Reacties

Parfum kiezen: 2 belangrijke aandachtspunten — 27 reacties

 1. Vroeger had ik altijd een geurtje oo en had een verzameling flesjes staan zodat ik kon kiezen.
  Mijn favorieten waren Anais Anais van Cacaherel en Isfahan van Yves Rocher.
  Ik gebruik nu al jaren geen parfum meer. Nadat ik een longontsteking heb gehad zijn mijn longen niet meer helemaal hersteld en krijg ik het benauwd van geurtjes. Vind het nu helemaal niet lekker ruiken als iemand een geurtje op heeft. Vind dat eigenlijk best gek.

  Over jouw testgeurtjes. Ik vind jou meer een type voor Noa Noa dan voor l'air du temps. Dat associeer ik meer met wat oudere dames, chaneltasjes, sjaaltjes en dat soort spul.
  Hopelijk beledig ik hier niemand mee :-P

  • Wat leuk om te lezen, dat je me meer een type voor Noa Noa vindt. Dat betekent dus dat verschillende parfums bij verschillende persoonlijkheden passen!

   Wat voor type draagt Noa Noa?

  • Dat is een fijne prijs. Maar ik vind de naam niet mooi. Doet me denken aan bananen, en ik vind hem zo mannelijk klinken! Ik merk nu dat de náám van een parfum me dus ook beïnvloedt!

 2. Ik draag graag een luchtje, maar ben heel merk- en geurvast. Al jaren gebruik ik slechts twee verschillende geuren, Only van Calvin Klein en Woman van Hugo Boss. Die vind ik heerlijk en dat zal vast nog heel lang zo blijven. Dus ik hoef geen parfum te kiezen...
  Ik wens je een heerlijke dag,
  Lieve groet,
  Mirjam

  • Het lijkt mij ook het leukst als je een vast geurtje hebt. Zodat wanneer iemand een parfum ruikt, ze aan jou denken. Als ik ooit een goed parfum kies, dan blijf ik daar denk ik ook maar bij.

 3. Ik gebruik het wel eens, tegenwoordig minder omdat mijn verloofde erg gevoelig is voor geurtjes. Hij zegt er nooit iets van als ik het wél gebruik, gelukkig ;)

  Mijn favoriet is 'cherry blossoms' bij de Rituals vandaan. Die is relatief goedkoop, maar ruikt (bij mij in ieder geval) zo lekker! En l'air du temps vind ik erg fijn...

 4. Tegenwoordig draag ik graag een geurtje. Anias Anais, Iceberg. Tocade, Fidji heb ik en nog een paar monstertjes. Tocade en Fidji vind ik erg lekker ruiken. Ik heb gehoord dat je er voor de zuurgraad er even over heen moet plassen. Zelf heb ik sinds kort een heel andere methode die ik ergens in een blad las en dat bevalt me prima want de meeste mensen die parfum gebruiken gebruiken vaak te veel. Hoe doe ik het dan nu, je sprayt even voor je in de lucht en loopt er snel door heen zo blijft er net voldoende over om lekker maar niet overdadig te ruiken

  • Ja, teveel parfum is niet fijn! Soms ben ik aan het hardlopen en word ik ingehaald door een echtpaar, en dan walmt de parfum me soms tegemoet.

   Door een wolk van parfum lopen vind ik een mooie manier!

 5. 'Vroegâh' gebruikte ik bijna altijd een geurtje; eau de toilette, geen parfum want dat vind ik net even te sterk. Ik had een hele batterij flesjes met luxe geurtjes in de kast staan. Tegenwoordig gebruik ik nog maar zelden een geurtje. Het lijkt wel of de zuurtegraad van m'n huid veranderd is waardoor ze niet lekker meer ruiken.

  Áls ik een geurtje koop, spuit ik in eerste instantie een aantal geurtjes op zo'n papieren stripje dat de meeste parfumerieën hebben. De twee geurtjes die ik het lekkerst vind spuit ik vervolgens op de binnenkant van m'n polsen; eentje aan elke kant uiteraard. ;-) Vervolgens loop ik de winkel uit en ga ik een uurtje (of twee) wat anders doen. Na dat uurtje neem ik de geurtjes nogeens goed in me op en dan beslis ik of ik één van beiden ga kopen.

  • Dat lijkt me een goede methode. Want het nadeel van alleen die papiertjes is natuurlijk dat je dan nog niet weet wat het parfum op jouw huid 'doet'.

