Haar wassen met groene zeep - pH van 10!

haar wassen met groene zeep

Je haar wassen met groene zeep.

Is dat een goed idee?

En waarom zou je dat willen?

Waarom zou je je haar wassen met groene zeep?!

  • Het is goedkoop.
  • Het is multifunctioneel: je kunt ermee schoonmaken, en je haren ermee wassen.
  • Je wilt je haren wassen en je shampoo is ineens op. Dan maar met groene zeep!

Je haar wassen met groene zeep

Ik heb mijn haar één keer in mijn leven met groene zeep gewassen. Dat was destijds in een laatste, wanhopige poging om van die vreselijke luizen af te komen. Ons gezin werd namelijk al wekenlang geplaagd door luizen, en ondertussen had ik ze zelf ook. Omdat ik zowel vanwege de jeuk als van wanhoop met mijn handen in mijn haar zat, besloot ik maar haar te wassen met groene zeep.

Onder het motto: baat het niet, het schaadt ook niet.

Ik weet niet of het door het haar wassen met groene zeep kwam, maar daarna was ik inderdaad van de luizen af.

Of dit door de groene zeep kwam, kan ik niet met zekerheid zeggen, want ik probeerde destijds van alles tegelijk. Wat niet zo slim is, want hoe weet je dan welke methode werkte. Maar goed, destijds wilde ik maar één ding: van die luizen af!

Groene zeep is niet vriendelijk voor je haar

Vroeger was haren wassen met groene zeep vrij gewoon. Maar dat wil niet zeggen dat het goed was voor de haren. Groene zeep heeft namelijk een pH-waarde van 10.

Een pH-waarde van 7 is neutraal.

Een pH van 10 betekent dat groene zeep een ontvettende werking heeft. Door je haren te wassen met groene zeep riskeer je dat je natuurlijke vetten uit je haren wast en dat je haar heel droog wordt. Hieronder een handig overzicht van pH-waardes:

1527646674

Even ter vergelijking: shampoos hebben doorgaans een pH waarde tussen de 5 en 6 en het advies is om een shampoo te gebruiken met een pH-waarde tussen de 4,5 en 5,5.

Wat zeggen ze bij Marcel's Green Soap over haren wassen met groene zeep?

Ik heb het ook nog voorgelegd aan Marcel's Green Soap. Ik kreeg de volgende reactie:

'Wij adviseren het niet om je haren te wassen met groene zeep. De zeep is veel te basisch en daarom droogt het je hoofdhuid en je haren heel erg uit. En je wil de zeep ook écht niet in je ogen krijgen!'

Conclusie over je haar wassen met groene zeep

Je haar wassen met groene zeep kun je best een keertje doen als je bijvoorbeeld geen shampoo in huis hebt. Maar ik zou er geen gewoonte van maken, omdat het niet erg vriendelijk voor je haren is. Het is toch vooral een schoonmaakmiddel voor het huishouden.

Niet voor je lichaam en haren.

Leestips

Waarmee was jij jouw haren?

Similar Posts

10 Comments

  1. Ik moet er ook niet aan denken dat ik dan heel de dag die lucht van groene zeep in m'n haar heb hangen. Dus eh, ik gebruik gewoon m'n shampoo;).

  2. Ik gebruik Elvive Total Repair. Heel stom; mijn liefste ex gebruikte die altijd. 18 jaar lang stond die shampoo in de badkamer. Ik gebruikte hem nooit; ik had mijn eigen shampoo (en cremespoeling) Vlak voor we uit elkaar gingen, gebruikte ik zijn shampoo een keer omdat de mijne op was. En toen kwam ik er dus achter dat ik hem helemaal geweldig vind! Nu gebruik ik hem dus al ruim een jaar en het bevalt prima! Ik gebruik niet eens meer cremespoeling.

  3. Wat grappig, hier had ik nog nooit van gehoord! Ik weet wel dat een juiste pH waarde enorm kan bijdragen aan minder jeuk en irritatie, dus ik ga deze tip zeker onthouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.