Reacties

Microvezeldoekjes wassen: veilig en milieuvriendelijk — 18 reacties

 1. Als ik het goed begrijp komen die vezels altijd in de natuur terecht. Of in het water of bij het restafval.
  Ik gebruik die doekjes heel weinig. Ik heb gewone katoenen aanrechtdoekjes. Met een beetje afwaswater lukt het ook prima om schoon te maken. En ik heb een fles dure reiniger dat ik gebruik in een sprayfles. Die vul ik eerst met water en dan een klein kneepje van dat spul erin. Maakt prima schoon en er zit geen sterk luchtje aan. Als die reiniger op is, ga ik die zeker kopen. Ik had hem gekregen van een vriendin die het spul verkoopt.
  Jouw topic staat trouwens wel bij ZuinigAan maar nog niet op je blog.

  • Goed dat je gewone katoenen doekjes hebt VeggieMo. Voortaan ga ik ook alleen nog maar katoenen kopen. Wat wonderlijk dat deze post niet op Huisvlijt stond.... Stomme WordPress.

 2. Ik heb een paar jaar geleden (in Duitsland) 3 Guppyfriend waszakken aangeschaft (veel sportkleding en stretch-spijkerbroeken en t-shirts met stretch) en het bevalt prima. Ik heb ergens in een onderzoek gelezen (kan het jammer genoeg niet terug vinden) dat de Guppyfriend beter is.

 3. Heb ook een guppyfriend voor pluizige truien e.d. Er kan echt behoorlijk veel in in een zo'n zak. In elk geval alle microvezeldoeken die ik in een week gebruik. Had van mijn moeder doekjes van waschbaer enzo gekregen, maar ik vond het ze erg snel vies....

  Ik vind het bijna ondoenlijk om voor iedereen volledig wol of katoen of zulks te kopen, bijna alles is een samenstelling met kunstvezels. Of baggerkwaliteit, zoals H&M biokatoen. Wasverzachter zou ook helpen om vezels minder af te laten breken, net als wassen met een volle trommel.

 4. Wasverzachter bij microvezeldoekjes is geen goed idee, het zorgt dat het doekje van structuur verandert en daardoor minder goed absorbeert.
  Wat hardloopkleding betreft ben ik van de merinowol.Voert vochtgoed af, is koel in de zomer en warm in de winter.

 5. Heb ook z'on guppyfriend aangeschaft. Het voordeel van microvezeldoekjes is dan weer dat je maar heel weinig schoonmaakmiddel nodig hebt (1 druppel). Heb ook zakjes voor groente- en fruit gekocht zodat je ook plastic uitspaart maar dan zijn de kiwi's in de aanbieding en zitten die weer in een plastic bak met plastic cellofaan. Ik weet dat je dit soort dingen in Marqt en Ekoplaza kunt vermijden maar daar zijn de meeste producten mij echt te duur. Blijft dus lastig. Ik heb ook gelezen dat de productie van bamboe ook slecht voor het milieu is. Qua kleding draag ik ook veel merinowol (peperduur) maar gaat best lang mee (Icebreaker) maar nu schijnt daar weer dierenleed aan te pas te komen...

 6. Dank je wel voor de tips. En wat betreft de kosten: een coraball lijkt me minder duur dan een hele nieuwe sportoutfit. En het scheelt ook het maken, transporten etc van nieuwe kleding. Misschien toch het overwegen waard?

 7. Toen ik ging samenwonen, 34 jaar geleden, was al bekend dat wasverzachter erg slecht is voor het milieu. Dat heb ik nooit gebruikt. Maar ik loop verder ook gewoon achter de feiten aan. We hebben jarenlang zuinig gestookt en iedereen heeft een eigen vest, een fleece vest. En zo is er meer waardoor ik vind dat het moeilijk is om het goed te doen!

 8. Ik wist niet wat ik las. Slecht voor het milieu. Wel een leermomentje dus. Misschien denk je over sommige dingen gewoon niet na. Maar ik ga nu wel anders tegen al die microvezeldoekjes aankijken. Dank je voor de informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder