Wasparfum Action ≠ wasverzachter. 1,79 voor een fles vs. wasparfum Rituals

action wasparfum

Ken jij Action wasparfum?

Ik kwam het tegen en vroeg me af:

Is wasparfum een soort wasverzachter?

Op de website van de Action staat er ook nog eens prijzend bij: 'klimaatneutraal product'.

Wat is wasparfum?

Een wasparfum is een parfum voor je was. Het wordt toegevoegd aan de wasmachine tijdens het laatste spoelprogramma of direct aan de was in de droger.

Een wasparfum is dus iets anders dan wasverzachter!

Wasparfum versus wasverzachter

Een wasverzachter heeft als belangrijkste doel je was zachter laten voelen. En vaak heeft wasverzachter een bepaalde geur, die je was lekker laat ruiken. Maar die geur verdwijnt meestal vrij snel.

Het enige doel van een wasparfum is om je was lekker te laten ruiken. De geur van dit parfum voor de was blijft dan ook veel langer hangen dan de geur van wasverzachter.

Wasparfum Action

Hieronder zie je de flessen.

De geur van honing:

wasparfum action

De geur van zomer:

action wasparfum

N.B. Je kunt wasparfum gebruiken in combinatie met een wasverzachter!

Hoe zit het dan met droogtrommeldoekjes?

Droger doekjes, zijn doekjes die je in de droger doet. Ze hebben 4 functies;

  • Antistatisch
  • Geur
  • Verzachten
  • Pluis en haren vangen

Wasparfum Action: iets voor jou?

Zelf zou ik niet zo gauw wasparfum gebruiken. Het lijkt mij namelijk dat je al snel een kakofonie van geuren krijgt! Tenzij je een geurloos wasmiddel gebruikt. Maar als je wasmiddel én wasverzachter én wasparfum gebruikt, dan lijkt me dat erg veel op geurgebied.

Wasparfum Rituals

Voor een luxere en duurdere versie kun je bij Rituals ook terecht voor een wasparfum. Bij Rituals hebben ze het wasparfum gecombineerd met een wasverzachter. Je krijgt daar in die zin twee voor de prijs van één.

wasparfum rituals

Het wasparfum van Rituals ruikt naar bloemen. Je doet gewoon wat in de lade van je wasmachine en daarna doe je de was zoals je gewend bent. Een verpakking wasparfum van Rituals kost 12,90 en is genoeg voor 30 wasbeurten.

Ik vind het een slimme actie van Rituals om een wasparfum te combineren met een wasverzachter. Want hoewel het wasparfum duurder is dan het wasparfum van de Action bespaar je op wasverzachter. Bovendien voorkom je dat je teveel geuren door elkaar krijgt.

Wasparfum Action: mijn conclusie

Volgens mij heb je alleen wasmiddel nodig. Wasverzachter, droger doekjes en wasparfum zijn leuk, maar niet nodig. En ik hang mijn was het liefst buiten, zodat het daarnaar gaat ruiken.

Tenzij de boeren aan het mesten zijn.

Lees ook mijn post over hoe het komt als je veel pluis in je wasdroger hebt en hoe je kunt bezuinigen op elektriciteit door een tennisbal in de droger te doen!

Leestip: Waspoeder bewaren

Wat vind jij van wasparfum?

Vergelijkbare berichten

12 reacties

  1. De toevoeging klimaat neutraal slaat naar mijn mening helemaal nergens op. Iets wat geproduceerd word in een fabriek, in een plastic fles zit en vervoerd moet worden is nooit klimaat neutraal al helemaal niet als het om een totaal overbodig product gaat.

  2. Ik heb er nog nooit eerder van gehoord en zal het zeker niet kopen. Ook wasverzachter gebruik ik niet, azijn in het ‘wasverzachterbakje’
    Ook geen vloeibare zeep of zeeppoeder maar Briters.

  3. Ik gebruik wél wasverzachter, maar geen wasparfum. Ik snap heel goed dat er mensen zijn die het fijn vinden om het te gebruiken, maar als ik voor mezelf spreek, vind ik het een beetje een overbodig product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.