Ontbijt op bed, en eten in bed

ontbijt op bed
1897 Ontbijt op bed

Ontbijt op bed wordt gezien als een luxe verwennerij!

Afgelopen zondag was het Moederdag, en ik denk dat menig moeder ontbijt op bed kreeg. Mijn middelste zus vindt het bijvoorbeeld echt bij Moederdag horen. Zij geniet echt van zo'n ontbijt op bed.

Ik vind ontbijt op bed niks

Maar mij doe je geen plezier met ontbijt in bed. Sterker nog, ik snap helemaal niet wat er zo leuk aan is aan eten in je bed. En ik ben niet de enige die eten in bed niet prettig vind. Een kennis vergeleek het zelfs met eten op de wc. En je hoort vaak dat je geen tv in je slaapkamer moet zetten omdat de belangrijkste functie van die kamer slapen is. Dan zou je er dus ook niet moeten eten!

Twee jongetjes brengen moeder ontbijt op bed

Onderstaande video, waarin twee jongetjes hun moeder ontbijt op brengen doet ook niets voor mijn eetlust!

Ontbijt op bed geschiedenis

In Engeland kregen getrouwde vrouwen vroeger altijd hun ontbijt op bed! Mannen aten hun ontbijt in hun eentje aan tafel. Dit is helaas de enige informatie die ik kon vinden over de wonderlijke gewoonte van ontbijt op bed!

Eten in bed: waar moet je op letten?

Als je ontbijt op bed eet, zorg er dan voor dat je goed recht op zit! Dat kun je makkelijk doen door kussens achter je rug te zetten. Als je niet rechtop zit, is er minder plek voor je maag en heb je meer kans op spijsverteringsproblemen.

Maar afgezien daarvan is ontbijten op bed best gezond! Je bent dan namelijk meestal ontspannen en rustig. En dat is goed voor de spijsvertering.

Top 3 slechtste dingen om in bed te eten

 1. Beschuit met muisjes. De kruimels van de beschuit voel je de rest van de week, en de muisjes springen overal naar toe.
 2. Perzik en ander sappig fruit
 3. Tompouce

Lees ook mijn post over het vernieuwde Hema ontbijt en over hoeveel calorieën een gezond ontbijt bevat.

Houd je van anijs? Lees dan ook mijn post over de verdwenen anijsblokjes!

Wat vind jij van eten in bed?

Similar Posts

22 Comments

 1. Van mij hoeft het ook niet zo. Het grootste voordeel vind ik dat je dus niet UIT je bed hoeft omdat je moet eten, maar dat heeft natuurlijk weer niet zoveel te maken met het eten zelf.

 2. Omdat ik altijd een paar uur voor de rest wakker ben, is er voor mij nooit ontbijt op bed. Maar dat is niet erg. Manlief kreeg in het verleden wel ontbijt op bed met vaderdag en zijn verjaardag, maar nu de kinderen groter zijn doen we dat niet meer.

  Voor mij hoeft ontbijt op bed ook niet zo.

 3. Ook ik ben er geen liefhebber van. Dat geknoei. Het filmpje was wel heel erg....
  Bovendien ben ik meestal als eerste wakker - op mijn Farmer na dan maar die staat dan te melken.

 4. Deze keer was ik met moederdag eerder op dan de kinderen, maar ik werd weer naar boven gestuurd 'omdat ik nog wat moest uitrusten'.
  Natuurlijk wist ik dat het om een ontbijt op bed ging, maar ik vind het dan niet leuk om mijn kinderen teleur te stellen, dus eet vrolijk mijn ontbijt op bed, en die paar kruimeltjes had ik er zo weer uitgeklopt!

  1. Lief van je. Zo ben je ook op Moederdag eigenlijk meer met de belangen van je kinderen bezig dan met jezelf. Maar ik kan me goed voorstellen dat je je kinderen niet wilde teleurstellen!

