Reacties

Huishouden doen: 10 fijne tips! — 23 reacties

 1. Ik heb helaas niet echt huishoudelijke tips, ik doe altijd maar wat, als het maar schoon is, haha!

  Wat een goede tip om een citroen in de vuilnisbak te doen, wij hebben vaak last van geurtjes en die krijg ik nooit helemaal weg, ik ga de tip uitproberen, bedankt!

 2. ik heb altijd water onderin de koelkast staan en dat opruimen is een vervelend en tijdrovend klusje, toch maar eens op internet gekeken wat de oorzaak is en hoe je dat simpel oplost, blijkt dat er een dooiwatergaatje achterin je koelkast zit wat je regelmatig schoon moet maken met een oorwatje bijvoorbeeld, als je dat regelmatig doet voorkom je dat je vaak je koelkast moet droogmaken en het kost je amper een minuut om te doen , dus een potje met oorwatjes in het keukenkastje en voila weer een tijdrovend klusje minder.

  • Oh ja, dat had ik bij onze oude koelkast ook! Deze heeft dat probleem gelukkig (nog) niet. Onze oude koelkast prikte ik met zo'n lange sateprikker schoon.

 3. Ik werk volgens schema. Hoef ik niet na te denken,mwanneer iets moet, of wanneer ik dat voor het laatst heb gedaan. Ik neem twee uur of anderhalf uur en dan het laatste half uur is voor de extra dingen.
  Extra is ramen zemen, onkruid weghalen uit tuin, glasgordijnen wassen, auto schoon, kastjes uitmesten. Regelmaat bespaart tijd. Met discipline, minder tijd kwijt. Tijdens het schoonmaken de radio aan,
  Bovenstaand is het meest ideale. Ik heb eeen spreadsheetje met kleuren ingelijst in de woonkamer.
  Huishouden is een repeterend iets, net zoals sporten, naar de kapper enz. Je moet daar niet over nadenken, maar gewoon doen,

  • Goed punt Opnieuwbegonnen. Als je er teveel over gaat nadenken heb je geen zin meer meestal. Dat heb ik ook bij het hardlopen. Inderdaad gewoon doen.

   Een schema of vast ritme werkt drempelverlagend.

 4. Kalkrandje rond je kraan (van bijv. het fonteintje)? Leg er wc papier omheen, maak dat nat met (schoonmaak)azijn en druk het natte papier goed op het kalkrandje. Na een paar uur kun je met een oude tandenborstel het vuil er heel makkelijk verwijderen. Bij hardnekkig vuil, een paar keer achter elkaar herhalen.

  • Ik raad het af om kalkranden bij kranen schoon te maken met azijn. Zeker bij inweken kunnen je kranen lelijk verkleuren! (En nu gaan er vast reacties komen dat mensen dat al jaren doen, dan hebben die geluk gehad.) Een reiniger op basis van citroenzuur is milder en werkt ook prima. Werd zelfs aangeraden bij onze nieuwe kranen.

 5. Ligt allemaal voor de hand die tips, niks bijzonders.

  Ook die laatste tip heb je weinig aan bij meerdere dekbedhoezen raakt je wasmachine sneller in onbalans als je dat in je kussensloop propt, dus niet doen.

 6. Kalkrandjes rond kranen kun je ook met putzstein weghalen. Een beetje putz met je vinger onder het doekje en even goed inpoetsen, wegspoelen en klaar. Ook onder in de wasbak het randje om de afvoer krijg je er prima mee weg. Kalk-zeep tegels in de douche, schoon met een spons met putz eraan. Rvs wasbakken, glimmend schoon met een spons met putz.

 7. Goeie tips!! Ik las laatst om met een microvezeldoekje te dweilen en een klein emmertje sop. Uitgeprobeerd en werkt ook goed en snel!

 8. Ik heb een mand voor eenzame sokken, heel handig; alleen snap ik niet dat dat sommige sokken altijd eenzaam blijven!
  Verder heb ik veel huishoudbijbels, erg inspirerend . Zo gebruik ik veel azijn en zuiveringszout om schoon te maken. En natuurlijk citroen. Vind het ook leuk om aan mensen tips te geven als het ter sprake komt. Zoals laatst de "citroen in de oven" tip van Huisvlijt!

 9. Ik heb al 42 1/2 een eigen huishouding en heb me nog bijna nooit aan een schema kunnen houden! Jarenlang op vrijdag een hulp gehad! Dat was het enige schema waaraan ik me houden kon ;-)

 10. Oh nee ik heb geen tips, ik vind mezelf ook een slechte huisvrouw, ik heb ook geen schema's.
  Wel "doe"ik gewoon een aantal zaken iedere dag/regelmatig natuurlijk ....stofzuigen weilen en wc's ......

 11. Onderin elke vuilnisbak de bijpassende zakken leggen, zodat je die niet elke keer hoeft te zoeken of ergens anders moet gaan pakken

 12. De citroen gaan we zeker een keer proberen, helaas hebben we nog altijd wel heel veel afval voor 2 personen en deze willen we dringend verminderen. Mazzel is wel als wij een zak vuil hebben dat wij het naar een gezamelijke container onder de grond moeten brengen :)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder