Reacties

Cadeau voor een 18-jarige jongen — 37 reacties

 1. Gefeliciteerd met je zoon! Die sleutelhanger is mooi zeg, vooral de gedachte erachter. Mijn kinderen zijn nog klein, maar ik zie mezelf ook zoiets voor ze kopen, ooit.
  Ik weet eigenlijk niet meer wat ik voor mijn 18e verjaardag kreeg. Wél voor mijn 21e. Toen hebben mijn ouders een gouden ring voor me laten maken, met mijn 1e melktandje erin. Hij is gelijk aan de ring die mijn moeder van haar ouders kreeg toen ze 21 werd. Mijn 4 jaar oudere zus heeft er ook 1 met haar tandje. Het is denk ik het mooiste cadeau dat ik ooit heb gekregen, en ik draag het elke dag.

 2. Gefeliciteerd met je zoon!

  Ik kreeg op mijn 18e verjaardag van mijn man een prachtige bos rode rozen.
  We waren toen nog niet getrouwd, maar hadden al wel plannen. Ik denk dat ik van mijn ouders spullen voor onze uitzet heb gekregen.

  • Ik ken de Christoffel van mijn ouders. Veel katholieke mensen hadden die in de auto en misschien is dit nog steeds een gebruik.

 3. Ik kreeg niks bijzonders voor mijn verjaardag, maar hij werd wel wat uitgebreider gevierd dan anders met een koud buffet door mijn vader zelf gemaakt. Lekker... En ik kreeg ook genoeg van mijn ouders dus echt nodig was het niet.
  Toen ik zeven was kreeg ik van mijn opa en oma een horloge en die heb ik nog steeds, in een doosje. Dat was bij hun vaste prik, als je kunt klok lezen kreeg je van hun een horloge de eerstvolgende verjaardag.

 4. Gefeliciteerd met je zoon, hij heeft een mooi cadeau gekregen, wat ie denk ik metde jaren meer en meer zal gaan waarderen.
  Mijn oudste dochter heeft een mooie ring gekregen toen ze 18 jaar werd. En wat ik gekregen heb zou ik echt niet meer weten.

  • Dat is inderdaad ook mijn gedachte Adrienne: dat hij het met de jaren meer en meer zal gaan waarderen!

   Een mooie ring vind ik ook een prachtig cadeau voor een 18-jarige.

 5. Mijn kinderen kregen toen ze uit huis gingen een kookboek mee, met de recepten die ze thuis zelf al eens gemaakt hadden en de foto's erbij. Voor hun achttiende deed ik niets speciaals.

  Groet,Greet

 6. Wat ik kreeg kan ik me niet herinneren, wel dat mijn moeder me op werk belde en vertelde dat er 18 rozen waren bezorgd van mijn vriendje, iets wat ik totaal niet had verwacht, kon hem meteen bedanken (verder niets) want we zaten naast elkaar, we werkten samen.

 7. Onze kinderen kregen een startbedrag voor rijles kado, dus een aanzienlijk groter bedrag dan bij normale verjaardagen. Wat ik zelf kreeg, kan ik me echt niet meer herinneren.

 8. Toen ik 18 jaar werd kreeg ik van mijn ouders NLG 1000 voor rijles. Dat kwam toen neer op 20 rijlessen. Niet genoeg voor mijn rijbewijs maar een mooie bijdrage. Voor mijn 21e verjaardag kreeg ik een gouden ring met een diamantje erop. Die kon je steeds inruilen voor een grotere. Je kreeg dan het aankoopbedrag terug. Dat heb ik een aantal keer gedaan.

 9. Gefeliciteerd met je 18 jarige zoon. Erg mooi cadeau. Voor mij heeft het een speciale betekenis. Christoffel is de beschermheilige van Roermond waar wij geboren zijn. We wonen nu weliswaar in een dorp er vlakbij maar toch. Mijn man vond een naam toen wij een naam moesten kiezen voor onze zoon heel speciaal, en ik helemaal omdat het mijn stad is. Christoph. Zo heet hij. Dus die Christoffel ontvangt hij van mij zodra hij zijn rijbewijs heeft.

 10. niet ieders smaak, maar mijn dochter wilde heel graag een tattoo, nu wilde ze dat al veel eerder namelijk op haar 17 e ,maar ik gaf haar de keus of je betaalt hem zelf of je krijgt hem van mij kado op je 18e verjaardag, maar alleen als je na een jaar nog steeds dezelfde tattoo wilt en ja na een jaar wilde zij nog steeds dezelfde tattoo en dus kreeg ze hem van mij. misschien niet een kado dat iedere ouder aan zijn of haar kind wil geven, maar aan de andere kant wel iets wat zij haar hele leen bij zich zal dragen en dus een blijvende herrinnering aan mij.

 11. Gefeliciteerd met je zoon!! En mooi die sleutelhanger. Ik kreeg toen ik ongeveer dezelfde leeftijd had een hangertje van Christoffel van mijn oma. Zit nog steeds in mijn portemonnee en gaat overal mee naartoe ;-)

 12. Op mijn 18e verjaardag had ik voldaan aan de afspraak met mijn ouders (traditie in de familie) dat ik als ik tot mijn 18e verjaardag niet zou roken een zegelring met het familiewapen zou krijgen. Deze kreeg ik dan ook en die draag ik sindsdien elke dag. Voor mij was dat echt een heel speciaal moment.

  • Dat is niet nodig, je kunt bij mijn weten een wapen laten registeren als je dat wil. Die van onze familie is wel al wat ouder. Komt uit de tijd rond 1400 toen de familie vanuit het zuiden van Duitsland naar Nederland kwam. Althans tot op dat punt heeft mijn oom het uit kunnen zoeken (hij was ook nieuwsgierig) Het vermoeden is wel dat het misschien met (de nogal talrijke) adel uit zuid-Duitsland te linken is, maar helemaal zeker is dat ook weer niet. Niemand in de familie geeft er in ieder geval behoefte aan om het precies te weten. En feitelijk, wat maakt het ook eigenlijk uit? Wat overigens wel zeker is, is dat het wapen legaal is (dat vind ik ook wel fijn om te weten). Er zijn namelijk ook familie's die een wapen voeren waarbij in de registratie een zwarte balk over het wapen is geplaatst, dat geeft aan dat die familie eigenlijk geen aanspraak kan maken op het wapen. Het dan toch dragen mag feitelijk niet, maar wie controleerd dat? Volgens mij niemand.

 13. Nog van harte gefeliciteerd!! Ik kan me eigenlijk niet meer herinneren of ik een speciaal cadeau kreeg toen ik 18 was, dus ik ben geneigd te denken van niet. Maar mijn geheugen laat me ook wel eens in de steek... Overigens mocht ik toen wél eindelijk aan de spaarrekening komen die mijn ouders voor me hadden opgezet en waar zij en ik zelf ook wel op spaarden. Daardoor kon ik vast een vliegende start maken met mijn rijbewijs.

 14. Zo'n Christoffel had ik ook altijd aan mijn fietssleutelbosje - ooit gekocht na een fietstocht naar Maastricht. Ik ben hem nu kwijt, dus ik moet maar weer eens die kant op fietsen (km of 200?).. .

 15. Nog van harte gefeliciteerd jullie allemaal!
  Wat een geweldig cadeau!
  Toen ik 18 werd, kreeg ik een indiase zilveren ketting.
  En mijn vriendje, nu de man, zette op teletext pagina 726, waarop je de positie van Nederlandse schepen kon zien achter 'zijn' schip: 18 gr. Noord v. Lindje (zo noemen mensen me soms) Ik was daar zo blij mee!

 16. Ik kreeg van mijn opa en oma (die gelukkig heel oud zijn geworden!) bij mijn communie een vulpen. Die heb ik zó ontzettend lang gebruikt! Toen ik ging studeren, moest ik natuurlijk heel veel schrijven en dan is een vulpen veel handiger dan een balpen (daar druk ik onbewust heel hard op, en je krijgt van die eeltknobbels). Omdat ik altijd met vulpen ben blijven schrijven heb ik voor mijn 45e verjaardag aan iedereen geld gevraagd en een (hele mooie!) vulpen gekocht! Ik schrijf ermee en dan denk ik altijd aan iedereen van wie ik hem gekregen heb.

  Van mijn moeder heb ik (toen ze overleden was) uit haar auto de Christoffelpenning meegenomen, die ook weer van háár moeder was geweest! Inmiddels heb ik er drie, omdat mensen weten dat ik dat zo'n mooi verhaal vind.

  Mijn kinderen hebben niet echt "bijzondere" kado's gehad vrees ik. Maar je hoeft geen speciaal moment in je leven te hebben om een speciaal kado te geven, toch? Mijn dochter houdt helemaal niet van sieraden, dus die wil niks om of aan. Behalve dat houten horloge dan!
  Zelf heb ik geloof ik een etentje thuis gehad toen ik 18 werd.

  Verder is heel bijzonder

 17. Wat een leuke en goede ideeën. Ook van dat tshirt. Maar ik ben duidelijk niet creatief genoeg want wat is de betekenis van de cijfers op het tshirt? :O

 18.  Best Answer127.0.0.1 is the standard IP address used for a loopback network connection.This means that if you try to connect to 127.0.0.1, you are immediately looped back to your own machine. So... it means "there's no place like home"

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder