Reacties

Huishoudelijke klusjes uitbesteden: welke en aan wie? — 18 reacties

 1. Een schoonmaakster lijkt me echt heerlijk, maar ik ben aan de andere kant zo'n controlfreak dat ik al nerveus word van het idee dat er iemand anders in mijn huis aan mijn spullen komt haha. Eigenlijk doe ik alles zelf, behalve thuisbezorgd.nl komt hier nog wel eens aan de deur haha

 2. Ik heb sinds kort een hulp ( schoonmaakster) en ik ben er heel tevreden over, want... zij maakt beter schoon dan ik!! Verder doe ik ik alles nog zelf ( 75 jaar). Zo maakte ik deze week de wc. Het water bleef maar stromen. Het bleek om het membraan te gaan. Op YouTube stond een filmpje dat precies uitlegde wat en hoe de handelen. Voor 4,95 kocht ik het nieuwe onderdeel en zette het erin. En?? Hij doet het weer! Ik blij!

 3. Ik doe eigenlijk bijna alles zelf. Ik werk meestal van thuis uit. De tijd die anderen in de auto zitten, spendeer ik aan het huishouden. Ben ook zo’n control freak die liever zelf de touwtjes in handen houdt.

 4. Ik doe ook nog alles zelf en op de momenten dat ik niet goed ben helpt mijn man wel,ik zou wel eens om de veertien dagen een poetshulp willen maar mijn man zegt ik zal wel kuisen dan dat is nog een heel twistpunt .

 5. Ik heb gelukkig een hulp in de huishouding die de boel voor me schoonhoudt en de was strijkt. Door mijn fysieke beperking kan ik dat helaas niet zelf.
  Het draait wat mij betreft allemaal wel om vertrouwen. Je laat toch een vreemde in je huis die aan je spullen zit. Gelukkig heb ik een hulp die al bijna 18 jaar bij mij komt en 200 % betrouwbaar is.

 6. Voor ik met “pensioen” ging heb ik jarenlang een werkster gehad maar nu doen man en ik het samen. Voor het zware werk in de tuin hebben we wel een hulp.

 7. Als je al die klusjes die jij noemt uitbesteed, zelfs een hondenuitlaatservice is al vrij prijzig vind ik, loont het dan nog wel om buiten de deur te werken?Ik ben een thuisblijfmoeder geweest, doe daarnaast vrijwilligers werk.

 8. Fijn zo'n tante Marietje. Ook fijn voor haar dat ze zich zo nuttig kan voelen. Vooral het stukje "ik leer er veel over het huishouden". Ik neem aan dat het ook gezellig koffiedrinken is met zijn tweetjes.
  Ik deed wekelijks schoonmaken bij vriendin, en zij bij mij. Dat werkte ook heel goed, gewoon elkaars huis een beurt geven. En daarna koffie natuurlijk.

 9. Dat dacht ik ook Trudy! Als ik fulltime zou werken en gebruik maak van deze diensten houd ik net zoveel over als dat ik nu verdien met mijn 20 a 24 uur in de week. Dan doe ik het liever zelf plus dat ik fulltime werken in de zorg
  lichamelijk niet eens aan kan.

 10. Ik heb een paar keer per jaar een tuinman en alle het klussen en schilderen laten wij doen. Boodschappen, koken en huishouden vind ik leuk om te doen.

  Ik gebruik het het systeem van diane in denmark dit is gebaseerd op flylady.

 11. Ik ben er een groot fan van om de boodschappen klaar te laten zetten. Bezorgen kost in de polder best veel, maar het klaarzetten bij de kassa is minstens net zo fijn. Eerst voelde ik mij daar schuldig over, maar het scheelt zoveel in mijn energie en iemand anders verdient er inderdaad weer aan!

 12. Dat idee van full time werken en van alles uitbesteden is vooral voor de overheid fijn want dan krijgen ze meer belasting inkomsten. Of mensen er gelukkiger van worden is maar de vraag.
  Ik heb hulp van mijn mannen in het huishouden, al staat ramen zemen erg laag op het prioriteitenlijstje hier.

 13. Ik doe alles zelf, ben dan ook thuisblijfmoeder. Voor we hier kwamen wonen, werkte ik en besteedde het poetsen van de bovenverdieping uit en deed de boodschappen online. En we hadden iemand om op de kinderen te passen uiteraard.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>