Wij emigreren: SBS6′ antwoord op Ik vertrek!

wij gaan emigreren

Ik kijk graag naar het programma Ik Vertrek, maar op een gegeven moment had ik echt alles gezien. Toen kwam ik Wij emigreren van SBS6 tegen!

En dat is ook best leuk!

Wij emigreren van SBS6

Net als in de serie Ik Vertrek worden in Wij emigreren Nederlanders gevolgd die gaan emigreren. Je ziet de voorbereidingen, het afscheid en de strubbelingen in het nieuwe land. De officiële omschrijving van het programma is:

‘In Wij Emigreren volgen we Nederlandse gezinnen die een onderneming starten in het buitenland. Van de voorbereidingen in Nederland, tot emotionele afscheid en de eerste stappen in het nieuwe land.’

Ik kan er niks aan doen: ik vind deze omschrijving erg lijken op de eerste woorden waarmee Ik Vertrek afleveringen beginnen. Televizier kopte zelfs: ‘SBS6 maakt kopie van Ik Vertrek!’

Maar let op: SBS6 is daar boos over!

SBS6: ‘Wij emigreren is géén kopie van Ik Vertrek!’

Bij SBS6 vinden ze het niet terecht dat Wij emigreren een kopie van Ik Vertrek wordt genoemd. Op superguide.nl worden ze als volgt geciteerd:

‘Je zou kunnen zeggen dat het programma in dezelfde categorie valt. Maar Wij Emigreren heeft andere emigranten in de hoofdrol en wijkt qua vormgeving, muziek en verschillende stijlelementen af van Ik Vertrek.’

Tsja… Ik heb nog eens extra goed opgelet, maar ik vind beide programma’s toch wel erg veel op elkaar lijken. En als Ik Vertrek liefhebber vind ik dat juist een pluspunt.

Trailer Wij emigreren

Hieronder de zeer korte trailer van Wij emigreren van SBS6. De muziek vind ik inderdaad wel een stuk dramatischer dan van Ik Vertrek, maar de beelden in de trailer zouden ook zo uit Ik Vertrek kunnen komen…

Tempo van Wij emigreren iets hoger

Hoogstens zou ik kunnen zeggen dat het tempo misschien ietsje hoger ligt in Wij emigreren vergeleken met Ik Vertrek. Zo praat de voice-over bijvoorbeeld sneller dan die in Ik Vertrek. Maar dat vind ik dan juist een minpunt. Het is juist het superrustige dat Ik Vertrek zo leuk maakt.

Conclusie

Als je houdt van Ik Vertrek, dan vind je Wij emigreren vast ook erg leuk! Ik heb tenminste met veel plezier gekeken.

Praktische informatie

Het fijne is dat je zowel Ik Vertrek als Wij emigreren gewoon lekker gratis kunt kijken. Ik ga daarvoor altijd naar tvblik, en zoek dan Wij emigreren. En voila! De rest wijst zich vanzelf. Zo kijk ik ook altijd naar Chateau Meiland.

In totaal zijn er 6 afleveringen van Wij emigreren. Een aflevering duurt 40 minuten. Een aflevering van Ik Vertrek duurt 45 minuten! Toch nog een verschil ; )

Kijktips en leestips

Wat vind jij van programma’s als Ik Vertrek?

Similar Posts

9 Comments

  1. Ik ben ook een fan van Ik vertrek. Zou dus Wij emigreren zeker ook kunnen smaken. Helaas kan ik dit niet bekijken vanuit het buitenland.

  2. Je brengt mij op een idee. Misschien eens een kijkje nemen bij dit programma. Het is toch niet erg als het op elkaar lijkt? Qua genre.

  3. Ik keek in het begin graag naar Ik vertrek. Maar, zoals met alles op tv, was ik er snel op uitgekeken. Het komt toch altijd op hetzelfde neer dus kijk ik het niet meer. Wij emigreren zal ik dus ook niet snel kijken. Wat ik altijd wel deed, toen ik nog Ik vertrek keek: op Twitter de tweets over de aflevering volgen. Dat was vaak wel heel erg grappig!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.