10 weetjes over Groene Zeep: laat jezelf verrassen!

10 weetjes over groene zeep

Groene zeep is een schoonmaakmiddel dat handig is om in huis te hebben. Onze oma’s hadden het ook! Het is goedkoop, en je kunt het voor veel dingen gebruiken. Hieronder 11 weetjes over Groene Zeep!

11 weetjes over Groene Zeep

 1. Groene zeep is helemaal niet groen, maar eerder goudkleurig. Oorspronkelijk was groene zeep inderdaad groen. Dat komt omdat het gemaakt werd van hennepolie, en die is van zichzelf groenig. Maar anno 2018 wordt groene zeep meestal van plantaardige olie gemaakt.
 2. Groene zeep is te koop in een vloeibare vorm en en in een vaste vorm. Van de vaste vorm kun je een vloeibare vorm maken. Dus uiteindelijk is die voordeliger. Zelf heb ik gewoon beide: vloeibare groene zeep en een pot ‘vaste’ groene zeep. De vaste groene zeep is veel geconcentreerder.
 3. Groene zeep, in combinatie met ammonia, is geschikt om de oven schoon te maken. Dat doe je zo: smeer de oven lekker dik in met een pot groene zeep. Dus niet de vloeibare variant. Zet daarna een bakje Ammonia in de oven en doe de deur dicht. Ammonia kun je onder andere kopen bij de Kruidvat. Laat zo een nachtje staan. Maak daarna de oven goed schoon met een schuursponsje en verwijder alle groene zeep.
 4. Heeft je man vettige vlekken in de kraag van zijn overhemd? Of jijzelf? Smeer het in met groene zeep en het wordt schoon.
 5. Groene zeep kun je kopen bij de meeste supermarkten, maar ook bij winkels als de Kruidvat. Het bekendste merk is Driehoek maar daarnaast is Tricel ook bekend.
 6. Vaste Groene Zeep zou helpen tegen luizen. Ik heb het zelf ooit ook gebruikt als een laatste wanhoopspoging om van die krengen af te komen, en het hielp!
 7. Groene zeep helpt ook tegen vlooien. Sommige mensen wassen hun huisdier ermee als het vlooien heeft. De mensen van wie wij ons hondje Trixie overnamen wasten haar regelmatig met groene zeep.
 8. Het bekende merk Driehoek Groene Zeep was altijd van Unilever. Maar het is overgenomen door de Green Soap Company. Zij zijn bekend van onder andere Marcels Green Soap. Nu snap ik waarom ik toen ik een vraag stelde over het verschil tussen vaste en vloeibare groene zeep ik antwoord kreeg van Marcel : )
 9. Groene Zeep is biologisch afbreekbaar. Driehoek zeep is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Er zitten geen minerale olie, palmolie of petrochemische ingrediënten in.
 10. Gewone Groene Zeep van bijvoorbeeld het merk Driehoek is niet van 100% van biologische ingrediënten gemaakt, ook al is het wel biologisch afbreekbaar. Maar er is wel degelijk volledig biologische Groene Zeep te koop. Daar betaal je alleen wel veel meer voor. Voor een kilo pot biologische Groene Zeep pasta betaal je bij Greenjump 9,95. Ter vergelijking: voor een pot van 900 gram betaal je bij de Kruidvat maar 1,99. Het is dus net wat je wilt.
 11. Lees ook over de pH-waarde van Groene zeep

Groene Zeep samengevat

In deze post las je 11 handige weetjes over Groene Zeep. Wist jij bijvoorbeeld dat Marcel van Marcel’s Green Soap het Driehoek merk had overgenomen? Of dat de gewone groene zeep weliswaar biologisch afbreek is, maar niet uit biologische ingrediënten bestaat?

Nu dus wel : )

Wist je dat er ook zwarte zeep bestaat? En lees mijn antwoord op de vraag van Aimé over Groene zeep tegen rusteloze benen.

Heb jij nog leuke weetjes over Groene Zeep? Vertel het in de comments.

Similar Posts

25 Comments

 1. Bedankt voor de tips!
  Ik wist het niet van de overname.
  Marcels green soap heeft heerlijke producten ook voor toilet en afwasmiddel.
  Mijn man moest eens een keer iets schoonmaken en zei toen ik heb het maar met groene zeep gedaan.
  Dat was het dus niet het was het merk green soap????
  Het is ook wel een beetje verwarrend vooral als je je bril niet op hebt.????

 2. Wij hebben teakhouten meubels, onbehandeld. Dat is van zichzelf een wat vettig hout. Dit kun je ook heel goed onderhouden met groene zeep. Zo behoudt het hout zijn vettigheid en vlekken trek je er als het ware mee uit. Soms behandeling wel een paar keer herhalen, maar het werkt goed.

 3. Nou, wat een fantastische tips. Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik nog nooit Groene Zeep gebruikt heb haha. Nou ben ik ook alles behalve een schoonmaak fanaat, maar eigenlijk zou ik dit toch wel in huis moeten hebben.

 4. Goed product. Ik ken het wel, maar zit nu wel even te denken. Volgens mij noemde wij het vroeger ook wel garagezeep, maar ik weet het niet zeker meer. Ook zo lang geleden ;-(

  Mijn Oma zegt altijd dat de schoonmaakmiddelen van ”vroeger” veel beter werkten dan de rommel van tegenwoordig hihih

 5. Ik ben van “vroeger”, heb het een tijdje gebruikt. En hoef het niet meer vanwege de geur.
  En van “vroeger” is echt niet alles beter. Dat besef ik het meest als ik de was in de machine gooi, er even wat wasmiddel bijdoe en dan aan mijn moeder denk. Ach, ach, ach, maandag wasdag en wat daarbij kwam kijken. Tot zelf zeep maken aan toe. Dan in de winter alles in het huis uithangen, in de nacht over alle stoelen en banken de lakens.
  Ik zal je de rest besparen, maar ik zegen het moderne huishouden.

 6. Wat leuk al die weetjes over groene zeep! Ik weet nog dat ik vroeger tegen mijn oma zei, dat het geen groene zeer genoemd kon worden omdat het niet groen was haha…

 7. Wij (kuch, lees: Huib) maakt de schuur er altijd mee schoon (witte houtdelen die uiteindelijk groen worden). Handig spul. Dat met de oven en een bakje ammonia vind ik dan weer ‘eng’ klinken. Ik neem aan dat de oven uit blijft dan toch? Wat dat betreft ben ik niet zo handig vrees ik…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.