Hoe repareer je een oude oorfauteuil?

Zo’n tien jaar geleden kocht ik bij de kringloop deze fauteuil met oren. Het is een heerlijke stoel om in te zitten met een boek en een kop thee, en de kinderen kruipen er graag in weg.

Maar nu zit er een grote scheur in het zitkussen, en de katten mogen die scheur graag nog groter maken. Is er hier misschien iemand met een goede tip om die scheur te verhelpen?

Bijvoorbeeld met zo’n applicatie, zoals mijn moeder vroeger op mijn kapotte broeken naaide. Bij de Xenos zag ik strijkapplicaties, maar ik vermoed dat die op (nep?)leer niet blijven zitten. Plan B is met naald en draad de scheur dichtnaaien, maar echt heel mooi zal dat wel niet worden.

Kortom: tips zijn zeer welkom, want ik vind het een heerlijke stoel, en wil hem niet kwijt. 

 

Similar Posts

8 Comments

  1. Wij hebben een leren fauteuil en deze heeft geen scheur, maar wandelend bij een tuincentrum zag ik een een tafelloper van nepbont liggen en ik vond het gelijk een leuk idee om deze in de stoel te leggen. Naai de scheur evt. dicht en niemand ziet er meer iets van.

  2. De scheur toenaaien zal volgens mij maar een ‘lapmiddel’ zijn en na een paar keer in de zetel zitten, zal de toegenaaide scheur opnieuw scheuren en dan zit je nog eens met al de gaatjes die je gemaakt hebt bij het toenaaien. Op de naad van een toegenaaide scheur in de zitting van een zetel zit veel teveel tractie dus zal die zeker weer openscheuren. Wij hebben lederen zetels waar (na 30 jaar intensief gebruik) scheuren inzitten en ik bedek de zittingen van al de zetels met dezelfde stof (onze oude gordijnen van 30 jaar oud) Niemand die de scheuren nog ziet zitten….Wij hebben nu wel ‘t voordeel dat ik de zittingkussens allemaal uit de zetel kan halen maar misschien blijft een bedekking niet goed liggen als je een zetel met vaste kussens hebt die niet kunnen verwijderd worden.(ik kan mijn gordijn goed rond de kussens draaien zodat het goed blijft liggen als er iemand in de zetel zit)

  3. Hoeps ,Daar komt inderdaad veel spanning op te staan.Er is een steek,soort festonsteek naar twee kanten ,waar je zeilen ,waar ook spaning op komt,mee repareerd.Misschien in het world wide web te vinden.En anders een thuiswerkster gelukkig maken met een klusje.

  4. Je moet zijn bij http://www.schapenvel.nl of http://www.dierenvel.nl voor een mooie vacht! Een schapenvel glijdt vast weg maar een rendier of koeienhuid is een goed idee. Ik heb inmiddels drie vachten van Edith gekocht en nergens heb je zo’n goeie service en kwalieteit. Edith denkt graag met je mee en kan ik je echt aan bevelen.

    Groetjes Marieke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.