 6. Oh jah ik ben best dol op een echt lekker luchtje, eternity van Calvin klein vind ik zoooo lekker. Ik zelf houd van een wat bloemige, licht kruidige/houtige geuren. Nooit te veel. Daarbij moet ik nog wel even zeggen dat ik geen deo met een geurtje gebruik, ik heb zo'n crystal blok, geurloos van de tuinen.
  Soms koop ik wel eens een nieuwe geur, als mn flesje op is, want meer dan een geur open hebben is voor mij zonde ik gebruik toch de lekkerste

 7. Mijn lievelingsgeur Gucci no 3 is al heel lang niet meer te koop, was zo lekker, daar kan voor mij echt geen enkele geur aan tippen. Ik heb nu Gucci Guilty en ben ook hieraan veslaafd, maar gebruik het niet dagelijks hoor. Als ik eenmaal iets fijns heb, blijf ik daar heel lang bij en hoef geen andere.

  • Balen dat je favoriete parfum uit de handel is! Ik had ooit Fleur de Fleurs van Nina Ricci. Toen was ik geloof ik 20 of zo. Dat bestaat ook niet meer.

 8. Ik gebruikte vroeger iets heel lichts van Yves Rocher. Nature en Chevrefeuille, geloof ik? Ik ben nu al heel lang op zoek naar iets nieuws en lekkers - ik houd van licht, niet te zoet, maar ik ben ook geen 40 meer - ik vind het heel lastig!

  • Chevrefeuille heb ik volgens mij ook wel eens gehad! De naam komt me zo bekend voor. Ik heb eigenlijk al heel lang niets meer van Yves Rocher gehad. Als puber bestelden mijn zusjes en ik daar graag van die monsters.

 9. Zelf houd ik meer van een goede bodylotion, zoals van R. Ituals. Een parfum vind ik veel te opdringerig. Zat gisteravond nog achter een geparfumeerde dame tijdens een muziekvoorstelling en ging met hoofdpijn weg. ( en nee, dat kwam niet door de muziek....)

  Groetjes Jacq.

 10. Geuren vind ik heel belangrijk, ze brengen ook weer herinneringen naar boven, zo rook ik laatst even bij het Kruidvat aan de aftershave "Fresh Up" ik deed mijn ogen dicht en het was net of mijn vader weer even in de buurt was, hij gebruikte dat altijd, hij is al 27 jaar dood maar toch... hetzelfde met de zeep van mijn moeder Tres Chic van Vinolia, ik heb een stukje in mijn linnenkast en daar ruik ik wel eens aan. Daarom heb ik ook altijd een geurtje op bijna altijd dezelfde. Ik heb voor speciale gelegenheden Chance van Chanel ik vind dat heerlijk, het is wel een beetje zwoel maar in de winter kan dat best, gewoon elke dag zomer en winter gebruik ik Eau Vitaminee van Biotherm of Eau Dynamisante van Clarins, eigenlijk zijn het lichaamverzorgingsgeuren, ze zijn beiden heel fris, de eerste is citrusachtig, misschien zou je ze ook moeten proberen. Veel succes met je zoektocht!

  • Oh, dit herken ik. Mijn moeder gebruikte vroeger altijd Uralt Lavendelwater. Zij is al 29 jaar dood en een aantal jaren geleden vond ik op een antiek en brocantemarkt 2 flesjes met nog een restje erin dat nog goed rook. Je snapt, ik heb ze meteen gekocht en ruik er ook af en toe aan, heerlijk

 11. Ik ben dooooooooool op parfums. Heerlijk. Zonder luchtje voel ik me naakt, haha. Ik heb veel luchtjes en kies mijn parfum 's morgens altijd uit op hoe ik me voel en waar ik zin in heb. Soms heb ik ook wel eens wekenlang iedere dag dezelfde op maar tegenwoordig wissel ik wat meer. Het meeste draag ik Allure van Chanel, Eau de Patchouli van Reminiscence en One van Calvin Klein. L'Air du temps van Nina Ricci was mijn eerste parfum toen ik jong was, zooo lekker...

 12. Ben gek op parfums!!! Heb daarom ook best veel staan. Mijn favoriet is toch wel Light Blue van Dolce en Gabanna! Ik heb ook nog geurtjes van Guess en Chanel staan. Zijn ook heerlijk...koop ze alleen in de angebot hoor, anders zijn ze me te duur. Ik heb ook geurtjes die goedkoper zijn. Ik draag ze dagelijks en ik bewaar niet de duurdere geurtjes voor "speciale" gelegenheden....elke dag is speciaal en ik koop ze niet om in de kast te laten staan.....

 13. Ik ben wel een beetje een parfumfreak en heb verschillende parfums. Wat al jaren mijn echte favoriet is, is Escape van Calvin Kleine. En verder heb ik o.a. Amor amor van Cacharel, verschillende luchtjes van de Bodyshop en een heel goedkoop luchtje dat ik eens in Duitsland kocht, maar wat wel lang blijft 'hangen'. Over de luchtjes van Yves Rocher ben ik minder tevreden, want die ruik ik niet zo heel erg lang.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder