Parfum gekocht bij de Etos + Etos namaak parfum?

etos namaak parfum
Etos parfum

Als er van iemand wordt gezegd:

'Ze rook naar goedkoop parfum.'

Dan is dat geen compliment!

Zelf geloof ik niet dat ik goedkope en dure parfums echt goed van elkaar kan onderscheiden. Ik heb eigenlijk geen benul. Dat baart me soms wel zorgen, want ik loop dus het risico zo iemand te zijn die naar goedkoop parfum ruikt : (

Of naar een namaak parfum.

Parfum gekocht bij de Etos

Hoe dan ook, bij de Etos kocht ik een flesje parfum. Verlokt door het leuke fifties Etos logo en de naam Dreamy Garden. Het zat ook nog eens in een heel mooi doosje. Zie hierboven. Ik vind het zo mooi, ik zou het zo als header voor mijn blog willen! Qua prijs was het beslist een goedkope parfum: 9,99.

Maar ik vind het lekker.

Als ik mijn voorkeur voor een geurtje zou moeten omschrijven dan zou ik denk ik zeggen: 'fris en bloemig'.

Etos namaak parfum

Het wordt wel Etos namaak parfum genoemd. Het gaat om de La Rive parfum collectie van Etos. La Rive is een Nederlands merk. De reden dat deze lijn ook wel Etos namaak parfum wordt genoemd omdat de geurtjes erg lijken om veel duurdere parfums.

Met andere woorden La Rive parfums bij Etos zijn dupes van bekende parfums.

Waar je voor de oorspronkelijke parfum minstens 50 euro moet neertellen kosten La Rive parfums niet meer dan een tientje.

Etos namaak parfum: 7 La Rive dupes

 1. La Rive Cash - Dupe voor Paco Rabanne Lady Million
 2. La Rive In Love - Dupe voor Lancôme
 3. La Rive Touch of Woman - Dupe voor Hugo Boss Deep Red
 4. La Rive Blue - Dupe voor Chanel Bleu de Chanel
 5. La Rive In Flames - Dupe voor Thierry Mugler Angel
 6. La Rive Fleur de Femme - Dupe voor Chanel Coco Mademoiselle
  La Rive Precious - Dupe voor Paco Rabanne Olympea
 7. La Rive Aqua Bella - Dupe voor Giorgio Armani Acqua di Gio

Leestip: Welk parfum past bij mij?

Als je parfum koopt, waar doe je dat dan? En kun jij het verschil ruiken tussen dure en goedkope parfums?

Similar Posts

42 Comments

 1. Als Ik al parfum koop en dat ik niet zo vaak meer dan is dat een soort van feestje voor mij. Ik ben dol op bijvoorbeeld alquivimia. Dat is echt een statement. Verder heb ik mijn hele leven lang allerlei verschillende fragrances uitgeprobeerd. De laatste was van ortigia sicilia. Werkelijk een weelde. Ik waag me niet, excuses, aan goedkope parfums. Dan maar niets. Een bezoek aan skin cosmetics in Amsterdam is ook een echte aanrader als je iets bijzonders zoek. Vergeet dan niet een goed gevulde portemonnee of spaar ervoor..

 2. Ik ben ook van de fris en bloemig. Hoe zoeter voor mij hoe beter! Ik denk niet dat ik het verschil kan ruiken. Sommige goedkope luchtjes ruiken ook hartstikke lekker! Maar voor mij is de prijs niet zo belangrijk als het zijn taak maar goed doen: Lekker ruiken! :D -x-

 3. Ik ben erg kieskeurig wat geuren betreft. Vind het snel te scherp, te zoet, te zwaar enz. Soms loopt er iemand langs die een walm nalaat waar ik acuut hoofdpijn van krijg.
  Vaak vind ik de subtiele geuren van bodylotions beter......
  Ook dure geuren kunnen erg ordinair zijn vind ik dus nee, dat verschil in prijs doet het hem niet voor mij.
  Ik heb zelf 2 geuren die ik al heel mijn leven trouw ben.

 4. Ik ben ook erg precies met luchtjes. Je moet goed opletten, dat een luchtje als je het "opspuit" op de huid, goed past na een aantal uren. Sommige "zuren" in je huid kunnen het duurste luchtje heel raar (zoet, wee, bah) laten ruiken.

  Reden waarom in het altijd in mijn haar doe (tip?)

  Ik heb al 20 jaar of langer "Pleasures" van Estee Lauder. Eindeloos heerlijk. Bloemig, en in de soort "fris-groen-bloemig".

  Verder vind ik Chanel heerlijke luchtjes hebben (maar duuuuuuur !!!!!) ik heb één flesje Chanel Allure voor als ik weg/uit ga. Ben erg zuinig ermee, altijd terug in de doos (licht en warmte tasten parfum aan) zonde, want die (wel) grote fles was ahum iets met bijna drie cijfers voor de komma.

  Daarnaast koop ik wel eens luchtje voor "erbij" ben erg dol op citrus-achtige geuren zoals Boss-Orange, Yves Rocher: Eau Nature Mandarine.

  Zomaar een luchtje kopen doe ik nooit. Al met al heb ik wel 4 flesjes staan, maar daar ben ik ook erg zuinig mee. Als ik naar iemand moet in het ziekenhuis of die ziek is, doe ik nooit wat op. Kan irritant zijn.

  Pleasures blijft voor mij MIJN geur.

  Maar door het afwisselen blijf je zelf ook nog ruiken of het niet teveel is.

  1. Dat Pleasures klinkt goed Pakketje. Ik zal eens kijken of ik ergens kan ruiken aan een tester!

   Drie cijfers voor de komma is niet goedkoop. Maar goed, ik neem aan dat je dan ook echt een superparfum hebt : )

 5. Ik heb een hekel aan zware luchtjes. Aan muffe luchtjes. Aan scherpe luchtjes.

  Hoe duur eau de toilette of eau de parfum ook zijn, als de vloeistof op de huidcultuur reageert kun je gekke geurtjes krijgen.

  Ik heb vooral de bloemige en zoete luchtjes als ruikt goedkoop bestempelt. Omdat ze meestal snel wegsterven en iedere keer opnieuw opgedaan worden.

  Ik ben gek op blauwe luchtjes.. Die ruiken meestal zacht, fris en helder op mijn huid.

  En axe is per definitie een scherp luchtje.. Brr. Smerig, veel te indringend. En voor vrouwen, musk allissa ashley en angel. Alsof je de vuilnishoop van geurtjes tegenkomt.

 6. Ach als jij hem toch lekker vindt? Fijn dat je er zo blij mee bent!
  Zo'n 10 jaar geleden kocht ik ook de goedkopere flesjes. Meer kon ik van mijn zakgeld en krantenwijk niet betalen. Toen ik op mezelf woonde kocht ik gerust een flesje van een absoluut A merk. Mijn favoriet was Maitresse van Agent Provocateur. Niet bepaald goedkoop.

  Nu... Nu koop ik helemaal geen parfum meer. In Egypte kocht ik een parfum olie die naar lotus bloemen ruikt voor nog geen tientje die ik bij hele bijzondere gelegenheden wel eens op smeer. Ik doe er al sinds 2011 mee. :)

 7. Ik ruik absoluut geen verschil. Enige is dat ik het idee heb dat de duurdere soms wat langer blijven hangen. Dreamy Garden heb ik in december gekocht en ik draag 'm sindsdien iedere dag! Zoooo lekker!

 8. Ik geef nooit veel geld uit aan eau de toilet (want parfum koop ik nooit) en verval daarom vaak in merken als Mexx e.d. Ik zou die parfums van Etos dus ook zo kopen.

 9. Ik ruik het verschil tussen een dure en een goedkope parfum, maar ik vind de dure niet perse lekkerder ruiken. Helaas willen mijn longen niet dat ik nog aan parfum doe.
  Ispahan van Yves Rocher is mijn favoriete geur. Die wordt niet meer gemaakt. Was in de jaren tachtig heel populair van dit merk. Anais Anais was ik ook gek op.
  Ik houd van bloemig met een oosters tintje of alleen fris bloemig.

 10. Het is inderdaad een errug leuk flesje, daar zou ik ook voor door de knieën kunnen gaan!
  Dat een parfum duur is geweest, ruik ik meestal niet, maar dat een parfum goedkoop was, dat ruik ik dan weer wel. Er zijn weinig luxe-artikelen waar ik om geef, maar parfum is iets waar ik helemaal in op kan gaan.

 11. Bij mij ruiken bijna alle parfums bitter. Ik ben al verschillende keren naar speciaalzaken geweest en ze konden niets voor me vinden wat goed bleef op mijn huid. Ze waren er echt verbaast over.

  Wat wel goed blijft is Boudoir van Vivienne Westwood, die ruikt naar gezichtpoeder en die doet vriend denken aan zijn moeder en tante en dat vind je dan minder lekker bij je geliefde!

  Ik heb nu wel een hele lichte van de Franse Aldi en die blijft prima. De laatste keer meerdere flesjes aangeschaft want hier verkopen ze die dan weer niet.

  1. Wat een werk is een parfum vinden dan eigenlijk. Je doet het op, en dan moet je eerst weer wachten hoe het reageert op je huid. Ik heb daar meestal het geduld niet voor. Ik spuit het in de winkel op mijn pols, en als het dan lekker is dan koop ik het.

   Fijn dat je een goede geur hebt gevonden bij de Franse Aldi! Ik wist niet dat de Aldi parfums verkocht.

 12. Het aller allerlekkerst ruiken vind ik eau de l'orange van Hermes. Omdat het nogal duur is heb ik dit parfum al een paar jaar niet meer gekocht. Lang geleden gebruikte ik ook Miss Dior of Chanel no.19. Ik ruik het verschil wel tussen duur of goedkoop parfum, maar Yves Rocher bv. heeft ook lekkere luchtjes. Al een paar jaar niks meer gekocht maar als ik weer eens bij de Etos kom ga ik ze proberen. Hou het meest van frisse of poederige geuren !

 13. Dure en ''goedkope'' parfum vind ik zelf ook helemaal niet te onderscheiden. Natuurlijk merk je soms het verschil wel als het gaat om ''hoe lang parfum blijft hangen''. Die parfum van de Etos lijkt me een heerlijke parfum! :-)

 14. Vaak blijven duurdere geuren beter ruiken na het opdoen, maar qua geur als je ze opspuit merk ik niet zoveel. Als ik parfum koop neig ik naar de duurdere omdat daar heel lekkere geuren bij zitten, die ik graag gebruik.

 15. Ja, ik ruik het verschil wel. Niet dat goedkope geurtjes per se niet lekker ruiken. Maar duurdere parfum heeft meer 'body', om het zo maar te zeggen, een soort van unieke handtekening die ik mis bij goedkopere geurtjes die eigenlijk heel veel hetzelfde ruiken.
  Ik heb een flesje goedkoop staan, een soort van bloesem en appelgeur. Het is dat het een kadootje was, maar ik draag het zelden. Zeg maar: nooit. ... ik ga het morgen weggooien, het staat al 13 jaar op de plank. Dat is te lang.

 16. Ik loop dan wel eens met een vriendin door de Douglas te snuiven, maar ben niet altijd snel genezen als ik dan zie dat wat ik lekker vind meteen weer 80 euro voor een klein flessen kost. Toing!!!!! Ik moet ook maar naar de Etos. En joh als jij dit een lekker parfum vindt dan is dat genieten toch? Cadeautje voor jezelf ;)

 17. Ik geloof dat het programma De keuringsdienst van waarde eens heeft uitgerekend wat die 'dure' geurtjes nu eigenlijk kosten. De werkelijke kosten van de vloeistof en het flesje waren maar een fractie van wat je er in de winkel voor moet neertellen. De hoge kosten voor marketing bepalen de vaak idioot hoge prijzen.

  Ik gebruik maar zelden een geurtje, reageer snel allergisch (niezen, hoofdpijn). Daarbij maakt het niet uit of het om een goedkoop of duur geurtje gaat.

  1. In sommige campagnes en marketing hebben ze ook echt halve speelfilms bijvoorbeeld met Nicole Kidman. Ik neem aan dat dit ook wordt doorberekend in de prijs van het geurtje.

 18. Wat een leuke post! Ik droeg vroeger iets heel lichts van Yves Rocher, maar was dat op een gegeven moment een beetje zat. En: ik ben inmiddels geen meisje meer, maar een middelbare mevrouw... Ben nu al jaren op zoek naar iets wat lekker is, niet te zwaar en zoet, ik houd van citrusachtig, en natuurlijk moet het niet te duur zijn. Ik ga wat van de tips hierboven opschrijven, en ermee op pad....

 19. Bij Etos zijn ze goed bezig met nieuwe lijnen. En inderdaad, met dat mooie retro logo.
  Mijn geurtjes koop ik vaak bij The Body Shop. Heel wat jaren heb ik White Musk gebruikt, nu gebruik ik er eentje uit de Voyage-lijn.

  Bij goedkope geurtjes heb ik vaak het idee dat ze wat minder lang blijven hangen. Ik vind het zo heerlijk als je een parfum hebt die je dagelijks gebruikt en echt bij je gaat horen. Dat je altijd zo'n vleugje om je heen hebt hangen. Maar ik heb zelf nog nooit een parfum gevonden die echt zo bij me past.

 20. Ik heb één keer zelf een parfum gekocht bij de Douglas met een belachelijke hoge korting :) verder heb een paar keer parfum gevraagd voor mijn verjaardag (maar dat zijn ook geen hele dure varianten)
  Geen idee eigenlijk of ik het verschil kan ruiken! Duur parfum kan ook heel vies zijn :D

 21. Wat een leuk flesje, ik houd ook van die retro/vintage verpakking :) Hoewel ik meestal merken koop, als het om parfum gaat, ben ik eigenlijk wel heel benieuwd naar dit parfum! De naam ook: Dreamy Garden. Klinkt lieflijk!

  -X- Max

 22. Ik hou wel van fris maar niet te zoet. Ik denk wel dat ik de hele goedkope eruit pik. Ik noem het vaak van die marktfarfum. Kan best lekker zijn hoor. Maar de toch wat duurdere ruik ik wel. Dat flesje ziet er inderdaad heel schattig uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.