Reacties

Een nieuwe bank voor de woonkamer: zal ik wel of zal ik niet? — 26 reacties

 1. Haha ik help je even mee: wij hebben al jaaaaren een ektorp bank en die is dus écht superfijn. De kussens blijven hartstikke goed en hij blijft goed zitten. Wij wassen de hoes eens per jaar meestal.
  Ik zeg: doen ;-)
  Wie weet dat dan af en toe in de stoel in de keuken niet bezet is, hihihi

 2. Ik vind de Ektorp dus verschrikkelijk zitten. Onderuit gezakt. Wij hebben de stoel en de bank. De stoel zit veel beter, heeft meer steun dan de hangbank. Je kunt toch gaan proefzitten bij Ikea? Doe dat een paar keer op verschillende momenten, bv als je moe bent enz. Dan kun je altijd nog beslissen.

 3. Hai,
  Wij hebben 5 jaar lang twee Ektorp banken gehad. Praktisch met jonge kinderen want wij zijn kampioen vlekken maken. Ze zijn goedkoop, makkelijk te wassen, wat ik vulvuldig deed en had verschillende hoezen die ik met het seizoen meewisselde. Maar wat was ik blij dat we die banken na 5 jaar bij het grof vuil zette. Nee, niet naar de kringloop of marktplaats dat wilde ik een ander niet aandoen. ????
  De veren staken na een jaar uit de bank, was snel doorgezakt, het ziet er altijd rommelig uit. Wij hebben nu fluwelen banken; prachtig, zit veel comfortabeler en vlekbestendig. Nadeel: veel duurder. Veel succes met je beslissing.

 4. In je post over de houten bank ben je niet positief over de Ektorp omdat je hem rommelig vindt ogen maar nu denk je er over na om hem te kopen? Als de houten bank van nu niet comfortabel zit, zou ik toch eens nadenken over een andere bank. Het lijkt me wel zo prettig dat als je thuis zit dat je dan ook prettig zit.

  • Niets is veranderlijker dan de mens blijkt wel weer. Toen we hem destijds bij Ikea zagen vond ik hem inderdaad rommelig ogen. Maar nu zag ik hem op de website, en daar oogt hij wel mooi.

 5. Wij hebben Kivik van Ikea, om de wasbare hoezen inderdaad (toen we hem 8 jaar geleden kochten wisten we nog niet of er kinderen zouden komen - maar ze zijn ook gewoon handig wanneer je man graag in de zetel eet en morst ondanks de vraag op te letten). Die is wel een stuk robuuster van uitzicht dan Ektorp.
  Ik denk dat je ook best toch een keertje zou gaan proefzitten. Zag ook het type Gronlid op de site staan, vind dat dat ook wat weg heeft van Ektorp maar het ziet er me wat steviger uit? Door de wat dikkere kussens denk ik?

 6. Wij hebben al meer dan vijftien jaar plezier van onze Ektorp bank. Toch zou ik hem jullie niet zomaar adviseren. Ik vind het een bank voor lange mensen. Dus voor de zekerheid eerst testen in de winkel.
  Ik wil al een aantal jaar andere hoezen. Toen we hem kochten hadden we een vergrijsde zeegroene kleur. Maar helaas was ie op zeker moment versleten, nu hebben we een donkerbruine hoes. En die vind ik hier wat te donker. Ik vind de Ektorp hoesen helaas ongeschikt voor mijn gezin of niet mooi. Wij eten nl altijd in de zithoek en dus wil ik geen lichte kleuren. Verder geen knalrood en bloemen zie ik niet zitten in mijn mannengezin.

  • Duur, maar wel goed: kijk eens op bemz . com hier heb ik hoezen voor een andere Ikea bank gekocht. Je kunt ook eerst stofstaaltjes laten komen zodat je de kleur en structuur echt goed ziet / voelt

 7. Haha klinkt bekend, wij (lees ik) dubben ook al tijden over een bank, onze huidige is na 11jr aan vervanging toe maarja we hebben dieren enz en de huidig zit, ondanks hij aan vervanging toe is mega lekker... en dus stellen we het steeds maar uit..

  Succes met de beslissing.

 8. Pfff...zelf vind ik het belangrijkste dat een bank lekker zit, dus wat dat betreft zou ik zeggen; doen!

  Op de foto ziet de Ikea bank er netjes en strak uit, geen idee of dat zo blijft.
  En anders misschien toch even doorzoeken naar een bank die én strak blijft én lekker zit?

  Wij kopen ongeveer om de 5 jaar 2 nieuwe banken, oa bij Leen Bakker en Seats and Sofa's. Meestal stoffen banken in een bruintint waar je niets op ziet en die voordelig zijn en zodra ze slordig worden gaan ze weg. Al met al heb ik er de laatste 14 jaar in totaal 1700 aan uitgegeven.

  Succes met beslissen!

 9. Wij hebben ook al jaren een ekktorp, wekelijks een keer de kussens omdraaien (de meest linkse rechts zetten) en een keer opschudden. Erop liggen en slapen gaat ook prima, wordt af en toe gebruikt als extra logeerbed. Wat ik wel fijner vind zitten is een poef/ voetensteuntje, maar zonder gaat ook en ik ben niet echt lang (167)

 10. Wij hebben een nieuwe bank gekocht toen de oudste net geboren was, heel duur maar helemaal mijn smaak. Inmiddels zijn we zo'n 5 jaar verder en is mijn mooie dierbare bank behoorlijk afgeleefd door twee jonge kinderen haha. Wat ik daarvan geleerd heb is dat je beter geen nieuwe en dure meubels kunt kopen met hele jonge kinderen. Maar dat geldt misschien voor pubers ook nog wel...

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder