4 simpele hacks om je badkamer luxueus te maken

badkamer

‘Meer is minder,’ wordt vaak gezegd.

En als het om kleine badkamers gaat is dit denk ik zeker van toepassing.

Onze doucheruimte is niet al te groot, en ik heb ontdekt dat hij het prettigst aanvoelt als hij zo leeg mogelijk is.

En opgeruimd!

Marloes schreef speciaal voor Huisvlijt onderstaand artikel over de kracht van minimalisme in de badkamer!

Vier simpele hacks om je badkamer luxueus te maken

Of je nu een grote of kleine badkamer hebt, dat maakt niet uit. Wat je badkamer een luxueuze touch zal geven, is namelijk simpel minimalisme. Maar hoe creëer je nu zo’n minimalistische luxe look?

Vooral door veel ruimte!

Er zijn vier hacks die ervoor zorgen dat elke badkamer ruim en luxueus aanvoelt, ongeacht de oppervlakte. Ontdek de ‘Regel van vier’ en maak je van jouw badkamer een luxueuze badkamer!

Helder kleurenpalet met accentmuren? Ja, graag!

Zowel qua inrichting als design zijn kleuren een niet te onderschatten component. Idealiter kies je een neutraal kleurenpalet zoals beige of wit. Dankzij deze lichte kleuren wordt er een optische illusie gecreëerd en zorgen ze voor meer reflectie op de muren. Hierdoor lijkt de kamer groter én meer uitnodigend. Accentmuren dragen ook bij tot een ruimtelijk effect zonder te overweldigend te zijn.

Schilder je lijstwerk en muurbekleding in een lichtere kleurtint, dan oogt je badkamer nog groter en chiquer.

Zo veel mogelijk lichtweerkaatsing

Probeer overdag zo veel mogelijk natuurlijk licht in je badkamer te krijgen. Logischerwijs zijn grote ramen hiervoor de oplossing. Installeer voor ’s avonds sfeervolle (led)verlichting. Bouw die eventueel in in de muren voor een fancy look.

Maximaliseer je kamerindeling

Verder speelt de kamerindeling een cruciale rol in het creëren van ruimte. Hoge plafonds geven gegarandeerd een ruimtelijk gevoel, maar aangezien niet elk huis dat heeft, moet je creatief zijn met wat je wel hebt.

Zorg voor voldoende afstand tussen de badkamermeubelen. Hou de vloer, muren en alle doorgangen zo goed mogelijk vrij om de open ruimte van je badkamer te maximaliseren.

De diagonaal is in elke kamer de langste rechte lijn.

Als je dus je meubels schuin zou plaatsen, valt je oog vooral op deze langere muur. Bovendien heb je zo extra opslagruimte achter het meubelstuk. Daar kan je persoonlijke benodigdheden en de nodige badkamer accessoires opbergen. Denk maar aan een toiletrolhouder, tandenborstelhouder of doucherek.

Kamerinhoud beperkt en georganiseerd?

Wat ook voor een luxe gevoel zorgt, is een spiegel. Een spiegel is niet alleen praktisch, hij doet de kamer ook groter lijken omdat hij een optische illusie creëert. Als je de spiegel bij een raam plaatst, is dat effect nog groter. Spiegels reflecteren namelijk natuurlijk en kunstlicht.

Draai spiegels naar je eye catcher

Wil je gebruikmaken van een eye catcher, een item dat de aandacht in de kamer naar zich toe trekt? Draai je je spiegels ernaartoe. In de badkamer kan zo’n eye catcher bijvoorbeeld een bad in het midden van de kamer zijn of een fancy inloopdouche.

Ruim de boel op

De spullen in je badruimte zijn één ding, maar denk je er ook aan om ze ordelijk te organiseren? Hoe minder er in de ruimte staat, hoe beter. Je badruimte krijgt daardoor niet alleen die luxueuze uitstraling, maar de orde die er heerst, maakt ook je hoofd vrij. Een extra pluspuntje dus.

Vuile was hoort in de waskamer

Maar wat doe je nu met je droogrek, wasmand en stoomstrijkijzer? Als je een waskamer of een andere kleine kamer hebt, kan je deze belangrijke dagelijkse strijkaccessoires daarin opbergen.

Heb je dat niet?

Berg ze dan zeker zo goed mogelijk ergens anders op. In een lade, een kast, een speciale opbergkast, opbergmanden of -boxen of gewoon in de garage. Zolang je waskamer maar netjes en vooral je badruimte luxueus is!

Naast deze vier hacks kan je ook spelen met verschillende soorten stoffen, materialen en meubelstukken.

Dat hangt echter af van je persoonlijke smaak en stijl.

Nawoord

Dankjewel Marloes voor deze tips. Ik ben blij te kunnen zeggen dat ik mijn waslijn en wasmand niet in de doucheruimte heb staan. De waslijn hangt in de berging, en de wasmanden staan bij de wasmachine en droogtrommel. Wat dat betreft zou onze douche dus best een rustgevende uitstraling kunnen hebben, ook al is hij klein. Maar omdat er op dit moment nog twee kinderen thuis wonen, vind ik onze badkamer meestal nog vrij slordig.

Wacht maar tot alle kinderen het huis uit zijn!

Dan houd ik de doucheruimte altijd leeg en minimalistisch!

Leestips

Wat heb jij in je doucheruimte staan? Heb je een aparte ruimte voor je wasmachine, droogrek, wasmanden etc?

Similar Posts

31 Comments

 1. Opgeruimd is denk ik wel het sleutelwoord. Mijn badkamer is héél mini, dus er staat bij mij alleen een klein kastje en dat is het. Oké, en een kleine wasmand, maar als die niet ‘overstroomt’, stoor ik me daar niet aan als rommelig.

 2. Vind ik ook een badkamer moet ruimtelijk zijn.
  mijn badkamer is al rolstoel vriendelijk ingedeeld en zo wil ik het ook houden. hans

 3. Bij het uitkiezen van de badkamertegels heb ik bewust voor grote tegels gekozen met een rustige kleur. Nu de make-over bijna inzicht komt ben ik erg benieuwd.

 4. We hebben in 2002 onze badkamer laten vernieuwen met inderdaad zo min mogelijk er in. En iedere dag stap ik binnen en geniet er van. Zo fijn!

 5. Ik hou het ook graag minimalistisch in de badkamer en werk daarom ook met afgesloten kasten (en geen rekjes). Ook hou ik niet van een mengelmoes van kleuren. Allemaal leuke tips alweer!!!

 6. de wasmand staat nog wel in de douche, maar de rest inderdaad niet. Maar met twee kinderen in huis lijkt het altijd vol.

  Love as always
  Dimario

 7. Wij hebben in onze badkamer ook lekker voor opbergmogelijkheden. Opruimen die spullen, dan ziet het er al een stuk netter en rustiger uit :-)

 8. Tja, wachten tot de kinderen de deur uit zijn of gewoon de badkamer deur sluiten. We hebben er een dranger op gemaakt

 9. Inderdaad, er komt een moment dat de kinderen uit huis zijn en we weer een toonbare badkamer zullen hebben, ha ha ha.

 10. Nou, de tips van Marloes kan ik eerlijk gezegd niet zoveel mee. Spiegels draaien? Spullen schuin plaatsen? Watte… Ik vind een plant in de badkamer altijd heel leuk. Dat maakt het net even wat gezelliger. Ik heb een nephangplant op mijn badkamerkast staan. En als hij stoffig wordt mag hij gezellig mee onder de douche met mij.

 11. Leuke blog en inderdaad met weinig kan je al zo iets moois toveren
  We zijn op dit moment ook bezig met verbouwen

 12. Ik hou niet van die steriel (witte) badkamers. Als er nu 1 ruimte is waar ik de kleuren in het rond kan gooien en mijn creativiteit kwijt kan, is het voor mij de badkamer. Al is het maar omdat je er, buiten jezelf wassen, toch niets doet….
  In mijn witte badkamer, heb ik dus bloemen geschilderd, over de witte tegels die er al waren inderdaad. .

 13. Woon in een klein appartement met een en suite mini badkamer, dus ik heb er een douche, wastafel met kast en een kast voor de handdoeken en dat is het. Wasmachine staat in bergingskast en wasrek altijd in de slaapkamer.

 14. Ow, wat droom ik van een huis met een badkamer die je daadwerkelijk in kan richten. In de twee vierkante meter badkamer die ik nu heb past nauwelijks een wastafelkastje….

 15. Wij hebben een grijsblauw plafond, net als de vloertegels. En een massa planten. Ziet er heel knus uit! De twee grote spiegels zorgen voor ruimtelijk effect en door de nieuwe houten shutters komt voldoende daglicht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.