Blauwe envelop in de brievenbus: maar liefst 3x!

De blauwe envelopMaar liefst 4 blauwe enveloppen van de Belastingdienst vond ik in mijn brievenbus. Drie voor mij, één voor mijn man. Ik maak die blauwe enveloppe altijd een beetje huiverig open, want meestal betekent het dat ik geld van mijn spaarrekening af moet halen. En inderdaad! Ik moet flink aan de bak.

Blauwe envelop van de Belastingdienst

De volgende bedragen moet ik overmaken:

  • Inkomstenbelasting
  • Inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringwet
  • Voorlopige aanslag

Het moet allemaal uiterlijk 12 maart zijn overgemaakt, maar ik ga het nu meteen doen. Dan ben ik er tenminste vanaf.

Blauwe envelop of digitale post?

De overheid wilde de blauwe envelop afschaffen. Maar na groot protest wordt de afschaffing uitgesmeerd over een periode van 5 tot 7 jaar. Wil je de blauwe envelop blijven ontvangen, dan kun je bellen met de Helpdesk Digitale Post (0800 – 235 83 52) om deze mogelijkheid te bespreken.

N.B. Je kunt op mijnoverheid.nl instellen van wie je post digitaal wilt ontvangen, maar De Belastingdienst kun je niet beïnvloeden helaas. Kijk maar:

Screen Shot 2019 01 30 at 12.57.18

Een grijs vinkje: je kunt er niets op klikken of iets aanpassen.

Ook al word ik niet blij van de blauwe enveloppes, toch wil ik ze graag houden als je begrijpt wat ik bedoel. Net zoals ik een papieren agenda nodig heb, vind ik een papieren brief van de Belastingdienst prettiger.

Wat vind jij van de blauwe enveloppe?

18 Comments

  1. liesbet
  2. Ilona

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh