Reacties

Zelf appelstroop maken — 18 reacties

 1. Zeker 2 maar soms ook wel 3 stuks fruit. Nou hoorde ik laatst dat als je de appel schilt of wast het maakt niet uit. Er wordt zoveel met gif gespoten dat het de hele appel doortrekt. Je zou nooit weer een appel willen eten als je het allemaal mag geloven.

 2. Vanaf de bloesem en het pitje wordt er al gespoten en ook dat zit in de appel. Niet alleen in of op de de schil. Van dat eraf wrijven wist ik weer niet :-)
  Ik koop mijn appels daarom tegenwoordig bij de natuurwinkel. Ik kom denk ik ook wel aan 3 stuks fruit. Mimenteel ben ik mijn voorraad besjes aan het opmaken van vorig jaar en tel dat gemakshalve maar mee voor 1 stuk fruit :-)

 3. Eigenlijk kun je dan alleen appels van eigen boom eten, en die zijn vast ook giftig door zure regen en zo… En straling van mobieltjes.

  Het lijkt het sprookje van Sneeuwwitje wel!

  De appel is weer in mijn achting gedaald.

 4. Doordeweeks kom ik dagelijks aan mijn 2 stuks fruit maar in het weekend eigenlijk niet. Dan slapen wij uit of zijn vaak weg en komt het er gewoon niet van.

  Mijn man eet helemaal geen fruit, en onze zoon krijgt fruit mee naar school en eet soms s middags nog fruit. Bij hem wisselt het dus tussen 1 a 2 stuks per dag.

  Fijn Paasweekend!

  Groetjes Isabelle

 5. Ik hoorde pas van iemand dat een appel eten als je hooikoorts hebt, heel gevaarlijk kan zijn...wat kun je dan nog eten? Het ene is goed voor dit, maar slecht voor dat...

  In het fruitseizoen komen we makkelijk aan 2 stuks of meer per dag, nu even wat minder, denk ik.

  Fijn weekend, Jolanda

 6. Ik kom zeker wel aan mijn 2 stuks fruit per dag, sinds een paar weken loop ik bij een dietiste, omdat mijn suiker iets te hoog aan het worden is en ik daarom een paar kilootjes (minimaal wil ik 10 kilo kwijt ) af moet vallen....
  Ik at vaak wel 5 stuks fruit op een dag en MAG er nu nog maar 2, ik ben ondertussen al wel 6 a 7 kilo kwijt en wil er eigenlijk nog 9 kwijt, gaat me lukken want het gaat prima tot nu toe.

  Ik spoel mijn appel trouwens gewoon onder de kraan af.

  groetjes Anita

 7. Wat betreft vitamines hoor je over de appel verschillende dingen, kennelijk zijn ze het daar nog niet over eens. Wel kan ik zeggen dat er in Appel zuur zit dus spoel je tanden na het eten. Wil je echt een vitaminestoot? dan is de kaktusvijg het beste.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder