Reacties

Serie over Urk: wat een idylle is het daar! — 20 reacties

 1. Alden meent erheen te willen verhuizen bedenk dan wel!
  Zondagsrust. Niet schuren, boren, wassen, grasmaaien, stofzuigen of autowassen.
  Kerkbezoek.
  Ons kent ons.
  Urks.

  Hier vele stadsen. Die steen en been klagen over deze zaken. Euhm dat was altijd al zo en als je het niet blijft ga je maar lekker terug naar je flatje.

 2. Het klinkt eerlijk gezegd als een nachtmerrie voor mij als Rotterdammer, ik ben teveel gehecht aan mijn vrijheid om mijn leven zo te leven als ik zelf wil, zonder verplichtingen zoals op een vaste dag dingen doen. ik moet er niet aan denken om in een dorp te wonen waar iedereen elkaar kent en zich met elkaar bemoeit. Laat mij dan maar gewoon een paar weken door in mijn huis liggen ;)

 3. Heerlijk dit soort series, kom er eerlijk voor uit, kijk ook graag naar de Meilandjes en een Huis Vol. Echt even een relax/zit momentje. (met bord op schoot) Trouwens ook een enorme fan van de slimste mens. En ja dan kom je ook uit op de serie "Hier zijn de van Rossems " Soms hilarisch maar zéker zéér informatief en de moeite waard om te kijken, hoop echt dat er een vervolg komt, net zoals de ontzettende mooie en passionele serie van Jeroen Krabbé over schilders.

  • Ik heb de serie gezien maar kom ook regelmatig OP Urk. Tja want dat moet gezegd worden je. Het was vroeger een eiland en dus is t OP Urk.
   De serie was mooi om naar te kijken, maar is wel
   behoorlijk geromantiseerd. Kan er hele andere verhalen van vertellen. Mijn broertje heeft er een aantal jaren gewerkt en had elke week wel weer een ander smakelijk verhaal waarbij het met de waarden en normen niet zo nauw genomen werd.
   We konden er thuis altijd smakelijk om lachen.
   Laat ik maar zo zeggen niks is de Urker bevolking vreemd. Doordat t een hechte gemeenschap is komt niet alles naar buiten maar denk als ze een echte realityserie gaan maken dat je met je ogen knippert en met je oren klapperend op de bank zit.

 4. Ik heb veel familie op Urk wonen. Urkers zijn lieve, gezellige en hartelijke mensen. Aan de andere kant is ook daar drank en drugs een probleem en voelen ze zich vaak beter dan anderen, terwijl niets menselijks ze daar vreemd is.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder