Kan een relaxfauteuil een bank vervangen?

relax fauiteuil

Toen haar katten haar bankstel grondig geruïneerd hadden door hun nagels eraan te scherpen, koos mijn jongste zusje ter vervanging voor twee relax fauteuils in plaats van een nieuw bankstel. Eentje voor haar, en eentje voor haar man.

Oh, yes! Oh yeah… That’s the stuff!

Bij relax fauteuils moet ik altijd denken aan de stoelen van Joey en Chandler in de serie Friends. In onderstaand fragment nemen ze voor het eerst plaats in hun relax fauteuils en ze kreunen zowat van genot. Kijk maar:

Ik vind Chandler en Joey beslist een goede reclame voor relaxfauteuils : )

Wat is een relaxfauteuil precies?

Een relaxfauteuil is een wat grotere stoel die compleet gericht is op comfort. Relaxfauteuils hebben vaak eigenschappen als:

 • Je kunt er bijna in wegkruipen.
 • Ze hebben doorgaans een ingebouwde, verstelbare voetensteun.
 • Ze hebben meerdere standen. Je kunt er rechtop in zitten, een beetje achterover, of je klapt hem helemaal achteruit en dan kun je liggen. Zie ook de video van Joey en Chandler!
 • Ze zijn vaak draaibaar. Dus als je de rest van het gezin even zat bent, draai je ze gewoon met stoel en al de rug toe.
 • Sommige zijn elektrisch verstelbaar.
 • Je kunt er makkelijker onder schoonmaken.

Het voordeel van een relaxfauteuil ten opzichte van een bank

Het grootste voordeel van een relaxstoel ten opzichte van een bank is dat hij veel minder ruimte in neemt, terwijl hij wel net zo heerlijk ligt. Dus als je vrij klein behuisd bent, kan een relax fauteuil een goed alternatief zijn voor een bank. Een ander voordeel vind ik dat je een relax fauteuil makkelijker verplaatst. Als je de indeling van je woonkamer wilt veranderen is dat makkelijker gedaan met een fauteuil dan met een bank.

Zijn relaxfauteuils niet lelijk?

De reputatie van relaxfauteuils is wisselend. Hoewel niemand hun comfort zal ontkennen, is voor veel mensen het uiterlijk van zo’n fauteuil een struikelblok. Maar er zijn tegenwoordig zoveel verschillende modellen, dat een relaxfauteuil echt wel leuk kan staan. Het is gewoon een kwestie van even rondkijken een model kiezen met een bekleding die bij je past. Laten we voor de aardigheid eens een paar relaxfauteuils bekijken! Moet je deze Relaxfateuil van haco.nu bijvoorbeeld eens zien:

 

relaxstoel

Volgens mij ontspan je vanzelf als je daarin ligt. Het enige nadeel vind ik dat hij me een beetje aan een tandartsstoel doet denken.

Onderstaand model beantwoord wat mij betreft aan het stereotype beeld van een relaxstoel, en vind ik niet zo mooi:

relaxfauteuil

Deze zou ik liever niet in mijn huis hebben.

Mijn conclusie over relaxfauteuils

Relaxfauteuils zijn een handige, ruimtebesparende manier om toch heerlijk te kunnen zitten en liggen als je thuis bent. Laat je niet afschrikken door vooroordelen en stereotype ideeën over relaxfauteuils. Er zijn zoveel modellen dat er echt leuke tussen zitten. Een relaxfauteuil kan dus in principe een bank vervangen. Bij dit type stoel is het handig als je ze ter plekke uitprobeert.

N.B. De stoelen van Joey en Chandler waren van het merk Barcalounger.

Praktische informatie over relaxfauteuils

De prijzen van relaxfauteuils lopen uiteen van zo’n 199,- tot wel 2000,-.

Leestips

Wat heb jij in je woonkamer staan om op te relaxen?

Similar Posts

43 Comments

 1. ik vind relaxfauteuils eerlijk gezegd veel te log, en zeker geen vervanging van een bank, hooguit van een gewone stoel. Op een bank kun je gestrekt liggen, dat lijkt me bij een dergelijke stoel geen goed idee, of je hebt een halve hernia.

  1. Dan kijkt u echt bij de verkeerde stoelen.
   De designstoelen zijn helemaal niet log en als het moet zou ik er in kunnen slapen.
   Mijn man overkomt dat geregeld ;)

 2. Wij hebben een nieuwe bank besteld maar wel gekeken ook of we er een bij wilden doen. Uiteindelijk niet gedaan. Een bank met chaise lonque vinden we toch net iets gezelliger staan!

 3. Net zoals Esther hebben wij ook gekozen voor een bank met een chaise longue. We vonden dat met de kinderen net iets praktischer om gezellig samen te zetten.

 4. Als je ouder wordt is goed zitten steeds belangrijker. Ik had eerst een 2 en 3-zitsbank en heb de 3-zits weggedaan en fauteiul en voetenbakje genomen. Zo zit ik veel beter.
  Van het merk Farstrup zijn ze niet log, wel duur maar MP is altijd de oplossing

 5. Ik vind een relaxfauteuil niet echt een vervanging voor een bank… Maar dit komt vooral omdat mijn partner een drukke job heeft, daardoor zie ik hem zeer weinig en als ik hem dan zie vinden we het heerlijk om samen gezellige met een dekentje op de bank te zitten… Maar ik vind het wel erg leuk als extra stuk. :)

 6. Volgens mij heeft de relaxfauteuil nog een beetje een oudbollig image en sommige fauteuil zien er ook echt niet uit. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig ook een paar mooie relaxfauteuils verkrijgbaar. Maar voor nu houd ik het nog wel even op een bankstel ;)

 7. Wij hebben geen ruimte in de woning voor een relaxfauteuil. Nu hebben we een grote hoekbank met chaise lounge.

 8. Ik vind dat een relaxfauteuil hartstikke leuk in huis kan staan, maar de bank zal ‘ie hier nooit vervangen. Vind met z’n tweeën op de bank zitten toch een stuk gezelliger dan naast elkaar opgesteld op je eigen stoel.

 9. Lastig voor visite, twee stoelen! Maar een bank én een lekkere stoel is toch de ideale oplossing? Of de garage/zolder/whatever ombouwen tot tv/gameroom met die lekkere stoelen!

 10. Moest ik ooit een grotere living hebben, dan zou ik zeker zo eentje kopen. Net zoals jij doet dit mij denken aan friends. Die stoelen zijn zo leuk. Ik heb een lounge zetel. Dat is een zetel met aan de ene kant een heel breed stukje. Ideaal om te loungen.

 11. Heerlijk zo’n relax fauteuil, maar geen vervanging van een bank wat mij betreft. Ik zou deze eerder als stoel wegzetten. Een bank is veel gezelliger om lekker knus met zijn tweetjes op te zitten en ook veel makkelijker om met zijn allen op te zitten dan een kamer vol relax fauteuil ;)

 12. Juist de combinatie tussen een bank en een relaxfauteuil vind ik erg leuk! Zelf hebben we (nog) geen relaxfauteuil, maar 2 banken (een tweezitter en een 2,5 zits), ruimte voor een extra meubelstuk is er op dit moment niet. Maar… we spelen wel met de gedachte om daar binnen een paar jaar verandering in te brengen zodra deze banken niet meer zo mooi zijn.

 13. Haha leuk dat filmpje. Ik vind zulke fauteuils wel een toffe aanvulling op een bank maar zou het niet in plaats van doen – maar dat is natuurlijk heel persoonlijk, dat komt doordat wij met zijn 4en zijn en een kleine woning hebben dus dan is een ruime bank handiger.

 14. Zo’n stoel lijkt me absoluut lekker relax zitten en neemt inderdaad minder ruimte in dan een bank, maar toch zou ik ook altijd een bank erbij willen hebben. Gewoon omdat je daar echt lekker op kunt liggen en hangen.

 15. Tegenwoordig zijn er heel veel gave en hippe fauteuils op de markt. Mijn vriend vind die helaas niet mooi dus wij gaan gewoon voor een bank en ‘normale’ stoelen.

 16. Lijkt me heerlijke een relaxstoel! Ik heb nu een rookstoel, maar die zit niet zo comfortabel… Één waar je heerlijk in kan relaxen lijkt me zo fijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.