Tea Topic: wat ga jij vandaag in het huishouden doen?

huishoudenHet Tea topic van vandaag is heel prozaïsch:

'Wat ga jij vandaag in het huishouden doen?'

Waar de één de huishoudelijke taken strak organiseert, zijn er anderen die gewoon elke dag kijken wat er gedaan moet worden.

Wat ga jij vandaag in het huishouden doen?

Zelf behoor ik tot de eerste groep, omdat ik het huishouden oeverloos vind. Aan huishoudelijk werk komt nooit een einde. Dus houd ik me aan mijn zelfopgelegde huishoudschema's. Dan ben ik op basis daarvan tenminste een keer klaar.

Op woensdag doe ik het volgende in het huishouden:

 1. Keuken aanrecht en tafel schoonmaken
 2. Stofzuigen met de robotstofzuiger
 3. WC schoonmaken
 4. De was doen, opvouwen en opbergen
 5. Bedden verschonen

De huishoudelijke taken 1 t/m 4 doe ik dagelijks, maar de bedden verschonen is echt een woensdag klusje!

Huisvlijt Linkparty reminder

Je kunt nog meedoen aan de Huisvlijt Linkparty!

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Vind je het huishouden maar lastig? Dan kan Flylady helpen!

Wat ga jij vandaag in het huishouden doen?

Vergelijkbare berichten

17 reacties

 1. Ik ben helemaal afgestapt van schema's. Voor mij te dwingend. Nu doe ik het op gevoel. De ene week komt er meer uit m'n handen dan de andere. En dat is prima. Vandaag heb ik de koelkast en vriezer ontdooid en schoongemaakt. Zo blij mee.

 2. Wasjes draaien, opruimen en weer verder met opruimen/inpakken voor de aanstaande verhuizing. Heerlijk, al die overbodige zooi weer weg en fris over naar de nieuwe stek!

 3. Even koken, wat aan het aanrecht schoonmaken en nog wat was opruimen. Ik vind het genoeg voor vandaag.

  Love As Always
  Dimario

  1. Administratie bijwerken moet ik ook regelmatig doen, maar het is iets dat ik bijzonder lastig vind en waar ik altijd heel chagerijnig van word.

 4. Hier nog zo'n planmiep in het huishouden. Ik lees dit op donderdag en bij mij is dus de donderdag voor bed verschonen (heb ik een enorme hekel aan). Dat is dan ook wat ik vandaag ga doen. En verder kleine dingen als de afwasmachine uitruimen, enz. maar geen grote taken gelukkig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.