Reacties

Stepje op school verbieden vanwege tere kinderziel? — 23 reacties

 1. Ik denk dat dat alleen maar meer problemen zou veroorzaken. Kinderen horen van alles thuis en zijn er zo achter dat dat kindje de enige is die er geen een heeft en dat zij daarom hun eigen step ook niet meer mee naar school mogen nemen. Of dat kindje daar nou beter van wordt? Ik ben van mening dat de ouders van dat ene kind dit beter kunnen aangrijpen voor een wijze les over materiële en immateriële behoeften. Een kind moet toch ooit een keer leren dat niet alles maar altijd kan en dat hij daar niet ongelukkiger van hoeft te worden.

 2. Tja, zo is het leven. Ik zou ook heel graag dingen willen hebben die anderen wel hebben. Ons manneke heeft ook niet alles wat zijn hartje begeerd. Zijn vriendjes hebben ook spullen die hij niet heeft ( playstation, Wii of al een eigen tablet. Ze zijn pas 5 ).
  Maar om dat dan maar te verbieden.
  Ik denk dat het een wijze les zou zijn om je kind nu al te leren dat er verschillen zijn, en dat dat prima is. Misschien doen zij wel hele andere dingen, quality time met hun kind, die andere kinderen moeten ontberen.

 3. Wedden dat lang niet iedereen zo'n ding heeft? En wellicht wil één van de andere kinderen wel gewoon even delen... Óók een waardevolle levensles.

 4. Overigens hadden wij het geld voor dit soort uitspattingen vroeger soms wel, maar dan deden we het nog niet. Je kunt wel bezig blijven, morgen is er weer iets anders 'in'. Door deze houding konden we dochterlief vervolgens wèl alles geven wat we ècht belangrijk vonden, zoals bijvoorbeeld muziekles. Maar daar hebben we haar en onszelf dus wel een hoop andere zaken voor ontzegd. Geen spijt van.

 5. Helemaal eens! Er ligt ook een pedagogische taak wellicht voor juffen/meesters: de andere kinderen leren dat delen een groot goed is en ze best samen kunnen spelen en het kind in kwestie niet buitensluiten omdat het geen spacescooter heeft.

 6. Ik denk dat de collega-moeder nog erg in de pijn zit van het geen of minder inkomen hebben en dat wellicht onbewust op haar kind projecteert.
  Het is mij al vaak opgevallen dat mijn kinderen hele andere gevoelens hebben bij bepaalde situaties dan ik. Vind haar kind dat hij niet mee kan doen met de rest of vindt zij dat zelf?
  Er zullen ook best wel oplossingen zijn - bijvoorbeeld zo'n stepje lenen, klusjes doen om voor een (tweedehands) stepje te sparen. Kun je ook gelijk zien hoe graag het kind het echt wil.

 7. Het is niet niks, ontslag in een gezin, zeker als het kind langdurig niet mee kan komen met klasgenoten, want het houdt natuurlijk niet op bij dit stepje.
  Op de basisschool mochten mijn kinderen alleen op vrijdag(middag) speelgoed mee naar school nemen en dan is het natuurlijk wel zo leerzaam dat kinderen er met elkaar mee spelen en samen delen.

 8. Als echt de hele klas zo'n step had op 1 kind na, zou ik 100 euro bij die mensen in de brievenbus stoppen als het donker is en erop zetten "voor een stepje"

 9. Een aantal jaren geleden was er ook een rage met een soort wave board,mijn kinderen mochten af en toe op die van een buurmeisje.Iedereen had er een en wij hebben er toen ook een gekocht.Bij ons in de buurt woonde een gezin dat van de bijstand moest leven en ik heb daar gevraagd of ze ook wave board wilde hebben.Je kunt ook naar elkaar omzien.

  groeten Margreeth

 10. Tja ik denk inderdaad dat het geen geldige reden is, alhoewel ik me voor kan stellen dat die moeder het erg vervelend vindt. Maar zo is inderdaad het leven, men kan niet altijd alles hebben/krijgen. Wel heb ik zelf een hekel aan stepjes ( welke dan ook) mee naar school, want hier gooien ze, ze allemaal in het zelfde kleine doodlopende gangetje (dat willen de juffies) en daardoor duurt het nogal lang voordat iedereen bij uitgaan der school zijn eigen stepje weer heeft weten te bemachtigen, en dan sta ik daar maar wortel te schieten bij het schoolhek ;-) heul naar.

 11. Dat iedereen in de klas er wel eentje heeft lijkt mij zeer onwaarschijnlijk, en tja ermee leren leven dat er altijd wel iets is dat je zou wensen is een goede levensles (al is het niet een echt leuke).
  Verbieden op het schoolplein is geen slecht idee ivm de veiligheid. Als er zoveel kinderen zijn die allemaal met zo'n stepje willen spelen ( + de andere klassen) dan is er geen ruimte meer op het schoolplein om nog iets anders te doen. En wat kun je nu eigenlijk samendoen met een step behalve wedstrijdjes ?

