Reacties

Blauwe envelop in de brievenbus: maar liefst 3x! — 18 reacties

 1. Hoi Nicole,

  wat leuk, dat je even op mijn blog langskwam.
  En nu kom ik even bij jou buurten.
  De blauwe envelop!!
  Inderdaad... sidderdesidder... maar ik heb 'm het liefste gewoon in de bus.
  Ben sowieso meer van het papier. Alles digitaal vind ik soms nogal onoverzichtelijk.
  Vooral de agenda. Een beetje lekker bladeren is er niet meer bij...

  Groetjes!
  Marlou

  • Ik geloof dat ik ze inderdaad ook digitaal heb gekregen, maar ik vergeet altijd om daar ook te kijken. Dus het is maar goed dat ik ook een papieren versie krijg.

 2. Hier nog een fan van de blaue enveloppe , papierenagenda en voorál papieren geld( hoe meer hoe liever natuurlijk) Het is maar makkelijk om van iedere burger te eisen dat men over voldoende digitale vaardigheden én een goedwerkende computer beschikt. Bovendien is het allemaal niet zo veilig als men wil doen voorkomen, juist omdat we niet allemaal even goed thuis op een computer. En dan heb ik het nog niets eens over stroringen.......Maar ja, ik stam dan ook al uit het jaar kruikje;-)

 3. Wij hebben, tot nu toe, in belgie de keuze om de belastingsaangifte digitaal in te dienen of via het klassieke formulier. Ik verkies nog steeds de papieren aangifte omdat ik die zelfstandig kan doen. Voor de digitale aangifte ben ik veel te onzeker omdat ik te weinig pc kennis heb. Trouwens, als we nu één keer de aangifte digitaal indienen dan wordt er de volgende jaren geen papieren aangifteformulier meer opgestuurd maar moet het digitaal. Mijn man kent nog minder van internet of ik dus als er met mij iets gebeurt en hij er alleen voor komt te staan, moet hij zeker hulp vragen aan de kinderen. Hoe minder hulp we moeten vragen, hoe liever..... Ik heb ook niet graag dat bedrijven digitale facturen opsturen maar krijg die nog steeds liever op papier. Tja, ik ben van de oude stempel....

 4. Nou prima hoor die blauwe enveloppe. Belachelijk dat iedereen maar gedwongen wordt alles digitaal te doen. Mijn moeder van 82 heeft geen computer en kijkt derhalve nooit in haar berichtenbox. Zelf ben ik ook altijd bang dat ik iets "mis" . Ik vind dat de mogelijkheid moet blijven bestaan om brieven van overheidsinstanties en gemeenten gewoon via de post te ontvangen.

 5. Die brieven komen altijd met meervoud he! Ik denk dat de real deal, de blauwe brieven dus, echt meer ‘paniek’ veroorzaakt en je dus het meer serieus neemt dan als je het via de mail krijgt.

 6. Ik word juist altijd heel blij van de blauwe belastingenvelop :-). Omdat wij altijd geld terug krijgen. Fijn dat je genoeg op je spaarrekening hebt om het in 1 x te kunnen betalen.
  Grappig dat er zoveel protest is gekomen op het verdwijnen van de blauwe envelop. Het is immers de envelop waar het meest over gemopperd wordt.

 7. Ik krijg altijd kriebels van die blauwe envelop op mijn mat. Wat moet ik nu weer doen / ben ik vergeten / moet ik betalen? Maar eerlijk is eerlijk, ik denk dat het minder makkelijk over het hoofd te zien is dan een mailtje...

 8. wij krijgen ze volgens mij niet meer, alles staat in inbox tegenwoordig. Ik weet wel dat het altijd even een rilling veroorzaakt, want je weet dat je weer moet gaan betalen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder