Tv in de keuken?

tv in keuken
Hieronder hing onze tv in de keuken

Een tv in de keuken

Als kind ging ik graag op bezoek bij de buren, en die hadden dan vaak de tv aan, die in de keuken stond. Dat vond ik als kind eigenlijk best heel gezellig.

TV in de keuken

Nou moet ik zeggen, dat het wel een woonkeuken was. Toch zou ik zelf niet gauw een tv in de keuken zetten. Op onze slaapkamer hebben we ook bewust geen tv. Ik houd de functies van keuken en slaapkamer graag gescheiden van de tv.

Dat wil niet zeggen dat ik niet graag tv kijk: ‘s avonds rond een uur of half negen mag ik graag een uurtje kijken naar een bekende serie. Dat vind ik makkelijker dan een film, want ik ben te beroerd om energie in de kennismaking met nieuwe karakters te steken. Maar verder vind ik de tv een oproep tot lamlendigheid. Als je te lang tv kijkt, word je daar zo loom en hangerig van, vind ik. En de Calvinist in mij, vindt het ook nog eens ‘zonde van mijn tijd.’

Toch een tv in de keuken?

Toch overweeg ik in ons toekomstige huis wel een klein tv-tje in de keuken. Niet voor mezelf, maar voor de kinderen. Nu roep ik om 18 uur altijd opgelucht: ‘De tv mag uit!’ en dan mogen ze op de kamer van mijn jongste dochter hun afschuwelijke programma nog even verder kijken.

Zij heeft de grootste slaapkamer en heeft daarom een tv-tje, waar iedereen mag komen kijken, Maar omdat ik liever geen tv’s in slaapkamers heb, overweeg ik dus om er eentje in de keuken te zetten. Op de koelkast om precies te zijn. Voor mijn dochter is het natuurlijk ook fijner als haar slaapkamer geen bioscoopfunctie meer heeft!

Update tv in de keuken

Toen we verhuisden naar het platteland installeerden we inderdaad een tv in de keuken. We kochten hem tweedehands op marktplaats. Daar hebben we een aantal jaren ook best veel plezier van gehad moet ik zeggen. Op woensdagen keek ik bijvoorbeeld graag de Engelse serie Homes under the Hammer terwijl ik de aardappels voor de warme maaltijd schilde.

Maar op een gegeven moment gebruikten we de tv in de keuken steeds minder.

En dat komt volgens mij omdat iedereen tegenwoordig net zo makkelijk tv kijkt via hun smartphone, tablet of laptop. Uiteindelijk hebben we de tv in de keuken daarom weggehaald.

En ik heb hem nog niet gemist.

N.B. Wist je dat er speciale tv’s zijn voor in de badkamer?!

Maar nu ben ik nieuwsgierig: hebben jullie een tv in de keuken?
Of in de slaapkamer?

Similar Posts

15 Comments

 1. Wij nhebben een (kleine) tv in de keuken en ook één in de slaapkamer.
  In de keuken wordt hij niet zoveel gebruikt. Husband houdt van tennis en tijdens het koken wil hij nog wel eens kijken.
  In de slaapkamer staat hij nooit aan. Behalve toen ik ziek op bed lag. Toen vond ik wel enige afleiding in tv kijken.

  Liefs Frederique

 2. Wij hebben er geen in de keuken. Wel een in de slaapkamer, maar die staat daar toevallig even opgeslagen. Als we straks (=ooit) het hele tv-gebeuren weer op orde hebben, dan denk ik wel dat er eentje op de slaapkamer komt. Ik vind het heerlijk om in bed te liggen terwijl ik tv kijk, dan hoef ik me ‘s avonds laat niet meer te verplaatsen *lui*

 3. nee, we hebben 1 tv in de woonkamer en daar houden we het bij. Vind de kinderen nog te klein voor een eigen tv en bovendien erg ongezellig.
  In mn slaapkamer zou ik er wel 1 willen, maar geen idee waar ie dan zou moeten staan of hangen dus helaas..

 4. Ik vind een tv in de slaapkamer wel lekker. Maar een tv in de keuken? Ik heb wel eens mijn Ipad aangezet terwijl ik aan het werk was, om een uitzending gemist te horen en af en toe te bekijken.
  Met kinderen lijkt het me heel gezellig tv in de keuken. Veel mensen eten met het eten op schoot voor de tv, dan kun je beter een tv bij de eettafel/keuken hebben.

 5. hmm nee hoor geen tv in de slaapkamer, ehmm dat vinnik echt helemaaaaal niks…(tv erin =romantiek eruit? ;-) )
  kinderen ( de oudsten heben wel beide ene tv op hun slaapkamer, maar zonder kabel aansluiting zodat ze alleen eventueel opgenomen dingetjes van een dvd(rewritable) kunnen bekijken en ehmmm verder niks :-) nouja ze kunnen wel ps3/ps2 spellen doen…. en verder kunnen ze via uitzending gemist op hun laptop/pc dingen bekijken.

 6. Wij hebben wel een tv op de slaapkamer en een open keuken. Een vriendin van mij heeft aan de keuken een aanbouw die als speelkamer fungeert en daar hangt wel een tv. Lijkt me wel gezellig. Vanuit de zithoek heb je geen contact met die aanbouw en nu kan de één lezen in de keuken aan tafel of computeren oid en de kinderen spelen in de aanbouw of tv kijken of spelletjes doen. Als mijn keuken alleen eetkeuken is en geen aparte speel/zithoek is dan zou ik geen tv overwegen. In bed vind ik het lekker lui.

 7. Ik heb 1 tv, in de woonkamer, en vind dat die al te vaak aan staat eigenlijk. Grotendeels mijn schuld hoor, ik bankhang ‘s avonds vaak met een laptopje, breiwerkje of ander werkje erbij met de tv aan, maar op de slaapkamer zou een heel slecht idee zijn en ik heb maar een kleine keuken, dat zou nergens op slaan :D De kinderen vind ik nog te klein voor een eigen tv, ik heb liever dat ze spelen en zichzelf vermaken ipv teveel tv-/computervermaak.

 8. 1 tv in het hele huis, in de woonkamer. een ideaal apparaat om om een uur vijf aan te zetten, als ik ga koken. de boys vinden het dan heerlijk, ff zo’n rustmoment voor het eten, en ik ook ;)
  ik kijk zelf niet veel tv, doe luever lekker handwerken, vind het ook zonde van mijn tijd! maar heel soms offer ik me wel op voor hubbie, die vind een film kijken samen evht heerlijk, dus tja, daar heb ik het dan zo af en toe weleens voor over.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.