Fauteuil met oren: ik heb een nieuwe nodig

Het is alweer zo’n 10 jaar geleden dat ik bij de kringloopwinkel een prachtige fauteuil vond. Hij kostte 35 euro.  Althans, ík vond hem prachtig. Er waren ook mensen die hem spuuglelijk vonden. Het is een bruine oorfauteuil, en ik vind hem erg mooi. Bovendien is hij praktisch want hij is van bruin leer, en dus gemakkelijk schoon te maken.

Er is maar één probleem met mijn bruine fauteuil: in de zitting zit een lelijke scheur. Gelukkig geen totaalruptuur, maar je ziet wel dat gelige schuim zitten. Helaas is deze scheur in de zitting van de stoel niet te repareren. En dus ben ik een beetje aan het rondkijken naar een alternatief. Maar ik wil wel een oorfauteuil. Ik vind ze lekker zitten, en ze staan gezellig. Bovendien passen ze goed in onze woonkamer vind ik.

Oorfauteuil: waarom heet hij eigenlijk zo?

De oorfauteuil dankt zijn naam aan zijn’oren’. Bovenaan de leuning zitten aan weerszijden twee uitstekende delen die op oren lijken. Die oren geven extra steun aan je hoofd. Als je heel moe bent, of net slecht nieuws hebt gehad, dan kun je je moede hoofd te ruste leggen tegen zo’n oor!  Daarnaast zorgen die oren er voor dat je als het warenkunt verdwijnen in je oorfauteuil. Het is echt een stoel om in weg te kruipen!

Oorfauteuils zijn verkrijgbaar in stof, leer of kunststof. Als ik eerlijk ben, verdenk ik mijn bruin leren oorfauteuil er van een bedrieger te zijn. Ik vraag me af of hij wel van echt leer is.

Rode oorfauteuil

Bij Ikea kwam ik deze leuke rode oorfauteuil tegen:

oorfauteuil

 

Ze hebben hem ook in het grijs, en hij kost 199,-. Maar ik weet niet of hij lekker zit. En ik maak me een beetje zorgen dat de katten er hun nagels aan gaan scherpen. Al met al best een leuke stoel, maar mijn hart gaat er niet sneller van kloppen.

Mijn droom fauteuil!

Dus ik zocht nog wat verder en toen ging mijn hart sneller slaan! Want toen zag ik onderstaande schitterende fauteuil die ik hier vond.

fauteuil

 

Beter wordt het niet wat mij betreft! Hij heeft zelfs bloemetjes. Ik vrees alleen dat ik deze er nooit bij mijn man door krijg. Bovendien kost hij een schrikbarende 499,95 euro. Stel je voor dat de katten dan daar aan gaan krabben. Ik moet er niet aan denken.

Maar ik ga kringloopwinkels en marktplaats in de gaten houden. Want je weet maar nooit. Misschien is er ergens wel een vrouw die deze oorfauteuil kocht, en dat ze hem van haar man op marktplaats moest zetten.

Wat voor soort fauteuil heb jij in de woonkamer staan?

Reacties op Fauteuil met oren: ik heb een nieuwe nodig

 1. Die droom fauteuil van jou is echt supermooi zeg!! Maar wat een prijs!
  Wij hebben er 1 van de kringloop staan. Eerst hadden we er ook 1 vd kringloop, een oorfauteuil maar die is helaas kaduuk, onze pup vond hem erg lekker 😉 Hij trok het scheurtje wat er al inzat verder stuk en toen de inhoud eruit.
  Nu hebben we er 1 die ik nog mooier vindt, wel een ouderwetse hoor maar daar hou ik wel van.

 2. en op nieuw laten bekleden? Dat kan bijna altijd tenzij het hele onderstel kaduuk is. Dan worden de zitting en de oren etc ook weer gevuld.

 3. Jouw droomfauteuil is idd echt iets voor jou 🙂
  Wij hebben geen fauteuils, maar een zithoek met een twee en een driezitsbank. Dan past er geen fauteuil meer bij. Ik ben fan van onze driezitter (ektorp van het blauwgele warenhuis). Hij zit heerlijk en je kunt er op slapen.

 4. Ik vind een oorfauteuil prachtig.
  Ik dacht gelijk oh die gekleurde zou t worden bij iemand die zo van kleur en bloemetjes houdt.
  Wij hebben zelf lederen bank en 2 stoelen.
  Wij hebben t best klassiek in huis en daar staat heus een oorfauteuil in maar ruimte is ook best beperkt ( door m’n vele van alle leuke ding , waar ik dan weer zo van houd ) hihi.
  Het is een heel bedrag maar als je hm echt super vind zou ik zeggen als de financiën het toe laat , koop hem , zeer zeker omdat je t toch niet zat zou worden daar het je smaak is en geen andere mooie stoel tegen komt die je zo mooi vindt als deze.
  Slaap en droom ervan en misschien zegt man wel laten we gaan kijken EN kopen.

  Groet van Hilda

 5. En hem opnieuw bekleden zelf? Op ehow.com of wikihow.com staat vast hoe het moet. Even zoeken naar leather upholstery ofzo. En voor leer of nepleer heb je van die reparatiekitjes om het zelf te maken. Of je kan kijken of je met een stukje skai en een nietpistool de bekleding zelf kan repareren? Je kan ook eens kijken of dr Vinyl het kan maken. Weet niet of die alleen voor bedrijven werken. Nou ja, het moet niet. Ik wil maar zeggen dat het misschien toch wel te repareren is 🙂

 6. Ikea heeft altijd leuke stoelen maar niet geschikt voor iedereen qua zitcomfort (zegt de hernia) dus ik zal altijd eerst naar het zitcomfort en dan pas naar de prijs kijken!

 7. Leuk kussen (met bloemetjes) in je oude fauteuil leggen?
  Zou ik zelf doen, denk ik
  Maar ik proef bij jou ook iets van ‘ik wil wel weer eens iets anders’. Heb ik het goed?
  Jouw droomfauteuil vind ik prachtig, maar afgezien van de prijs: ik denk dat het een nachtmerrie wordt met katten in huis – *spreekt uit ervaring*
  Groetjes!

  • Ik vind het idee van een gebloemd kussen in de stijl van die droomstoel een goed idee. Alleen denk ik dat dit niet de scheur bedekt… Goed om te horen dat mijn vermoeden dat zo’n stoel niet goed werkt met katten, klopt.

 8. Mss een idee. Je hoort weleens dat de een dit doet en een ander bied bijv iets anders als betaling er tegenover. Bijv. de een bakt brood voor de ander die jouw stoel doet. Even rustig rondkijken en bellen.
  Groet, WIlma

 9. Ik vind je droom fauteuil super mooi!!
  Woensdag een vriend op zeer jonge leeftijd ten grave gedragen en dan heb ik al helemaal zoiets van je leeft maar 1 keer, dus mag je soms ook best eens een keer gek doen.
  oja ze verkopen voort een goed werkende spray die je op meubels kan sprayen waar katten ver bij uit de buurt willen blijven.

 10. Leuke vraag! Ik heb een fantastische ligbank, een (ooit gevonden en zwart geverfde) rotan draaivoet-wegkruipstoel, waar ik ooit nog een kussen in moet maken (ik doe het nu al jaren met een stuk schuimplastic met een lap eromheen) en een schommelstoel, waarvoor ik een andere, mooiere zoek.
  Je zou een cursus stoel bekleden kunnen volgen, die geven ze soms ergens!

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.