7 originele cadeautips voor een kunstliefhebber

cadeautipsCadeautips zijn altijd welkom vind ik.

Want het is vaak best moeilijk om iets leuks te verzinnen om iemand cadeau te doen.

Veel mensen hebben ‘alles’ al, of ze hebben net Marie Kondo gelezen en zitten niet te wachten op nieuwe spullen.

Van Jaron kreeg ik onderstaand artikel met cadeautips voor kunstliefhebbers!

Cadeautips voor een kunstliefhebber: creatieve geschenken die de verbeelding prikkelen

Het perfecte cadeau vinden voor een kunstliefhebber kan een uitdaging zijn. Of het nu gaat om een vriend, familielid of geliefde, het is belangrijk om iets te kiezen dat de creativiteit en verbeelding van de ontvanger prikkelt.

In dit artikel delen we enkele inspirerende cadeautips die zeker in de smaak zullen vallen bij kunstliefhebbers.

1. Kunstboeken en -tijdschriften

Voor kunstliefhebbers is er niets beters dan nieuwe artistieke perspectieven ontdekken, en verschillende kunstvormen verkennen. Kunstboeken en -tijdschriften bieden een schat aan informatie en inspiratie. Kies voor een boek dat past bij de voorkeuren van de ontvanger, zoals een monografie van hun favoriete kunstenaar of een boek over een bepaalde kunststroming. Tijdschriften met artikelen en interviews over kunstenaars en exposities zijn ook een geweldige optie.

cadeautips

2. Kunstworkshops en -cursussen

Wat is er nu beter dan de kans krijgen om zelf kunst te maken? Kunstworkshops en -cursussen bieden kunstliefhebbers de mogelijkheid om hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen en nieuwe technieken te leren. Overweeg een cadeaubon voor een schilderworkshop, een beeldhouwcursus of een keramiekles. Dit zal de ontvanger niet alleen inspireren, maar hen ook de kans geven om nieuwe mensen te ontmoeten die dezelfde passie delen.

3. Kunstwerken en prints

Een kunstwerk is een cadeau dat een leven lang meegaat. Overweeg het kopen van een origineel kunstwerk van een lokale kunstenaar of een gelimiteerde oplage van een bekende kunstenaar. Als je budget beperkt is, zijn prints een betaalbaar alternatief. Prints van bekende werken of reproducties van kunstwerken kunnen een geweldige aanvulling zijn op de kunstcollectie van de ontvanger. Denk ook aan een weekkalender met mooie kunstprints, zoals een Bekking & Blitz weekkalender.

cadeautips kunstliefhebbers4. Museum- en galeriekaarten

Een van de belangrijkste cadeautips tegenwoordig, is ‘ervaringen’ cadeau doen. Voor kunstliefhebbers is er niets beters dan het verkennen van musea en galeries om nieuwe artistieke ervaringen op te doen.

Geef een cadeaubon voor een jaarlijkse museum- of galeriekaart.

Daarmee heeft de ontvanger onbeperkt toegang tot tentoonstellingen en evenementen. Dit cadeau biedt niet alleen eindeloze inspiratie, maar ook de mogelijkheid om nieuwe kunstwerken te ontdekken en te waarderen.

cadeautips kunstliefhebbers

5. Kunstbenodigdheden

Kunstenaars hebben altijd nieuwe materialen en gereedschappen nodig om hun creaties tot leven te brengen. Overweeg het kopen van kwalitatieve kunstbenodigdheden, zoals verf, penselen, tekenpotloden of een nieuw schetsboek. Het is belangrijk om te weten welke materialen de ontvanger al heeft en waar ze naar op zoek zijn om ervoor te zorgen dat je een nuttig en gewaardeerd cadeau geeft.

cadeautips

6. Abonnement op kunstplatformen

In dit digitale tijdperk zijn er verschillende online kunstplatformen die kunstliefhebbers de mogelijkheid bieden om kunstwerken te ontdekken en te verzamelen. Overweeg een abonnement op een online kunstplatform waar de ontvanger toegang krijgt tot een uitgebreide collectie kunstwerken, exclusieve exposities en de mogelijkheid om kunstwerken te kopen. Dit cadeau zal de ontvanger in staat stellen om nieuwe kunstenaars te ontdekken en hun collectie uit te breiden zonder hun huis te verlaten.

7. Originele kunstcadeaus

Er zijn ook originele kunstcadeaus van bekende kunstwerken of illustraties. Denk aan een agenda, opbergmap, planner, wenskaarten of notitieblok met een kunstafbeelding. Vaak zijn deze in samenwerking met een museum, wat het een origineel cadeau maakt. Kijk bijvoorbeeld op Bekkingblitz.nl voor deze kunstproducten. Daar vind je bijvoorbeeld deze koelkastmagneet:

cadeautips kunstliefhebbers

Nawoord over cadeautips

Bij de gedachte dat ik een kunstworkshop cadeau krijg kan ik huivering van afschuw niet onderdrukken. Maar zo’n mooie kalender of koelkastmagneet zou ik wel leuk vinden om te krijgen. Een museumjaarkaart vind ik ook één van de betere cadeautips. Ik vind dat net zoiets als een abonnement op een tijdschrift: het is een cadeautje dat je telkens opnieuw krijgt!

Leestip

Mijn review van het boek De kunstmeisjes

En cadeau 18 jaar zoon

Wat zijn jouw favoriete cadeautips?

Similar Posts

18 Comments

  1. Cadeautips zijn zeker weten altijd handig, want ik pieker me altijd suf als ik weer op een cadeautje uit moet. Die laatste tip vind ik een leuke. Ga ik onthouden!

  2. De laatste jaren geef ik nooit meer een werkelijk cadeau. Ik spreek altijd met de jarige/feestvierende af dat we samen een dag weg gaan. En dat is dan meteen wederzijds, dus ik geef aan haar/hem en zij/hij geeft aan mij een dag weg. En dat is duizenden malen leuker dan een tastbaar cadeau want je spreekt elkaar echt, hebt tijd en plezier met elkaar en maakt ongelooflijk mooie herinneringen die nog voor geen miljoen te koop zijn!!!! De rekening van eten, drinken en/of toegangsprijs delen we door 2 en we kunnen terugkijken op een fantastisch fijne dag!!! En zo’n dag weg kan van alles zijn, een strand- of boswandeling, een stadswandeling in een geboorteplaats, museumbezoek, een concert, de kermis, het is teveel om op te noemen.
    Alleen al de voorpret om een bestemming uit te zoeken is al giga leuk!!!!

  3. Wat een onwijs leuke en creatieve tips! Ik wist helemaal niet dat er online kunstplatformen zijn! Klinkt super interessant! Ik ga er eens naar op zoek. Dankjewel voor de tip!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.