Reacties

Teveel parfum opgedaan en Hoeveel parfum is teveel? — 16 reacties

 1. "Teveel geur heeft te maken met de reuk van de parfumgebruiker en die ander die het ruikt. Waarschijnlijk heb je net als ik een goede reuk. Ik ruik ook op straat,dat er een man met overdadige aftershave is langsgeweest. Of dat de was van de buren al buitenhangt.Ik heb een vriendin,na wiens bezoek het raam een lange tijd opengaat.

 2. Vreselijk vindt ik dat. Als zo'n schoolklas langs fietst ruik je ook allerlei wasgeuren. Een vleugje parfum is meer dan genoeg. Zelf hebben ze het vast niet door. Mijn moeder kon niet ruiken en had die neiging ook wel om te veel te gebruiken.

 3. Ik vind dat ook zo naar! Hier ook een gevoelige neus!
  Het schijnt zo te zijn dat mensen die altijd parfum gebruiken als het ware immuun worden voor de geur en er dus steeds meer van gebruiken om het zelf te kunnen ruiken. En dan ruikt het voor anderen veel te sterk!
  Overigens vind ik het aller, állerergste iemand wiens adem stinkt. Brrr!!

  Ik merk ook dat je, hoe minder chemische geurstoffen je gebruikt, hoe gevoeliger je neus wordt.

 4. Als ik langs de Douglas' loop heb ik echte weerzin, ik zal er ook nooit binnen gaan. Het kan toch niet gezond zijn om daar te werken. Maar misschien ben ik bevooroordeeld. Ik heb nog nooit iemand gesproken die daar werkt. Heel af en toe doe ik wat Chanel nr 5 op. Of anders wat etherische olie, heerlijk.....

 5. Veel van die geuren van mensen die geen maat houden, ruiken zo walgelijk zoet en weeïg.
  Als ik teveel van ervan in mijn neus krijg ik hoofdpijn en word ik misselijk.

 6. op mijn werk zijn er ook een paar vrouwen waarvan je precies weet waar ze zijn of zijn geweest dan blijft er nog een hele tijd een vleug van hun parfum hangen, en ik krijg er hoofdpijn van als ik te lang in hun nabijheid verblijf, ik denk dat Anke gelijk heeft met haar waarneming dat de gebruikster zelf niet eens door heeft hoeveel parfum zij gebruikt en is er niemand in hun direkte omgeving die er iets van zegt, ik persoonlijk ken de vrouwen niet geod genoeg om hen er over aan te spreken.

  • Ik kan me voorstellen dat het lastig is om iemand hier op aan te spreken. Ergens is dat wel apart, want misschien zouden ze het wel heel fijn vinden om te horen dat ze teveel parfum gebruiken. Dan zijn ze nog goedkoper uit ook namelijk. Met minder doe je langer!

 7. Ik gebruik zelden een geurtje, en als ik dan eens ergens naartoe moet, dan zijn het 2 spuitjes achter mijn oren van een goedkoop merk met cocos/vanillegeur, dat blijft niet zo lang hangen. Het is allemaal synthetische troep. De echte franse parfum komt uit Frankrijk en is o.m. gemaakt van plantenextracten met veel alcohol.

  • Is dat het verschil tussen goedkope en duurdere parfum Azalaia? Want op de markt verkopen ze bijvoorbeeld ook Chanel no.5 maar dan de namaakversie. Ik heb me altijd afgevraagd wat het verschil dan is, als de geur hetzelfde is.

 8. Teveel geurende wasmiddel of wasverzachter, ook zo smerig. Mijn was ruikt fris als het gewassen is maar eigenlijk naar niks en dat is het prettigste.

  En inderdaad die parfumwolken, jakkie.

 9. Ik heb ook een gevoelige neus en vind dat ook niet prettig... herkenning! Ik vind het ook heel erg als mijn (kleine) kinderen naar een ander ruiken. Stom misschien, maar als ze bij iemand hadden geknuffeld en ik rook daarna de parfum van die ander op het hoofdje, wilde ik ze eigenlijk 'schoon' wassen... ;)

  • Eigenlijk is dat heel natuurlijk denk ik Suzanna! Vanochtend hoorde ik op de radio een oproep aan wandelaars om niet aan kalfjes van reeën te zitten, omdat de moeder ze verstoot als ze naar mensen ruiken.

   Je wilt gewoon dat je kind jouw geur heeft!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>