeepplankje erbij gekocht, dus daar ligt ie gelijk weer op als ik t gebruikt heb. Schone zachte haren, niet zwaar ondanks de conditioner. En als ik op vakantie ga niet meer allerlei grote flessen meeslepen, maar gewoon 2 schattige kleine blokjes. Ik ben fan!

  Ik had ze trouwens van shampoo bars, na een post op ‘het groene broertje’.

 2. Ik gebruik van die speciale sisalzakjes waarin ik ze laat drogen, die hang ik gewoon even ergens op. Ik gebruik shampoobars en conditionerbars nu bijna een jaar en ik vind het een fijne manier om mijn haar mee te wassen. Je doet er ook lang mee. Ik gebruik de bars van Happy Soaps.

 3. Ik gebruik al jaren zeep en een shampo bar van Soap 7 en ben daar heel erg tevreden over. Droog mijn zeep in een ouderwetse zeephouder van rvs die op de douche hang.

 4. Zijn er nog geen mooie bakjes uitgevonden waar je die bars op zo’n manier in op kunt bergen dat er niet gebikt hoeft te worden enzo? Ik heb me er nog niet aan gewaagd, maar vind het eigenlijk een heel goed initiatief.

 5. Wat goed dat je toch een poging waagt! Ik gebruik ze al een geruime tijd en in het begin moest ik wel even zoeken naar de juiste haarzeep. De conditioner bar heb ik alten vallen, omdat ik daar echt vette haren van kreeg. Nu gebruik ik alleen een shampoo bar en die bevalt super. Dat van die haren in de zeep herken ik gelukkig niet. Brrr, daar heb ik ook een hekel aan!

 6. Ik wil dat ook eens proberen. Ik zag ze laatst bij de supermarkt liggen (wel van een ander merk). Maar ja, ik heb net een nieuwe voorraad shampoo gekocht. Die moet eerst op van mezelf.

 7. Ik ken deze merk zeep niet. Zal wel lekker geurtje geven. Mooie kleuren heeft deze zeep.
  Maar ik koop nooit geen zeep. Meer zeep pompje.

 8. Ik ben wel fan van die shampoo bars en gebruik deze van Nature Box. Minder plastiek afval, al is het maar een kleine bijdrage van mezelf, ik ga het blijven gebruiken.

 9. Ik gebruik Aleppo zeep, en ben helemaal om. Echt heerlijk zacht, je kunt er ook je haar mee wassen.
  Als je het eenmaal gewend bent, wil je niet anders meer. De douchegel heb ik afgezworen en heb al veel mensen een stuk Aleppo zeep kado gedaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.