Reacties

Tv kijken als 'guilty pleasure' + zonder abonnement?! — 35 reacties

 1. *Steekt vinger in de lucht* Guilty!
  Ik zit alleen meer in het comedy hoekje. Family Guy, Southpark, That 70ies show. Soms een film of een documentaire. VL is een nieuwsjunkie en kijkt graag voetbal. Daar voel ik helemaal niets voor. Soms is het zo erg dat ik comedy zit te kijken en hij volgt dan op zijn telefoon een voetbalwedstrijd...
  Staat tegenover dat we overdag de tv eigenlijk nooit aan hebben. Ik zet wel graag een Jijbuis filmpje op tijdens het koken. Dan kijk ik vooral Roseanne, 1 van mijn favo series. Negen seizoenen in totaal dus ik kan ff vooruit. ;)

  • Overdag heb ik de tv inderdaad ook niet aan. Alleen 's avonds! De serie Roseanne herinner ik me nog wel uit mijn jeugd. Is daar niet ook een Nederlandse versie van ondertussen?

 2. Ik ben een seriejunk ;-) Ik vind het heerlijk, kijk graag series over heksen, vampieren e.d
  True blood, the originals, the witches of east end, of series die de samenleving laten zien als er iets ergs gebeurd, revolution, the walking death, Jericho.
  En detectives, zalig..maar ook ik kijk verder eigenlijk nooit tv ;-)

  • Gezellig dat er meer zijn die zo graag series kijken! The Walking Dead en Jericho heb ik ook gekeken met mijn man!

   True Blood vind ik ook enorm humoristisch. Vooral met die domme Jason. Die zegt echt de grappigste dingen. En ik vond het in het eerste seizoen ook heel origineel dat de 'vampire Bill' met de WII speelde.

 3. Ik kijk eigenlijk bijna nooit tv, soms TLC (voordat ik naar bed ga of niet kan slapen), maar ik kijk/luister wel veel series die ik terugkijk via de computer als ik aan het breien ben. Gilmore Girls, Everwood, Joan of Arcadia, ik ken ze al dus het zijn fijne series om op de achtergrond op te hebben staan als ik niet echt tijd heb om te kijken, dat heb ik dan toch liever dan muziek op de een of andere manier.

  • Gilmore Girls heb ik ook gekeken. Ik vond dat dorpje altijd zo gezellig. Joan of Arcadia keken we ook. Dat was ook wel een andersoortige serie, omdat het veel over God ging.

 4. We hebben een schotel en kunnen naar de Nederlandse tv kijken, we kijken niet zo heel veel, wel elke dag Masterchef Australie en Poh's kitchen, omdat koken een van mijn hobby's is, mijn man kijkt met me mee en het is altijd een heel fijn moment van de dag, lekker bij de kachel. We kijken wel veel serie"s maar dan ook het liefst achter elkaar, onze jongste dochter koopt heel veel maar we lenen ook wel eens iets uit de bieb. Onze favoriete serie's : Six Feet Under, op het laatst is het bijna familie van je, Dexter, erg leuk om Michael C. Hall totaal anders te zien dan David, CSI , Downton Abbey, Homeland, verder hebben we genoten van 24 , wel heel ongeloofwaardig maar lekker spannend, Cold Feet een heerlijke Engelse serie, raad ik je aan en Evelien vonden we ook heel erg leuk.
  Groet uit de Haute Marne,
  Adriana Dijkland

  • Cold Feet heb ik ook gezien! Was dat niet met dat droevige einde dat één van de hoofdpersonen verongelukte?! Ik vond ook dat Michael C. Hall goed kan acteren. Hij is echt heel anders in Six Feet Under dan in Dexter.

   Six Feet Under heb ik deze zomer 'ingehaald'. Ook een prachtige serie inderdaad. En ik vond het ook origineel hoe elke aflevering begon met weer een andersoortig sterfgeval.

 5. true blood en dexter kijken wij ook wel.
  En s'avonds is het bij ons ook altijd tv kijken hoor, gewoon in de zetel zitten en niets doen, behalve dan kijken :-)

  • oh, wat wij graag kijken... bones, zuidflank, the big bang theorie, the mentalist, NCIS, strike back,... genoeg dus :-)

  • Oh ja, The Big Bang Theory! Die vind ik ondertussen ook superleuk. Ik heb me er lang tegen verzet, maar de kinderen keken het geregeld. En op een gegeven moment begon ik het ook leuk te vinden.

 6. Hier ook bijna alleen maar series kijken. We zijn bezig met The Big Bang Theorie, compleet t/m seizoen 6 en zijn met 4 bezig.Dus we kunnen nog even vooruit. En we zijn bezig met The Following. Ik kijk ook graag detectives. Borgen ken ik alleen van naam, maar even kijken of ik er nog aan kan komen. Wij zitten nu ook Under the Dome te kijken, ook erg leuk.
  En ik heb nog Bones te liggen en nog een heleboel op de harde schijf wat ik heb opgenomen van de tv. En dan nog heel veel andere hobby's en 2 kleine kinderen, dus ik kom tijd te kort. Maar zo aan het eind van de dag zit ik toch het liefst op de bank onder een dekentje en een kopje thee te genieten van de tv.

  • Borgen kun je waarschijnlijk ook lenen in de bibliotheek. Zo kwamen wij aan het eerste seizoen. The Following hebben we ook gekeken. Wel gruwelijk soms!

   Bones kijkt mijn man graag, maar ik vind die vrouwelijke pathologe een beetje irritant.

 7. Zelden dat ik t.v kijk, wel luister ik ongewild mee. Mijn handen kunnen niet stil staan, ik brei altijd s'avonds bij de t.v. Als er al eens iets op is wat mijn interesse wekt dan nog brei ik gewoon door.

 8. Die series van jou dus allemaal niet. haha Ik vind alles van csi, mentalist en die hele kraam erg leuk. Na half negen kan ik pas 's avonds gaan zitten en dan beginnen zulke series pas.

 9. Spangas: ik vind series die zich op school afspelen altijd leuk.
  Waarschijnlijk omdat ik in het onderwijs gewerkt heb?

  "Het kleine huis op de prairie", heb ik inmiddels al 10 keer gezien en als kind heb ik de boeken stuk gelezen, maar het blijft leuk.
  Ik moet het nu missen maar DR Quin is een goeie plaatsvervangster.

  Dr Tinus is humor, je krijgt er inderdaad aan alle kanten kromme tenen van, maar daarom juist zo leuk.
  En ik vind Thom Hofmann onvoorstelbaar goed in z'n rol als stijve hark.
  Die man heeft echt twee gezichten.
  Ik kende hem toch meer van de jongensachtige types, maar hier toont ie een compleet andere kant.

  En de goeie ouderwets degelijke engelse detectives daar kun je me snachts mee wakker houden.

 10. Op vrijdagavond kijken we naar Witse. En eerst op zondag ook naar Code 37. Twee Belgische politieseries. Geweldig, ik hou van de Belgische taal.
  Verder vind ik alle documentaires erg mooi. Grote man houd ook wel van SciFi, maar ik helemaal niet.
  Heb ook best wel een haat/liefde verhouding met de TV. Heerlijk om onderuitgezakt te kijken, maar ook wel erg passief.

 11. Hm nee persoonlijk zou mijn tv wel de deur uit kunnen, maar dat het voor de kinderen en ook de manlief wel ehm een leuk is, zie ik ook wel weer. Meekijken doe ik wel, TLC die man met al die vrouwen heb ik een tijdje gekeken met mn puberdochter, hele bijzondere wereld.....
  Een filmpje kan mij echter wel bekoren soms, dat kijk ik graag.

 12. -Dagelijkse Kost, een kookprogramma op de belgische tv en BVN, leuk accent !
  -Dr. Quinn
  -Ik Vertrek natuurlijk op zaterdagavond
  -Under The Dome, spannende serie, maar moet je wel gevolgd hebben.
  -Keuringsdienst van Waarde gisteravond over Ossenstaartsoep; zitten daar wel stukjes ossenstaart in of niet?
  - 10 x beter
  - Melk en Honing
  - Max monumentaal, over monumenten die opgeknapt worden
  Het is een heel lijstje geworden, maar ik kijk ook graag tv

  • Ik vertrek kijk ik ook graag! Altijd weer leuk om te zien hoe mensen alles in Nederland achter laten en een nieuw bestaan opbouwen.

   Under the dome heb ik ook gekeken. Maar ik gruw nog steeds van dat beeld van die koe die wordt gehalveerd! Brrrr!

 13. Nou...hier nog zo'n "verslaafde" haha. Ik volg al jaaaaaren gtst...echt waar....Maar op het moment vind ik er niet zo heel veel aan, maar toch blijf ik kijken. Verder mag ik graag naar:
  Expeditie Robinson, Ik vertrek, Doris, alle CSI's kijken. Ik mag ook graag 24 kitchen zien als er echt helemaal niks voor is. Op tlc zijn ook vaak wel grappige uitzendingen te vinden. Ik kijk eigenlijks wel vanalles, behalve alles wat met zingen en dansen te maken heeft....of die hollandse avond op 4....niet mijn ding.

 14. hier wordt toch best veel TV/ DVD gekeken. Veel series als ncis, criminal minds, Dexter, breaking bad, big bang theory, downton abby, lewis, glee, pretty little liars, . Soms gewoon tv maar meestal via dvd of internet, soms nu lopende series maar ook wel oude. Ook films veel, allerlei genres. Het hangt er een beetje vanaf wie tijd heeft en het eerst voor de tv zit. Met zoveel pubers en jongvolwassenen in huis wordt die best veel gebruikt (of door mijzelf)

 15. Handig rijtje, series zijn vaak wel leuk. Prison break vond ik ook zo leuk, en Heroes.
  Ik dacht eerst dat mensen Dexters Lab bedoelden toen ze het hadden over Dexter kijken. Nu weet ik wel beter :D

  • LOL! Dexters lab is een tekenfilm geloof ik?!

   Prison Break heb ik geleend uit de bieb en met mijn man gekeken. Heroes keek mijn man graag, maar ik vond het op een gegeven moment saai.

 16. ook ik kijk redelijk veel tv, vooral engelse detectives vind ik leuk om te kijken,maar ook antiek en woon en kookprogrammas,maar dan wel voornamelijk op de bbc en de belgische zenders, daar zitten mijn favoriete programmas zoals flog it, bargain hunt, masterchef , op zaterdag morgen heel kookprogrammas achter elkaar en als bijkomend voordeel geen reclames tussendoor, verder vind ik de documentaires die de belgische tv regelmatig uitzend ook de moeite van het kijken waard.

 17. Ik heb afgelopen week voor het eerst in een aantal maanden weer tv gekeken, maar na 10 minuten heb ik 'm weer uitgezet, ik kon al die beweging en flikkeringen niet aan op een groot scherm.
  Ik kijk nog wel eens dingen op uitzendinggemist op mijn laptop en dat trek ik dan net 2 of 3x per week.
  Ik kijk graag naar programma's over geld: een dubbeltje op zijn kant, en nu ook naar Geer en Goor. Maar sinds de tv de slaapkamer uit is en hij in de woonkamer in een kast staat wordt er weinig meer gekeken en we missen het ook niet echt. Dat is het gekke van tijd, het vult zich altijd wel.

 18. Wij hebben geen tv meer. Niet uit overtuiging, maar omdat we nooit meer keken. Heel af en toe kijken we een serie via internet, dat is dan een periode heel intensief, maar daarna weer weken niets. Als we 's avonds ontspannen willen zitten, hebben we de radio aan of draaien we een plaatje (ja, echt - heel ouderwets, maar zo gezellig).
  Hier op Curacao (we zijn hier de hele maand) staat een grote televisie in ons huurappartement, maar hij is nog niet een keer aangeweest. Binnen zitten als het buiten zo heerlijk is 's avonds... nee.

 19. Wij kijken ook graag True Blood! (al vond ik het laatste seizoen niet zo..) En verder: Game of Thrones (echt supermooi gemaakt, heel goed geacteerd, gewoon echt een hele goede serie), Mad Men (tot ongeveer seizoen 3 is leuk), Dexter (heb ik alleen gekeken, maar vond het toch niet zo eigenlijk - teveel herhalingen van plotten), Breaking Bad (zijn bij seizoen 3 - sommige afleveringen zijn steengoed, andere toch wel minder), The Wire (beste serie die ik tot nu toe gezien heb. Als je BB leuk vindt, dan vindt je The Wire zeker leuk. Wel ondertiteling nodig ivm slang.), House of Cards (steengoed!). Van The Killing hebben we alleen seizoen 1 gezien. Vond die ook niet zo, er klopten gewoon dingen niet in het plot.

  Verder kijken we ook wel eens Japanse anime series.

  En op tv: Expeditie Robinson! (was weer spannend gisteren ;-) En ik kijk ook So you think you can dance.
  Mariska

 20. Wij hebben geen tv. Niet uit principe, maar omdat we 'm niet missen. Scheelt bovendien weer zo'n groot gevaarte in de kamer;-).
  Wel kijken we via uitzending gemist graag engelse detectives. Manlief is fan van Borgen, maar ik kijk hooguit een stukje mee. Die scandinavische series vind ik tot nu toe allemaal stom...

 21. Samen kijken we vooral naar de Britse detectives. Die vind ik briljant. Ook "Under The Dome" kijken we nu. "Dr. Tinus" is ook geliefd bij ons. Als ik alleen thuis ben, steeds twee weken achtereen, dan kijk ik graag allerlei huizenbouw programma's; Bouw je Droom, of De Grote Verbouwing... En films kijken we ook graag, maar dan wel het liefst een beetje 'Mensen'films... Waargebeurde verhalen of zo... Voor mij hoeft sciencefiction niet zo, en te veel bloed vind ik ook vervelend...
  Het mag dan een beetje slechte naam hebben, zoals je bovenaan al zei, maar (bijna) iedereen doet het toch maar... Heerlijke ontspanning toch?
  Ik wens je een heerlijk weekend,
  Lieve groet,
  Mirjam

 22. Favoriet zijn de engelse detectives, 24, the following, ncis, csi, hawaii 0 five, person of interest en law and order.
  Ik neem ze op en kijk ze wanneer ik zin heb en.....ik kan de reclame doorspoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder