Reacties

Milieuvriendelijk tasje — 13 reacties

 1. Wij noemen dit soort tasjes een "misschientje". Ik heb er standaard 1 in mijn handtas; een nylontasje un een zakje. In mijn fietstas heb ik altijd een boodschappennetje en een katoenen tasje.

 2. ik heb altijd een stoffen tas in mijn handtas en ook nog eens een paar boodschappen tassen in mijn fietstassen, plastic tasje neem ik niet aan in een winkel, maar op mijn werk worden ze regelmatig door mensen weggegooid en dan neem ik ze wel mee, zodat ze in ieder geval nog een paar keer gebruikt worden, ik gebruik ze dan als vuilniszakje of om spullen mee te geve aan mijn dochter die ze dan thuis ook nog een keer als vuilniszakje gebruikt zo word er in ieder geval maximaal gebruik van gemaakt en verdwijnen ze niet na een keer in het afval

  • En neemt zo'n stoffen tas dan niet veel plek in Johmar? Plastic zakjes gebruik als vuilniszakje doe ik ook vaak. Bijvoorbeeld in de prullenbak in de wc.

 3. Leuk fleurig tasje om te zien.
  Zelf heb ik altijd een opvouwbaar tasje in mijn tas zitten voor het geval ik er een nodig heb.
  Boodschappen doe ik in boodschappentassen die ik al een hele poos gebruik. Plastic tasjes neem ik nooit aan.

 4. In mijn fietstas zitten twee netjes, een nylon tasje en een zelfgemaakte katoenen tas. Een jaar of 4 geleden heb ik eens 15 katoenen tassen genaaid van hele sterrke stof (Ikea) en die her en der uitgedeeld. Ik heb er nog een paar en geef er ook weel eens eentje weg als ik in de supermarkt ben en iemand een platsic tas koopt. Heel leuk om de verbaasde en verraste gezichten te zien! Platic zakjes neem ik zelden mee bij een winkel. Ik denk 1 per maand ofzo.

 5. Ik doe alle boodschappen met de fiets en heb altijd een grote rugzak op mijn rug waar ik mijn boodschappen in kwijt kan. In mijn rugzak zitten altijd 2 fietselastieken voor het geval ik meer koop of voorzien en dan kan ik koopwaar meenemen in een doos die ik achterop de bagagedrager van de fiets bevestig met de elastieken. Als ik op voorhand weet dat ik veel koopwaar zal meenemen, neem ik van thuis een bananendoos mee op de fietsdrager. In mijn rugzak heb ik ook altijd 2 misschientjes zitten. Plastiekzakken krijg je hier zowiezo bijna in geen enkele winkel meer aan de kassa tenzij je ervoor betaalt. Ik doe dat dus nooit maar ben verwonderd dat ik vaak mensen zie die bijbetalen omdat ze een plastiek zak willen om hun boodschappen in te doen (in plaats van van thuis een herbruikbare tas of een kartonnen doos in de winkel te nemen)
  Groenten en fruit dat moet hier in de meeste winkels in een plastiekzakje vooraleer het gewogen wordt. Die zakjes recykleer ik thuis als vuilzakje in mijn keukenvuilbak.liesbet

 6. Ik neem ook geen plastic zakjes meer aan in winkel/apotheek etc. Ik heb altijd mijn schoudertas bij me en in mijn fietstassen kan ook een hoop. Thuis loop ik dan soms wel 3 keer op en neer naar de schuur om alles binnen in de keuken te hebben, maar dat vind ik geen bezwaar. In mijn fietstas zit trouwens wel een plastic zak. Ooit lang geleden gekregen of gevonden, dat weet ik niet meer.
  Ik vertik het om het milieu te belasten met plastic want niet afbreekbaar is en in de oceanen terecht komt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder