Reacties

Kleine gaatjes in kleding repareren in 2 stappen — 24 reacties

 1. Bij P.W. Hoofs komen er verzendkosten bij en dat maakt het zo'n beetje net zo duur als bij Bol waar geen verzendkosten bij zitten. Dit is verder wel een handige tool.

 2. Die kleine gaatjes vind ik zó irritant! Deze oplossing had ik nog nooit van gehoord, maar ik vind het een fijne oplossing. En inderdaad, je ziet nog wel de 'gaatjes', maar ik vind het absoluut niet storend!

 3. Goeie tip! Ik heb shirtjes met gaatjes op de plek waar ik tegen het aanrecht leun bij de afwas. Zo kwam ik erachter dat er een stukje van mijn kunststof aanrecht was afgebroken zodat het scherpe randjes had. Aanrecht gerepareerd met tape. Nu de gaatjes nog! :)

 4. Niet iedere blogger verdraagt een eerlijk antwoord, heb ik gemerkt. Maar jou vertrouw ik wel, dus: Ik vind het resultaat lelijk. Nu vallen de gaatjes meer op dan zonder die reparatiedoek. Kleine gaatjes repareer je het beste als ze echt nog heel klein zijn. In tricot kun je dan - net als bij een gebreide trui - steken ophalen en met een enkel steekje vastzetten.

  Jaren geleden verkocht de Hema dat soort reparatiedoek. Ik gebruikte de witte opstrijkbare doek om oude geborduurde tafelkleden te repareren. Dat lukte nog wel, als ik een wat groter stuk doek aan de achterkant opstreek. In de was bleef het maar matig vastzitten op den duur.

  Maar bijvoorbeeld voor een reparatie aan een spijkerbroek stikte ik het na het opstrijken ook nog vast met de naaimachine. Dat was zichtbaar maar vond ik niet storend. Tegenwoordig gebruik ik een goed gelijkende stof, liefst precies dezelfde en ook even vaak gewassen, als dat wat de reparatie nodig heeft. Dat strijk ik vast met dubbelzijdig zoomband. Maar soms moet je gewoon je rok vervangen.

  • Dankjewel voor je eerlijke feedback Vlierbloesem. Ik ben het met je eens. Je ziet de gaten nog steeds heel goed, maar nu is mijn ondergoed tenminste niet meer zichtbaar. Ik had er denk ik inderdaad sneller bij moeten zijn met repareren. Nu zijn de gaatjes al wat groter.

   De rok vervangen wil ik wel, maar het is zo'n enorm fijne rok! Ik kan hem gewoon niet missen...

  • Waarschijnlijk maak je zelf nooit kleding, anders had je het allang gedaan. Maar dit model is erg makkelijk te maken. Heb je daar wel eens aan gedacht?

 5. Je schaamte is weer bedekt, je kunt weer gewoon jezelf zijn.
  Ik heb in de rolgordijnen een aantal gaatjes aan de onder kant, heb ik met tape dicht gemaakt.
  Zo rommelen we door, heb geen zin om nieuwe op te hangen. Hans

 6. Voordat ik ben gestopt met roken had ik ook wel gaatjes in mijn trui omdat er vonkjes van de sigaret erop vielen. Daar baalde ik vreselijk van. Het stond zo armoedig. Nu ik niet meer rook heb ik het minder maar natuurlijk ontstaan er ook wel gaatjes. Kleding is niet meer van die kwaliteit zoals vroeger. Ik denk dat het daaraan ligt. Leuk die kledinghacks. Ik zie het ook veel op Tiktok. Er zit altijd wat tussen wat je wel kan gebruiken.

 7. Fijn dat er zoveel tips voor zijn. Vooral als je het geduld er voor hebt.
  Misschien ligt het aan de kwaliteit. Ik merk een groot verschil in de stretch hoeslakens. De goedkopere hebben veel sneller kleine gaatjes.

 8. Aan tips voor het repareren van gaatje in kleding kan ik je niet helpen. Maar op TikTok zie ik de meest toffe hacks voorbij komen om welke beschadiging dan ook heel simpel te repareren.

 9. Herkenbaar. Ik heb ook van die kledingstukken waar ik geen afstand van kan nemen. Die draag ik ook tot de gaten er in vallen. Maar ik ga geen gaatjes repareren. Als er gaten inzitten gooi ik het kledingstuk gewoon weg (of het wordt een knutsellapje of poetsdoek).

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder