Reacties

Welk parfum past bij mij? 7 stappenplan! — 32 reacties

 1. Als het goed is, is het ook een proces dat je niet vaak hoeft te doen. :) Veel vrouwen blijven toch jarenlang bij hetzelfde parfum hangen. En zeker bij duurdere parfum hoef je vaak maar heel weinig te gebruiken en doe je ook een stuk langer met een flesje :)

  • Dat is maar goed ook Daantje, want ik heb echt het gevoel dat je zo een week verder bent voor je echt goed een parfum hebt gekozen. En dan ben ik nog optimistisch ; )

 2. Ik heb 1 keer heel uitgebreid getest bij een speciaalzaak, echt even de tijd er voor genomen. Is best leuk, het is al weer wat jaartjes geleden en ze gaf me gemalen koffie om tussendoor aan te ruiken omdat je anders door de bomen het bos niet meer ruikt (!)

  • Die theorie van de gemalen koffie staat ook in het boek. Maar daar zeggen ze er bij dat je neus dan verzadigd raakt met de geur van koffie en dat je daarom het beste op je ongeparfumeerde huid kunt ruiken.

   Welk parfum is het toen geworden Catharina? En gebruik je die nu nog steeds?

 3. Na een aantal geuren te hebben geroken is het het beste om even aan koffiebonen te ruiken. De geur van koffiebonen neutraliseert het beste. Een goede parfumerie heeft altijd koffiebonen beschikbaar!

  • Daar zeg je me wat: apart eigenlijk dat er een schrijver en uitgeverij zijn die denken dat er behoefte is aan een heel boek over parfum!

 4. Leuke tips. Al is een papieren strookje handig omdat je niet hele dag rond loopt met een vieze geur. Toch probeer ik het liever uit op mijn huid dan op een stukje papier. Ik neem wel de tijd voor parfum.

 5. Pfoe, nee. Ik weet vaak wel wat de geurnoten zijn in een parfum voor ik het ruik. Ja, echt! Als het vervolgens ook zo ruikt als ik verwacht, dan hebben ze hun best gedaan en dan is het mijn geur. Dan zoek ik al niet eens meer verder. Ik ruik dus niet eerst, ik doe eerst onderzoek :P Daarom heb ik ook maar 2 parfums die ik echt lekker vind en ook echt gebruik. Nou ja, eentje dan.

 6. Handig boek, ik neem ook de tijd om een parfum te kiezen. Ik ben een beetje een twijfelaar op dat vlak. Zo moet een geur perfect bij mij passen. :) Ik gebruik de stappen helaas niet.

 7. Heel handig, over het algemeen weet ik heel goed wat ik lekker vind, maar toch klopt het dan soms niet als ik hem gekocht heb en zelf draag. Dan komt ineens een luchtje zo anders over en dan staat het jaren op de plank zonder gebruikt te worden.

 8. Mijn huid heeft een hoge zuurgraad, dus op de huid testen is heel belangrijk. Ik gebruik al 20 jaar Pleasures van Elizabeth Arden.
  En voor een avondje uit Allure van Chanel.
  Ik maak wel eens een uitstapje, houd erg van fris/citrus maar dan goedkoop, bv. Yves Rocher, kamperfoelie, chevrefeuille, heerlijk fris en licht luchtje.

 9. Bij mij heeft het geen enkel nut op papier te testen. Al vind ik het nog zo lekker op mijn huid woord bijna alles bitter.

  Al verschillende keren bij speciaalzaak geweest en ook zij kwamen niet met iets echt goed voor mij op de proppen en vonden me duidelijk een lastig iemand.

  Eigenlijk blijven heel zware orientaalse geuren bij mij wel goed, maar die zijn zo ongeschikt voor dagelijks. Ik gebruik dus vrijwel nooit iets.

  Over de Etos geuren heb ik al een paar keer gelezen en ga daar maar eens kijken of er wat bij is, bovendien zijn die niet duur.

 10. Ik ben helaas allergisch voor parfums... Zodra er een klein vleugje op mijn huid komt is het al mis. Een eczeem plekje erbij. Gaat wel vlug weer weg hoor maar duurt toch wel een paar dagen. Dus of de parfum op mijn kleding spuiten en dan heel voorzichtig. Of gewoon gèèn parfum! Nu vind ik het door de week, als ik nergens speciaal heen hoef niet erg hoor maar bij een visite of een feestje baal ik er wel eens van!

 11. Ik ben gek op lichte bloemengeuren, maar die zijn bij mijn huid zo verdwenen. Ik test altijd op mijn huid want zo kun je veel beter bepalen of de geur bij je past. Een jaar of wat geleden leek het me leuk om weer eens een geurtje te dragen. Ik heb astma en ik verdraag niet alle geuren. Op zeker moment had ik Maroussia gevonden. Beetje orientaals, bloemig en hij blijft bij mij wel hangen. Een geurtje dat bij me past. Helaas heb ik een zoon die ook gevoelige longen heeft en hij krijgt het benauwd van die geur. Dus helaas, geen geurtje voor mij.
  Laatst had je hier toch ook over geschreven? Isfahan van Yves Rocher is nog steeds mijn favoriet. Zo jammer dat dat niet meer te koop is.

 12. Bedankt voor je blogpost. Mijn allerlekkerste luchtje heb ik nog een opgezocht op Google en het is opnieuw uitgebracht. Al een paar jaar geleden en ik had het al lang opgegeven :-)
  De omschrijving die ik er aan geef: zeepachtig, poederig, licht en fris dekt de officiële niet. Zo persoonlijk is de beleving dus.

 13. Mijn favoriete geur is er helaas niet meer, Ivoire van Balmain. Is opnieuw uitgebracht maar ruikt helaas heel anders ... Ik kreeg ooit een minifelsje toen ik een jaar of 8 was en pas jaren later kocht ik mijn eerste grote fles.
  Ik hou ook van Innisfree, uit Ierland. Ooit daar gekocht (zeker 15 jaar geleden!) en nog steeds heerlijk!

 14. Ik hou van aparte geuren, die je niet zo vaak in een gewone parfumerie / drogist vindt. Serge Lutens bv. Daar vraag ik dan staaltjes van de geuren die ik graag wil testen (op basis van de omschrijving op parfunblogs bv, zoals kafkaesqueblog, en dan probeer ik die thuis. Ik vind het persoonlijk nodig een parfum verschillende keren uit te testen. Soms vind ik iets de eerste keer lekker ruiken maar verveelt het me na enkele keren.

  Na het testen beslis ik dan of en welk parfum ik koop.

 15. Ik hou van zepig, poederig, zoals L'air du Temps van Nina Ricci, maar ook van Groen, zoals O de L'ancome. Maar ik draag bijna nooit een geurtje. Bijna alles in de parfumerie vind ik hoofdpijnverwekkend, vooral de zg. watergeuren, die meestal in een blauw flesje zitten.

 16. Haha... Zo te lezen is mijn manier van parfum kiezen dus ook helemaal verkeerd! Ik vind het ontzettend leuk om verschillende testers uit te proberen in de parfumerie. Ik kan heel erg genieten van die lekkere geurtjes... Maar, net zoals jij, heb ik het geduld niet voor een tijdrovende procedure zoals hierboven wordt uitgelegd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>