Reacties

Wanneer kleding wassen? — 9 reacties

 1. Over het algemeen draag ik bovenkleding twee dagen, tenzij het warm was en ik wat gezweet heb. Of wanneer het omgevingslucht heeft opgenomen (restaurant bijv). Een spijkerbroek draag ik langer dan twee dagen, ligt een beetje aan de omstandigheden. Een nette pantalon ook, ga niet na twee dagen naar de stomerij.

 2. Ik was 's vrijdags, meestal 1 was voor ons vieren. Wij dragen hetzelfde setje een week, thuis vaak een joggingbroek. Alleen dochter verkleedt zich vaker, maar die hangt het dan even te luchten en daarna terug in de kast. Zolang je je elke dag wast en deodorant gebruikt, vind ik vaker verschonen niet nodig.

  • Blij dat er nog mensen zijn die niet mee gaan in de wasgekte :-) Ik draag mijn kleding ook vaak een week (tenzij zweten of erg vies) Ondergoed en sokken vervang ik uiteraard wel dagelijks. Maar ik ruik en kijk en beslis dan of mijn bovenkleding nog enkele dagen mee kan. Ik lucht kleding ook vaak, zeker in de winter. (echte) wollen truien was ik zelfs nog veel minder, die hang ik buiten en die nemen ook geen vuil op, zeker als je ze niet vaak wast. Ook lakens ververs ik niet elke week, vaak gewoon een keer de kussenhoes of het onderlaken alleen. En nog nooit nare beestjes of ziektes gehad :-D
   Het scheelt me ook een boel werk! Zeker vroeger met 5 kinderen.
   Ik denk ook dat het ons is aangepraat door wasmiddelenfabrikanten dat we vaak moeten wassen , bv. omwille van hygiëne, daar is de reclame heel slim in. Er heerst een bacteriëngekte lijkt het wel.
   Minder wassen is ook beter voor het milieu, stroomverbruik, waterverbruik,...
   Ik ben trouwens ook tegenstander van al die waspods en zo, daar beslist de wasmiddelproducent hoeveel wasmiddel je gebruikt (je kan niet minder gebruiken, dus dat levert de fabrikant geld op), ik neem vloeibaar of poeder en gebruik steevast minder dan de aangegeven hoeveelheid. En alles is prima schoon!

 3. Ik draag iets één dag en dan laat ik het luchten. Dan draag ik het nog een keer (na een paar dagen) en dan gaat het de was in. Uitzondering is als ik met het OV weggeweest ben. Dan gaat mijn kleding meteen in de was. Ik heb een heel klein beetje smetvrees en het OV vind ik echt zo smerig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>