Reacties

Hoe ruïneer je in 2 stappen een pan? — 18 reacties

 1. Haha, dit zou mij nou nooit gebeuren (ahum).
  Die spreuken vind ik blijvertjes.
  Mocht je nog aan de slag willen om de pan te redden: ik zag vorige week een filmpje op insta om de onderkant van je pan weer als nieuw te krijgen. Misschien werkt het ook op jouw pan?
  Het gaat als volgt: strooi grof zout op de pan. strooi er daarna baking soda over. Spuit er royaal afwasmiddel op. Leg er ruim keukenpapier overheen, of van die dikkere industriele keukenpapier. Of misschien werkt het ook gewoon wel met een oude dunnen theedoek. Giet er dan keukenazijn overheen. In laten trekken en dan veeg je met de doeken die er op liggen schoon. It's amaaaazing!

 2. Zulke ongelukjes overkomen iedereen wel eens! Leuk om van een ander te lezen , dat verzustert! Ik heb een keer de franje van mijn wijde vest in de fik gehad toen ik over het gasfornuis heen reikte naar het kruidenkastje daarboven.... Ik had mijn vest gelukkig meteen uit en toen het op de grond viel doofden de vlammetjes al snel.

  Wat ik wel doe als ik per ongeluk de aardappelen laat aanbranden: de pan op een kletsnatte, koude doek zetten. Ik heb roestvrijstalen pannen. Het aanbrandproces stopt dan meteen! Heb ik heel vroeger eens in de L.ibelle gelezen.

  Groetjes van Alice

 3. Koken met apparaten die een timer hebben. Dat kan veel van dit soort ongelukjes helpen voorkomen. Magnetron en oven met tijdinstelling. Inductiekookplaat met tijdinstelling. Maar dan kun je altijd nog een verkeerd knopje indrukken met soortgelijk resultaat.

  Wat betreft je pan: In de oven zetten op de hoogste stand. Dan verbranden de resten van je microvezeldoek. Je kunt het er dan als as vanaf vegen. Daarna afwassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder