Reacties

Secret eaters: Ik snap niet waarom ik zo dik ben! — 19 reacties

 1. Leuk programma: ik kijk er ook regelmatig naar.

  Ik ben net een paar kilo's afgevallen en weer op mijn oude vertrouwde gewicht. Nu pas ik tenminste mijn oude zomerbroeken weer!

  Jaren geleden had ik maat 44. Ik was een fanatiek sporter, maar zo lang ik veel bleef eten en snoepen viel ik niet af. Ik heb toen het roer omgegooid en na maandenlang lijnen had ik maat 38 en dat probeer ik toch een beetje aan te houden. Het enige wat volgens mij helpt is minder eten en minder calorierijke dingen eten. Al die wonderpillen die op de markt zijn, vind ik weggegooid geld.

 2. Ik heb maat 44! Erg he, jaren terug was dat maat 38. Ook het moerman dieet zorgt niet voor een kleinere maat, toch hoor ik mensen zeggen dat ik slanker ben geworden.
  Het is vreselijk. Misschien ook camera's in mijn huis??
  Afgelowen week kocht ik patat met!! Bij een tent waar ze alles vers doen en goed in elkaar zit. Gelukkig was het niet meer krokant toen ik het een kwartier later thuis at. Afrader.
  Een grote stroopwafel bij een marktkraam in mijn geboortedorp, alles biologisch.
  Lekkere krokante wafels met kaas er op.

  Nu ik vrij ben beweeg ik meer, maar nog steeds, maat 44!
  Het zal de leeftijd wel zijn.... Ik ga die uitzending bekijken.

  • Het is leuk om te zien vind ik! Ik ben benieuwd wat je er van vindt. Ik ben ook dol op patat met! En het liefst ook nog een frikandel en bamischijf er bij... Hmmm het water loopt me gewoon in de mond nu.

  • De mesen in die uitzending zijn totaal anders dan ik. Goedkoop eten, bjagg.Frikandellen zijn verboden. Bamischijven ook. Ik eet wel eens een bitterbal, als die van goede kwalteit is. In Schipluiden is een biologisch cafe restaurant waar vegetarische bitterballem worden verkocht. Heerlijke muziek er bij. Jammie.
   De bitterbal is eigenlijk voor mij het enige foutje in toch vlees eten.

 3. Ik ben te zwaar alhoewel artsen het nog nooit gezegd hebben, maar 46, soms 48 net hoe het valt.
  Al 26 jaar op hetzelfde gewicht nou dan vind ik t best.
  Al met al ouder worden verandert veel he figuur maar as ik naar foto s kijkt van een paar jaar geleden gad ik wel een dikke plofkop, hihi.
  Maar met ziekte en medicijnen ,ect , kan dat kloppen.
  Pas andere medicijnen en daar ging wel gelukkig 2 kilo vanaf.
  Naar za av en zo morgen uit de kerk altijd lekker een taart.
  Oei, net appeltaartpuntje vast geproefd.

  Groetjes Hilda

  • Dat klinkt ook wel gezellig Hilda. Ik kan me voorstellen dat je daar aan gewend bent geraakt, en dat het dan niet leuk is om géén appeltaart te eten na de kerk.

 4. "Met een laag slagroom" ... en dan zeggen ze dat ze niet wisten wat ze verkeerd deden :-0
  Geloof ik er niets van.
  Bewust zijn en opletten wat je eet én hoeveel je eet ... daarnaast dagelijks veel bewegen! Een gewoonte ervan maken dan is er geen sprake van dieet en sportschool.
  Ben 44 jr oud, kokkin van beroep en heb gewicht van toen ik 16 was = 55 kg / maat S

 5. Ik heb al 30 jaar maat 38-40. Ik ben in die 30 jaar 6 kg. zwaarder geworden maar dat zie je niet. Ik eet alles wat los en vast zit aan (meestal) gezonde dingen. Wat ik niet eet; snoep, candybars, frikandellen, drink geen frisdrank, geen fast-food (wel eens een eigen gebakken patatje), koop geen belegde broodjes, geen 'pling' maaltijden, bijna nooit ijs, bijna nooit koeken/koekjes en ik zal nog wel heel veel vergeten zijn.
  Mijn man eet bijna hetzelfde als ik (snoept overigens wel) en heeft een overgewicht.
  Het zal wel iets met aanleg en verbranding zijn of je kunt zelfs te weinig eten! Dat klinkt raar maar je lichaam gaat in een bespaar stand als je te weinig eet. En dan bedoel ik wel gezond eten.
  En ook ik zondig wel eens; ik houd van kaas, worst, vlaaien, cake, broodje subway en ik eet nootjes en soms chips. Enne, als je aan de andere kant van de 40 komt dan gaat het model er toch een beetje uit. (je bent immers geen 18 meer ;-)

