Wat is het verschil tussen vloeibare groene zeep en de gelei versie?

vloeibare groene zeep versus zachte groene zeep

Groene zeep.

Het is een schoonmaakmiddel dat handig is om in huis te hebben omdat je er zoveel mee kunt. En het is nog voordelig ook.

Maar wat is nou het verschil tussen vloeibare groene zeep en de dikkere, gelei achtige versie? De gelei achtige versie van groene zeep wordt trouwens ook wel groene zachte zeep genoemd.

En is vloeibare groene zeep beter dan groene zachte zeep? Of andersom?

Vloeibare groene zeep:

groene zeep
1,59 bij Albert Heijn

Vloeibare groene zeep versus zachte groene zeep

Beide vormen van groene zeep zijn prima om mee schoon te maken. Dus wat bepaalt nou de keuze van iemand voor vloeibare groene zeep of juist voor zachte groene zeep?

 • Persoonlijke voorkeur! De één heeft gewoon liever de vloeibare vorm van groene zeep dan de zachte versie. Gewoon omdat hij of zij dat prettiger in het gebruik vindt. Zelf vind ik dat kuipje altijd wel leuk. Het heeft iets nostalgisch, wat die gele fles met vloeibare groene zeep minder heeft in mijn ogen.
 • De kosten. Zachte groene zeep heeft de naam financieel voordeliger te zijn dan vloeibare groene zeep. Bovendien kun je van de zachte groene zeep heel eenvoudig alsnog vloeibare groene zeep maken. Andersom kan dat niet. Dus met een pot zachte groene zeep ben je in die zin beter af, omdat je dan beide opties hebt.
 • De toepassing. Een vettige boord van een overhemd is bijvoorbeeld makkelijker in te smeren met zachte groene zeep dan met vloeibare groene zeep.

Zachte groene zeep veranderen in vloeibare groene zeep doe je zo

Wil je zachte groene zeep omzetten in vloeibare groene zeep? Dan neem je een flinke klodder zachte groene zeep en voegt daar water aan toe. Even flink kloppen met een garde totdat het de substantie wordt die je wilt. Er zijn zelfs speciale ‘zeepkloppers’. En klaar ben je al. Je kunt het daarna ook gewoon bewaren om later nog eens te gebruiken.

zeepklopper
Zeeklopper: 16,20 bij bol.com

Als je het in een doorzichtige fles doet, staat het nog vrolijk ook vanwege de kleur.

Je kunt van zachte groene zeep handscrub maken

Bij Blokker hebben ze een leuk filmpje gemaakt waarin ze laten zien hoe je van zachte groene zeep handscrub kunt maken. Misschien ook leuk als cadeautip? Als je het een beetje mooi verpakt.

Conclusie

Of je nou zachte groene zeep gebruikt of vloeibare groene zeep maakt op zich niet zoveel uit. Wel is de zachte versie financieel iets voordeliger. Bovendien kun je daarvan alsnog ook wat vloeibare groene zeep maken. Zo heb je het beste van twee werelden ; )

Vraag je je af waar je Groene Zeep voor kunt gebruiken? Lees dan mijn post over groene zeep! Je vindt daar een lijst met zo’n 26 mogelijke toepassingen van Groene Zeep. Ben je benieuwd naar de Kruidvat versie van Groene Zeep? Lees dan mijn post Kruidvat groene zeep.

Praktische informatie: waar kun je het kopen?

Het fijne aan groene zeep is dat je het zowat overal kunt kopen. Je vindt het gewoon bij de supermarkten en bijvoorbeeld de Kruidvat. Maar je kunt het ook online bestellen via onder andere bol.com. Maar dat laatste zou ik niet doen! En dit is waarom:

Een pot zachte groene zeep in een kuipje van 500 gram kost bij AH bijvoorbeeld 2,09. Een fles vloeibare groene zeep va 725 mililiter kost daar 1,49. Bij bol.com vragen ze voor hetzelfde kuipje van 500 gram maar liefst 8,44! Een duizelingwekkend prijsverschil vergeleken met de AH vind ik.

Leestips

Wat heeft jouw voorkeur: zachte groene zeep in zo’n kuipje of vloeibare groene zeep?

Similar Posts

15 Comments

 1. Goh, lang geleden dat ik dat nog in huis heb gehad! Als ik het zie staan in de winkel neem ik nog eens een pot mee (gelei versie voor mij dus).

  was weeral vergeten dat je er best veel mee kan doen.

 2. DIe groene zeep doet me echt aan vroeger denken, ik wist niet eens dat je het nog kan kopen. Ik heb alleen de vloeibare, maar het is helemaal niet verkeerd om beide versies in huis te hebben.

 3. groene zeep ! ik kan echt niet zonder. Maar mijn voorkeur gaat uit naar de vloeibare. Ik vond het trouwens leuk om te lezen, dat iemand voor de gelei-variant kiest.
  Tip : een sopje van groene zeep en soda, doet wonderen

 4. Ik kende het niet tot ik dit voorjaar een manier zocht om onze teaken tuintafel schoon te maken zonder duur teakspul te moeten kopen (dat ook niet erg milieuvriendelijk is). En schrobben moet je toch, wat je ook gebruikt.
  Ik had de geleivariant genomen omdat ik denk dat je daar langer mee doet.
  Goed idee van de garde want het mengen was wel een dingetje!

 5. Heerlijk, groene zeep.moeilijke vlekken insmeren en in de wasmachine kieperen. Zelfs leer krijg je er mee schoon. Ik vind het ook zo lekker ruiken.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.