Milieuvriendelijk tasje

katoenen tasje Xenos
Katoenen tasje Xenos

Meestal heb ik wel zo’n heel klein nylon tasje bij me als ik naar de stad ga.

Handig klein tasje voor in je handtas

Zo’n tasje dat je heel klein kunt oprollen en in je gewone tas doen. Ik gebruik ze om geen plastic tasje nodig te hebben als ik ergens iets koop. Maar het is met die tasjes net als met sokken: je raakt ze steeds kwijt!

Ik ken er 2 varianten van:

 1. Een variant die zelf in een klein zakje zit. Zo eentje had ik er van de Hema. Maar eerst verloor ik het zakje voor het zakje, en vervolgens het zakje zelf.
 2. Een variant waar de makers het omhulsel voor het zakje aan het zakje hebben vastgemaakt! Erg slim, want zo kun je je zakje altijd weer klein opvouwen!

Katoenen zakje Xenox

Dus toen ik vandaag bij de Xenos een katoenen variant zag, voor maar 1,99 nam ik die mee. Het handige van dit soort tasjes is dat ze weinig plek innemen. En deze is ook nog eens gewoonweg schattig. Bovendien is het variant 2: het zakje voor het zakje zit er aan vast! Ik heb hem ook al meteen goed kunnen gebruiken. Ik haalde een flinke voorraad boeken uit de bibliotheek, en die konden mooi in mijn nieuwe tasje.

Eenmaal thuis deed ik de boeken er uit, en testte of het tasje weer in het omhulsel te proppen was. Dat is erg belangrijk voor dit soort tasjes, want anders nemen ze alsnog veel plek in. Het lukte. De foto is de na-foto, en zoals je ziet zit het tasje er weer netjes in.

Tataaa! Helemaal weer in het tasje!
Tataaa! Helemaal weer in het tasje!

 

Een ander type duurzame tas, is de koeltas!

Neem jij plastic tasjes aan in winkels? En hoe neem je anders je boodschappen mee?

Similar Posts

13 Comments

 1. Wij noemen dit soort tasjes een “misschientje”. Ik heb er standaard 1 in mijn handtas; een nylontasje un een zakje. In mijn fietstas heb ik altijd een boodschappennetje en een katoenen tasje.

 2. ik heb altijd een stoffen tas in mijn handtas en ook nog eens een paar boodschappen tassen in mijn fietstassen, plastic tasje neem ik niet aan in een winkel, maar op mijn werk worden ze regelmatig door mensen weggegooid en dan neem ik ze wel mee, zodat ze in ieder geval nog een paar keer gebruikt worden, ik gebruik ze dan als vuilniszakje of om spullen mee te geve aan mijn dochter die ze dan thuis ook nog een keer als vuilniszakje gebruikt zo word er in ieder geval maximaal gebruik van gemaakt en verdwijnen ze niet na een keer in het afval

  1. En neemt zo’n stoffen tas dan niet veel plek in Johmar? Plastic zakjes gebruik als vuilniszakje doe ik ook vaak. Bijvoorbeeld in de prullenbak in de wc.

 3. Leuk fleurig tasje om te zien.
  Zelf heb ik altijd een opvouwbaar tasje in mijn tas zitten voor het geval ik er een nodig heb.
  Boodschappen doe ik in boodschappentassen die ik al een hele poos gebruik. Plastic tasjes neem ik nooit aan.

 4. In mijn fietstas zitten twee netjes, een nylon tasje en een zelfgemaakte katoenen tas. Een jaar of 4 geleden heb ik eens 15 katoenen tassen genaaid van hele sterrke stof (Ikea) en die her en der uitgedeeld. Ik heb er nog een paar en geef er ook weel eens eentje weg als ik in de supermarkt ben en iemand een platsic tas koopt. Heel leuk om de verbaasde en verraste gezichten te zien! Platic zakjes neem ik zelden mee bij een winkel. Ik denk 1 per maand ofzo.

 5. Ik doe alle boodschappen met de fiets en heb altijd een grote rugzak op mijn rug waar ik mijn boodschappen in kwijt kan. In mijn rugzak zitten altijd 2 fietselastieken voor het geval ik meer koop of voorzien en dan kan ik koopwaar meenemen in een doos die ik achterop de bagagedrager van de fiets bevestig met de elastieken. Als ik op voorhand weet dat ik veel koopwaar zal meenemen, neem ik van thuis een bananendoos mee op de fietsdrager. In mijn rugzak heb ik ook altijd 2 misschientjes zitten. Plastiekzakken krijg je hier zowiezo bijna in geen enkele winkel meer aan de kassa tenzij je ervoor betaalt. Ik doe dat dus nooit maar ben verwonderd dat ik vaak mensen zie die bijbetalen omdat ze een plastiek zak willen om hun boodschappen in te doen (in plaats van van thuis een herbruikbare tas of een kartonnen doos in de winkel te nemen)
  Groenten en fruit dat moet hier in de meeste winkels in een plastiekzakje vooraleer het gewogen wordt. Die zakjes recykleer ik thuis als vuilzakje in mijn keukenvuilbak.liesbet

  1. Groente en fruit doe ik in de supermarkt in een waszakje. De sticker blijft prima zitten en de cassiere kan zien wat er in zit.

  2. Stoer dat je alle boodschappen op de fiets doet! De tip om een doos met elastieken vast te maken op de bagagedrager ga ik zeker gebruiken.

 6. Ik neem ook geen plastic zakjes meer aan in winkel/apotheek etc. Ik heb altijd mijn schoudertas bij me en in mijn fietstassen kan ook een hoop. Thuis loop ik dan soms wel 3 keer op en neer naar de schuur om alles binnen in de keuken te hebben, maar dat vind ik geen bezwaar. In mijn fietstas zit trouwens wel een plastic zak. Ooit lang geleden gekregen of gevonden, dat weet ik niet meer.
  Ik vertik het om het milieu te belasten met plastic want niet afbreekbaar is en in de oceanen terecht komt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.