Reacties

Tea Topic: Welke cultuur fascineert jou + Huisvlijt Linkparty reminder — 8 reacties

 1. Goeie vraag.
  Op insta krijg ik vaak filmpjes voorbij van een jonge Vietnamese vrouw die verliefd werd op een Duitse jongen en met hem mee is verhuisd. Zij maakt grappige filmpjes over de cultuurverschillen, en dan speelt ze zelf alle rollen (rol van haar vriend, van haar familie, vriendinnen etc. )
  Hele sympathieke filmpjes vind ik dat! En heel grappig ook nog. Ondanks dat het Duitsland is, herken ik heel veel in de cultuur en omgangsvormen die ze laat zien. Bijvoorbeeld hoe je in Duitsland aankondigt dat je bijna weg gaat als je op visite bent. 'eerst 10 minuten onrustig op je stoel bewegen, dan je handen op je bovenbenen plaatsen en zeggen 'zo! ik ga maar weer eens'. Heel herkenbaar :-)
  Maar ze vertelt ook over haar Vietnamese tradities. Dat je in Vietnam op je verjaardag niets zelf hoeft te doen, dat de visite thee schenkt en de koffie opruimt en de taart meeneemt.
  Dat vond ik eigenlijk veel logischer.

  • Dat klinkt als enorm leuke filmpjes Anita! Die wil ik zeker ook gaan bekijken. En die Vietnamezen hebben het goed bekeken inderdaad met hun manier van verjaardag vieren. Zo heb je er als jarige ook meer aan!

 2. Er zijn zoveel culturen die ik interessant vind. Bijvoorbeeld de Keltische cultuur die enorm uitgestrekt is. De symboliek van de Kelten/Vikingen trekt mij enorm aan. Maar het meest bijzondere cultuur vind ik toch wel de maori en de aboriginals. Mensen die nog echt in contact staan met de natuur. En enorme wijsheid bezitten. En in principe is dit voor de Kelten ook zo'n diep contact.

 3. Hm... Interessante vraag, vooral omdat ik in eerste instantie geen idee had wat het antwoord voor mij is. Ik denk dat ik het gewoon bij de Nederlandse cultuur houd. Valt voor mij nog genoeg aan te (her)ontdekken.

 4. Mijn man is Marokkaans. Prachtige cultuur, met helaas wat negatieve klank hier in Nederland. Ons zoontje normen we liefkozend Marokkaasje.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder