Teveel parfum opgedaan en Hoeveel parfum is teveel?

teveel parfum
Te veel is nooit goed!

Ik houd niet van teveel parfum.

Ik ging laatst ergens op bezoek, en na de drie verplichte kussen ging ik gehuld in een walm van parfum. Maar niet van mezelf!

Toen ik ‘s avonds weer thuis was, rook ik het nog. Van narigheid heb ik de jurk die ik droeg maar in de was gedaan. Want ik vind het niet fijn om naar iemand anders te ruiken. Ik vond het een aparte ervaring, en niet prettig. Pas nadat ik me had gedoucht en die vreemde geur van me had afgespoeld, voelde ik me weer mezelf.

En het zette me aan het denken: ‘Hoeveel parfum is teveel?’

Mijn geurtje: Dove doucheschuim en soms Adidas Floral Dream

Zelf houd ik nogal van natuurlijk. Ik ruik schoon, en misschien vang je nog wat van de geur van mijn Dove doucheschuim op. En heel soms, als ik er aan denk, gebruik ik mijn Adidas Floral Dream. Maar je kunt mij gerust omhelzen, en er daarna geen last meer van hebben. Ik laat geen geurspoor op je achter!

Tijdens het hardlopen krijg ik soms ook met geursporen te maken. Meestal van echtparen op de fiets. Die karren mij dan voorbij, en vervolgens komt er een enorme walm parfum over me heen.

Zware wolk parfum domineert anderen?!

Ergens is het eigenlijk heel dominant om zo zwaar geparfumeerd door het leven te gaan. Je overschaduwt letterlijk en figuurlijk iemand anders persoonlijke geur. Nou vraag ik me af: zouden gebruikers van zwaar en veel parfum een dominante persoonlijkheid hebben?

Teveel parfum opgedaan? 5 tips!

Stel je hebt per ongeluk teveel parfum opgedaan. Je schoot uit, of de geur is heftiger dan je dacht. Wat kun je dan doen?

 1. Heb je het net opgedaan? Dep het dan voorzichtig af met een tissue of wattenschijfje.
 2. Was je handen met water en zeep.
 3. Ga naar buiten en loop daar rond om de geur een beetje kwijt te raken.
 4. Zit het op je kleding? Doe dan wat anders aan.
 5. Probeer om met een geurloze lotion of olie op je huid de geur te neutraliseren.

Leestips

Ben jij wel eens overweldigt door iemand anders’ parfum? Waar let je op als je zelf parfum gebruikt of kiest?

Similar Posts

16 Comments

 1. “Teveel geur heeft te maken met de reuk van de parfumgebruiker en die ander die het ruikt. Waarschijnlijk heb je net als ik een goede reuk. Ik ruik ook op straat,dat er een man met overdadige aftershave is langsgeweest. Of dat de was van de buren al buitenhangt.Ik heb een vriendin,na wiens bezoek het raam een lange tijd opengaat.

 2. Vreselijk vindt ik dat. Als zo’n schoolklas langs fietst ruik je ook allerlei wasgeuren. Een vleugje parfum is meer dan genoeg. Zelf hebben ze het vast niet door. Mijn moeder kon niet ruiken en had die neiging ook wel om te veel te gebruiken.

 3. Ik vind dat ook zo naar! Hier ook een gevoelige neus!
  Het schijnt zo te zijn dat mensen die altijd parfum gebruiken als het ware immuun worden voor de geur en er dus steeds meer van gebruiken om het zelf te kunnen ruiken. En dan ruikt het voor anderen veel te sterk!
  Overigens vind ik het aller, állerergste iemand wiens adem stinkt. Brrr!!

  Ik merk ook dat je, hoe minder chemische geurstoffen je gebruikt, hoe gevoeliger je neus wordt.

 4. Als ik langs de Douglas’ loop heb ik echte weerzin, ik zal er ook nooit binnen gaan. Het kan toch niet gezond zijn om daar te werken. Maar misschien ben ik bevooroordeeld. Ik heb nog nooit iemand gesproken die daar werkt. Heel af en toe doe ik wat Chanel nr 5 op. Of anders wat etherische olie, heerlijk…..

 5. Veel van die geuren van mensen die geen maat houden, ruiken zo walgelijk zoet en weeïg.
  Als ik teveel van ervan in mijn neus krijg ik hoofdpijn en word ik misselijk.

 6. op mijn werk zijn er ook een paar vrouwen waarvan je precies weet waar ze zijn of zijn geweest dan blijft er nog een hele tijd een vleug van hun parfum hangen, en ik krijg er hoofdpijn van als ik te lang in hun nabijheid verblijf, ik denk dat Anke gelijk heeft met haar waarneming dat de gebruikster zelf niet eens door heeft hoeveel parfum zij gebruikt en is er niemand in hun direkte omgeving die er iets van zegt, ik persoonlijk ken de vrouwen niet geod genoeg om hen er over aan te spreken.

  1. Ik kan me voorstellen dat het lastig is om iemand hier op aan te spreken. Ergens is dat wel apart, want misschien zouden ze het wel heel fijn vinden om te horen dat ze teveel parfum gebruiken. Dan zijn ze nog goedkoper uit ook namelijk. Met minder doe je langer!

 7. Ik gebruik zelden een geurtje, en als ik dan eens ergens naartoe moet, dan zijn het 2 spuitjes achter mijn oren van een goedkoop merk met cocos/vanillegeur, dat blijft niet zo lang hangen. Het is allemaal synthetische troep. De echte franse parfum komt uit Frankrijk en is o.m. gemaakt van plantenextracten met veel alcohol.

  1. Is dat het verschil tussen goedkope en duurdere parfum Azalaia? Want op de markt verkopen ze bijvoorbeeld ook Chanel no.5 maar dan de namaakversie. Ik heb me altijd afgevraagd wat het verschil dan is, als de geur hetzelfde is.

 8. Teveel geurende wasmiddel of wasverzachter, ook zo smerig. Mijn was ruikt fris als het gewassen is maar eigenlijk naar niks en dat is het prettigste.

  En inderdaad die parfumwolken, jakkie.

 9. Ik heb ook een gevoelige neus en vind dat ook niet prettig… herkenning! Ik vind het ook heel erg als mijn (kleine) kinderen naar een ander ruiken. Stom misschien, maar als ze bij iemand hadden geknuffeld en ik rook daarna de parfum van die ander op het hoofdje, wilde ik ze eigenlijk ‘schoon’ wassen… ;)

  1. Eigenlijk is dat heel natuurlijk denk ik Suzanna! Vanochtend hoorde ik op de radio een oproep aan wandelaars om niet aan kalfjes van reeën te zitten, omdat de moeder ze verstoot als ze naar mensen ruiken.

   Je wilt gewoon dat je kind jouw geur heeft!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.