 6. Dat programma heb ik nog nooit gezien. Raar dat die mensen zich niet bewust zijn van wat ze door de dag heen eten.
  Zelf ben ik vier geleden ruim 30 kg afgevallen en dat is er nog steeds af. Ik gebruik geen suiker en eet maar twee keer per dag een klein beetje. Hoe graag ik ook zou willen er gaat nu niets meer af.

 7. Ieder lichaam is anders en reageert anders. Ik ken dit programma en dar zie je echt dat ze heel veel eten. Ik viel altijd af van stress en na mijn 42 kwam ik ervan aan vooral na het overlijden van mijn moeder. Ik eet niet meer dan toen. Als ik het vergelijk met mijn superslanke dochter met maatje XS eet ik 3 keer minder zelfs. Zowel mijn vader als mijn moeder waren altijd slank en kwamen na hun 40e pas aan. Mijn oma was dat ook en viel na haar 65 weer af. Altijd hetzelfde gegeten. Er kunnen dus ook andere redenen zijn. Ik wacht dus nu maar af of mijn dikte dan ook werkelijk verdwijnt want niks helpt. Ik leg me neer bij mijn maat 46/48. Tot mijn 42e had ik 38/40 en kon werkelijk alles eten zonder aan te komen, snapte al die lijners nooit.

 8. Ik denk dat mensen het ergens wel weten, maar vinden dat het toch moet kunnen.

  Ik krijg geregeld te horen 'ja jij kunt alles eten', alleen doe ik dat dus niet en dat is nou net de clou. Wat volgens mij wel scheelt: ik ben opgevoed met matigheid qua (ongezond) eten en vlees. Wij kregen bijvoorbeeld alleen in het weekeinde 1 glaasje fris 's avonds (en dan bedoel ik een kinderglaasje en niet zo'n giga longdrinkglas) en in het weekeinde een koek, doordeweeks een kaakje. (eentje dus, niet onbeperkt grabbelen in de koekjestrommel). 1 plakje kaas op de boterham en dan de boterham dubbelvouwen enz.

  Nooit last van gehad en nooit moeite gehad om op gewicht te blijven.

  In het nu geniet ik ontzettend van lekker eten. Alleen is mijn lekker niet synoniem met ongezond. Ik kan ontzettend genieten van vers fruit / groenten of een heerlijke salade of stoofschotel en ja ook af en toe een zakje chips. Maar dan eerder eentje per maand, dan eentje per dag / week. Deed ik dat wel, dan had ook ik een paar maatjes meer.

 9. het blijft lastig, want ik hou van snaaien zeker in het weekend, en ben het afgelopen jaar door burn out en minder werken en dus ook minder bewegen flink aangekomen en wil best weer wat kilootjes kwijt ,maar ga niet lijnen want dan val ik in het begin heel veel af ,maar als ik dan stop met lijnen zit het er ook zo weer aan. ga dus gewoon wat beter opletten met wat ik eet en drink, dan maar wat minder snel afvallen, maar wel blijvend . het is niet alleen een kwestie van minder eten maar vooral van anders eten en ook bewegen, daarom geloof ik ook niet in van de wondermiddeltjes die je op tv en in bladen en op internet tv ziet, want als die echt zo goed zouden werken zelfs als je niets doet aan minder en gezonder eten en bewegen , dan zouden er ook geen te zware mensen meer zijn.

 10. Binnenkort ga ik aan de slag met een dietist. Ik kan niet iedereen de gratis eetmeter van het voedingscentrum aanbevelen, ook met app. Je vult in wat je eet en krijgt niet alleen de calorieën maar ook vetten, vezels, zout, vitamines en mineralen te zien die je binnen hebt gekregen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>