 5. Toen de kinderen nog klein waren kreeg ik wel een ontbijt op bed. Manlief bakte croissantjes met de kinderen en dan met heel de bubs naar boven. Heel gezellig! Maar wat denk je van een peuter met een croissant met hagelslag in je bed :-S
  Ik moest daardoor het bed diezelfde dag nog verschonen. Fijne moederdag ;-)
  Toen heb ik gezegd dat ze voortaan maar een lekker ontbijt klaar moesten maken en dan gezellig met zijn allen aan een mooigedekte tafel. Wel komen ze me met de cadeautjes 'wakker maken'
  Zo doen we dat ook met vaderdag.

 6. Wil je me straffen ? ... dan doe je me dan ontbijt in bed. Ik vind het zelf vre-se-lijk.
  En bovendien ... ben ik altijd de eerste uit bed en ook nog best vroeg.
  Gelukkig weten ze dat hier. Fijne dag :-)

 7. haha wat een leuk filmpje. Hier ook geen ontbijt op bed, maar wij maken de tafel dan heel mooi en eten uitgebreid. Moederdag hadden wij dit jaar naar de avonduren verplaatst omdat iedereen 's morgens van alles moest.

 8. Hahaha, dat filmpje. Hoe krijgt hij het voorelkaar!!
  Hier ook absoluut geen ontbijt in bed, de cadeautjes kreeg ik voorgaande jaren wel op bed maar nu gewoon aan de ontbijttafel. Man- en zoonlief hadden alles klaar gemaakt, hebben ook alles weer af- en op geruimd en de rest van de dag was weer voor mij om te doen. Manlief had/heeft niet helemaal door dat moederdag een hele dag duurt :-)

 9. Whahahahaha ik vind t filmpje fantastisch en mamas zeur niet zo eet op alleen al om die lieve koppies! Kauw manmoedig door en denk aan de pret van het'stiekum ' voor mama klaar maken van het ontbijd met een eigengemaakt cadeautje erbij! Er is niets mooiers dan die lieve glunderende koppies van je kids! Die hebben voor mij zoveel waarde dat ik met liefde en plezier mn bed wel n xtje extra verschoon hoor!! Mij man en kids zijn belangrijker voor mij dan een schoon huis.. Of geld... Of wat dan ook! Ja ja voor hen eet ik van de grond! Haha schattig!!

 10. Ik vind het wel een goede optie om dan met z'n allen gezellig een speciaal ontbijt te eten dat door man en kinders is klaargemaakt. Wij hebben dat afgelopen Moederdag ook gedaan.

  Finz, denk je dat voor andere moeders niet geldt dat ze hun man en kinderen belangrijker vinden dan een schoon huis/bed? Dat wil niet zeggen dat het niet allebei kan ;)

 11. Heerlijk, ontbijt op bed. En niet alleen het ontbijt :)
  Wij ontbijten elke morgen op bed, een van ons twee gaat eruit om het te maken en dan ontbijten we lekker in bed en kijken dan naar het nieuws. Een relaxt begin van de dag.

  Maar ook nemen we in plaats van de avondmaaltijd weleens een lekker blad vol tapas mee naar de slaapkamer en gaan daar heerlijk een hele avond films kijken en lekker eten. Vooral in de warmste tijd van het jaa, lekker de fan aan, allemaal kaarsjes en genieten maar :)

 12. Ik vind eten op bed zelf vreselijk. Alleen als ik heel ziek ben kan ik het waarderen.
  Voor mijn moeder maakte ik wel elke dag een ontbijtje en bracht dat bij haar voor ik zelf de deur uitging. Maar zij was toen al erg ziek. Ik heb het jaren met liefde gedaan,.

  Ik bleef ooit eens bij een vriendinnetje slapen en die ging chips eten in bed. Dat is nog erger in bed dan jouw top 3. We waren zo'n jaar of twaalf.

 13. Ohhh no, echt geen eten in bed.. wij hebben de regel geen eten boven. En de kindjes mogen tegenwoordig even alleen aan de eettafel eten & drinken omdat ze er een bende van maken. En dan heb ik het niet over een beetje gemors. Maar als ik ze laat gaan en mijn vriendinnen zien dat trekken ze lijkwit weg. Maar nee, echt geen eten in bed, maar lekker comfortabel aan de eettafel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.