 12. Het lijkt mij sterk dat iedereen in de klas zo'n ding heeft. Onze school heeft 45 kindjes en daar zijn welgeteld 3 kinderen die zo;n step hebben. En op de andere school in het dorp zitten 100 leerlingen en daar zijn ook nog geen 10 kinderen met zo'n step. Dus het zal wel wat meevallen met dat iedereen. Onze zoon wil ook zo'n step, ik heb gezegd dat hij eerst maar eens moet vragen of hij, terwijl wij er bij zijn, zo'n step van zijn vriendinnetje mag proberen of het wel lukt. Hij is nogal klein en als dat lukt dan kan hij het vragen voor zijn verjaardag. Van ons, opa & oma's, ooms en tante's en dan krijgt hij alleen een cadeautje van vrienden. (vrienden gaan ook gezamenlijk een cadeau doen, een spel dat hij heel graag wil hebben, en hij niet vond bij de koningsmarkt) Dus in totaal 2 cadeautjes voor zijn verjaardag. Toen moest hij er even over nadenken en heeft hij nog niet echt een besluit genomen, gelukkig heeft hij nog even tijd. En ik heb liever dat hij goed gaat leren fietsen. Want zie het nut niet echt in van zo'n step, wat kun je er mee. Weinig...

 13. Heel de klas zo'n step? Ik kan het me haast niet voorstellen. Je ziet hier ook veel stuntsteps en space scooters, maar lang niet heel de school.
  Die dingen kosten 130 euro. Onze jongens hebben er ook wel zin in hoor, maar ik heb ze ronduit gezegd dat die dingen voorlopig er niet inzitten. Manlief heeft gelukkig wel gewoon een baan, maar ik vind het voor een verjaardagscadeau gewoon veel te duur.
  Ik heb gezegd dat ze volgend jaar maar eens op marktplaats moeten kijken, dan heb je kans dat er heel wat weer verkocht worden, omdat veel kinderen met een rage mee willen doen, maar het uiteindelijk toch niet leuk vinden.
  Onze zoon heeft nu gekozen voor een gewone step. Een hele grote waar hij ook als tiener nog mee toe kan. Fijn gekocht via marktplaats. Voor een leuke prijs. Hij blij, ik blij!
  Ik denk dat het bij deze moeder ook een stukje frustratie ofzo is vanwege het feit dat ze er financieel op achteruit gegaan zijn. Dat lijkt me ook heel moeilijk hoor, maar een kind krijgt er niets van als ze een keer iets niet krijgen. Dat komen ze later ook maar zat keren tegen. Hoort ook gewoon bij de opvoeding en het leren overleven in de volwassen wereld.

 14. Ten eerste geloof ik absoluut niet dat de hele school, zelfs de hele klas een space scooter heeft. Die kost 130 euro.
  En die rage was al afgelopen jaar ...
  Het verbieden omdat sommigen het niet kan veroorloven?? Dat dacht ik niet :-0. ... dat slaat nergens op.
  Nu gaat het om een spacescooter ... Straks gaat het om een scooter of een auto, een huis ... noem maar op.
  Misschien een idee om het kind idd leren dat hij niet alles hoeft te hebben wat anderen hebben!!
  En de verantwoordlijkheid leggen bij de ouders het kind te leren/opvoeden ... en niet de wereld proberen aan te passen voor het welzijn vsn hun kind.

 15. Volgens mijn dochters gaan álle kinderen in hun klas (groep 6) later dan 9 uur naar school. Dat gaat er bij mij ook niet in ;)

  • Ik denk dat je bedoelt dat ze later dan 9 uur naar bed gaan ;-) Anders komt de hele klas te laat op school :-)
   Mijn zoons ook niet hoor. Zelfs mijn zoon (groep 7) ligt er dan al in.

 16. Iedereen in de klas ------>>>>> twee verwende rotjong.

  Man, word ik daar moe van. Dat 'ik moet alles hebben'. Als je als ouder al zo bent leer je dat ook aan je kind. Zie dat om me heen. Pietje heeft een electrisch scootertje, prompt rijdt er een ander kind ook mee. Dat ze er geen flikker aanvinden boeit niet, als ze het maar hebbe-hebbe. Gatver. En vervolgens klagen dat die kinderen overal om zeuren. Gek he!

 17. 130 euro voor zo'n stepje?! Nou sorry, maar zelfs al zou ik dat hebben dan alsnog zou ik het dat absoluut niet waard vinden... :O Ik sta verbaast hiervan! Zal zeker maar vast gaan sparen voor als Tobias op de basisschool zit. ;)

 18. Ach, echt niet ieder kind heeft zo een ding hoor. Volgens mij heeft niemand zo een ding in de klas van zoonlief. Maar ook al was dat zo, no way dat mijn kind alles krijgt wat hij wil hebben. Ik wil ook zoveel.

 19. Nergens zo'n stepje mee naartoe nemen.
  Ga gewoon lopen met je kinderen of op de fiets.
  In de supermarkt zijn ze soms ook met zo'n stepje, heel vervelend.
  Heb het ook eens meegemaakt had het jongetje het stepje niet onder controle en schiet alleen step zo de drukke straat op midden in de stad.

  • Yikes! Dat klinkt gevaarlijk zeg. Je moet er toch niet aan denken dat je kind met zo'n stepje de straat op schiet. Hier op het platteland in de Achterhoek heb ik ze nog helemaal niet gezien. Ik ben benieuwd of ze hier nog gaan komen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder