Wanneer kleding wassen?

wanneer kleding wassenWanneer kleding wassen?

Is het oké om dezelfde kleding meerdere dagen te dragen?

In films en series heet het The walk of shame.

Wanneer een persoon na een onverwachte liefdesnacht de volgende ochtend op het werk verschijnt in… dezelfde kleding!!!

Blijkbaar is het niet zo gewoon om meerdere dagen achter elkaar dezelfde kleding te dragen.

Wanneer kleding wassen?

In principe draag ik mijn kleding twee dagen. Tenzij er gedurende de dag enorme vlekken op mijn kleding komen, vind ik doorgaans dat ik de kleding de volgende dag nog prima aan kan. Van vaak wassen slijt kleding bovendien en dat vind ik jammer want ik wil mijn kleren graag mooi houden.

Toch zijn er twee uitzonderingen op mijn vuistregel van twee dagen:

 1. Als ik heel erg zweet. Dan vind ik vooral bovenkleding niet meer zo fris, en doe ik de volgende dag een ander t-shirt aan. De rok kan vaak nog wel een dag.
 2. Als ik bezoek heb gehad, of ergens naartoe ga.

Kleding wassen na bezoek of uitje

Ook als er geen vlekken in mijn kleding zitten, en ik ook niet gezweet heb, doe ik kleding die ik droeg tijdens bezoeken en uitjes dus in de was. Dat komt omdat ik ze dan beladen vind met allerlei energieën van andere mensen!

Je kunt het vergelijken met een ontmoeting met iemand die heel veel parfum of aftershave op heeft, en jou vriendelijk omhelst.

En dat je dan de rest van de dag naar die persoon ruikt!

Bij kleding is het niet zo opvallend, maar gevoelsmatig vind ik het vergelijkbaar…

Vandaar dat ik kleding was na uitjes en visite.

Ik vind het zelf ook een beetje zweverig klinken, maar nou ja…

Leestip

De was doen

Wanneer was jij kleding?

Similar Posts

9 Comments

 1. Over het algemeen draag ik bovenkleding twee dagen, tenzij het warm was en ik wat gezweet heb. Of wanneer het omgevingslucht heeft opgenomen (restaurant bijv). Een spijkerbroek draag ik langer dan twee dagen, ligt een beetje aan de omstandigheden. Een nette pantalon ook, ga niet na twee dagen naar de stomerij.

 2. Ik was ‘s vrijdags, meestal 1 was voor ons vieren. Wij dragen hetzelfde setje een week, thuis vaak een joggingbroek. Alleen dochter verkleedt zich vaker, maar die hangt het dan even te luchten en daarna terug in de kast. Zolang je je elke dag wast en deodorant gebruikt, vind ik vaker verschonen niet nodig.

  1. Blij dat er nog mensen zijn die niet mee gaan in de wasgekte :-) Ik draag mijn kleding ook vaak een week (tenzij zweten of erg vies) Ondergoed en sokken vervang ik uiteraard wel dagelijks. Maar ik ruik en kijk en beslis dan of mijn bovenkleding nog enkele dagen mee kan. Ik lucht kleding ook vaak, zeker in de winter. (echte) wollen truien was ik zelfs nog veel minder, die hang ik buiten en die nemen ook geen vuil op, zeker als je ze niet vaak wast. Ook lakens ververs ik niet elke week, vaak gewoon een keer de kussenhoes of het onderlaken alleen. En nog nooit nare beestjes of ziektes gehad :-D
   Het scheelt me ook een boel werk! Zeker vroeger met 5 kinderen.
   Ik denk ook dat het ons is aangepraat door wasmiddelenfabrikanten dat we vaak moeten wassen , bv. omwille van hygiëne, daar is de reclame heel slim in. Er heerst een bacteriëngekte lijkt het wel.
   Minder wassen is ook beter voor het milieu, stroomverbruik, waterverbruik,…
   Ik ben trouwens ook tegenstander van al die waspods en zo, daar beslist de wasmiddelproducent hoeveel wasmiddel je gebruikt (je kan niet minder gebruiken, dus dat levert de fabrikant geld op), ik neem vloeibaar of poeder en gebruik steevast minder dan de aangegeven hoeveelheid. En alles is prima schoon!

 3. Ik draag iets één dag en dan laat ik het luchten. Dan draag ik het nog een keer (na een paar dagen) en dan gaat het de was in. Uitzondering is als ik met het OV weggeweest ben. Dan gaat mijn kleding meteen in de was. Ik heb een heel klein beetje smetvrees en het OV vind ik echt zo smerig.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.